Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #46924 ] Postby zephyr on Wed Jun 06, 2007 3:32 pm

Joi, 7 Iunie
Biblia la rând: IOV 18 – 19ERAM PIERDUT, DAR ACUM SUNT GĂSIT


„Mi-a fost pus un tepus în carne... si El mi-a zis: Harul Meu îti este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârsită.” (2 Cor. 12,7-9)


Pasiunea mea era să merg cu motocicleta. La nouă ani, participam la Motocros. Participarea la curse era viata mea, dar totul s-a isprăvit pe 7 iunie 1980. Aveam o presimtire rea, dar am alungat-o, am uitat si să mă rog... Aveam cincisprezece ani când am rămas paralizat de la mijloc în jos.

Şase luni mai târziu, tintuit în scaunul cu rotile, am fost implicat în două accidente de masină în numai cinci zile. Mergeam cu o viteză de aproape 160 km pe oră. În 1996, în timp ce făceam scufundări subacvatice, aproape că m-am înecat. Iarăsi Dumnezeu mi-a crutat viata. Îl laud că a fost atât de răbdător cu un om încăpătânat ca mine si nu m-a lăsat să mor nemântuit.

În octombrie 1997, am atins limita cea mai de jos posibilă. Am plâns si m-am rugat ca niciodată mai înainte: „Dumnezeule, ia-mi viata în stăpânirea Ta; dă-mi tărie, cunostintă, curaj, întelepciune, tot ce am nevoie. Modelează-mă, formează-mă. Să faci orice pentru a le arăta oamenilor că Tu esti adevăratul si viul Dumnezeu”. Abia atunci am înteles că era necesar să mor fată de mine însumi si să renunt la căile lumii, ca să trăiesc pentru Domnul Hristos.

După doar patru luni, Domnul m-a binecuvântat cu o sotie iubitoare si cu o fiică vitregă. Împreună am descoperit adevărul Bibliei. Am avut privilegiul să o îngrijesc pe sotia mea de-a lungul unei îndelungate suferinte, dar am pierdut-o în iunie 2002. Fără Domnul Hristos, nu as fi fost în stare să vă spun toate acestea. Noi slujim unui Dumnezeu iubitor. El nu va aseza asupra noastră mai mult decât putem duce. Cred cu toată inima acest lucru.

Dacă vrea să mă primească pe mine, Dumnezeu vrea să primească pe oricine. El a trebuit să sape foarte adânc si să mă zdruncine bine ca să mă facă să mă trezesc. Eu stiu că Dumnezeu există, pentru că văd schimbările pe care le-a făcut în viata mea. Eram plin de resentimente, dar acum îmi privesc invaliditatea ca pe un dar. Înteleg că „nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieste în mine”. Cu cât eu sunt mai slab, cu atât El este mai puternic. Viata mea este atât de bogată în fericire, bucurie si pace, încât nu se poate exprima în cuvinte. Ca să rezum totul, este har uimitor.Îti multumim, Doamne, pentru tepusele, pentru ghimpii din carne care ne tin smeriti si morti fată de eu!


Buddy Ivey
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron