Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #46795 ] Postby zephyr on Tue Jun 05, 2007 3:37 pm

Miercuri, 6 Iunie
Biblia la rând: IOV 15 – 17


A IUBI ÎNSEAMNĂ A IERTA


„Dragostea nu va pieri [NKJV – nu va da greş] niciodată.” ( 1 Cor. 13,8 )

Sunt convinsă că sănătatea noastră mintală si fizică depinde si de atitudinea fată de altii si de felul cum îi tratăm. Aici este inclusă si iertarea. De fapt, dacă as putea să aleg singurul dar al lui Dumnezeu de care am nevoie, să-l primesc si să-l ofer, acela ar fi darul iertării.

Maltbie Babcock spunea: „...E usor să spunem: ’A gresi este omeneste, a ierta este dumnezeieste’; dar nu gustăm niciodată caracterul nobil si dumnezeiesc al iertării până nu iertăm si nu cunoastem biruinta iertării asupra sentimentului că am fost nedreptătiti, asupra mândriei jignite si a sensibili-tătilor rănite... Astfel suntem într-o legătură vie cu Acela care ne iartă... si ne porunceste să păsim alături de El în bunătate si bucurie, într-o viată nouă”. Dumnezeu ne cere să iertăm spre binele nostru si al altora.

Fiecare are pe cineva pe care nu vrea să-l ierte, din indiferent ce motiv. Există acel dram de măndrie care se ascunde în adâncul inimii si iese brusc la iveală, ca să muste atunci când acea „persoană anume” atacă prin ironie usturătoare si ne erodează respectul fată de noi însine. Într-o zi, după ce am fost din nou „muscată”, m-am întrebat dacă m-ar fi deranjat tot atât mult dacă altcineva mi-ar fi spus acelasi lucru. Ce surprizã! Mi-am dat seama cã nu. În momentul acela, am început sã înteleg cã atitudinea mea era gresitã si cã mã fãceam singurã sã sufãr. Probabil cã cealaltã persoanã nici nu era constientã de ceea ce se întâmpla. Asa cã am iertat si acum învãt sã tratez aceastã persoanã ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic. De fapt, în prezent o iubesc sincer!

Dacã existã în viatã vreo certitudine, atunci este aceasta: „dragostea nu va da gres niciodatã” sã ofere darul iertãrii. Iar ceea ce pune în miscare procesul acesta este darul iubirii lui Dumnezeu. Ce revelatie am avut si câtã usurare am simtit atunci când am pus în sfârsit deoparte felul cum mã simt si am vrut, am dorit stãruitor o iubire pe care numai Dumnezeu o poate dãrui!Tată iertător, dă-mi iubire pentru persoana care îmi distruge respectul fată de mine însămi; dă-mi suficientã iubire pentru a ierta si destulă putere a vointei ca să iubesc.


Pat Nordman
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron