Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47028 ] Postby zephyr on Thu Jun 07, 2007 3:29 pm

Vineri, 8 Iunie
Biblia la rând: IOV 20 – 21CONSECINTELE NECHIBZUINTEI

„Lăsati prostia si veti trăi, si umblati pe calea priceperii!” (Prov. 9,6)

Tocmai îmi cumpărasem o masină de teren marca Ford Explorer si am plecat cu ea, împreună cu un prieten, undeva, în Mexic. La un moment dat, drumul traversa un pârâu, lat de 9-10 m si adânc de 20-25 de cm. Am trecut prin el foarte încet, asa cum făcusem totdeauna, dar tot am împroscat cu apă până departe. Iiiihaa! Era o distractie de zile mari!

După două zile de surfing, am pornit înapoi spre casă. Când ne-am apropiat de pârâu, mi-a venit o idee formidabilă – dacă as merge mai repede, ar sări apă până pe masină, sus, si mi-ar spăla-o de praf. Asa că am călcat pedala de acceleratie. Apa a ajuns pe masină, dar motorul a murit.

Am încercat să-l pornesc. Nimic. Crezând că era apă pe bujii, am asteptat să se usuce, am încercat iar si am mai asteptat un timp. Nimic. M-am rugat. Un om a trecut cu masina pe lângă noi, ne-a dat câteva sfaturi si un spray să pulverizăm pe motor. Am încercat, dar nu a mers.

Ne-am zis că, dacă împingem masina cam o sută de metri mai la deal, până la drumul principal, probabil că ne-ar putea ajuta cineva. După ce ne-am luptat o oră, un ins cu o camionetă ne-a remorcat pânã sus. Acolo am oprit cam zece masini, dar nimeni nu a stiut ce trebuie făcut. În cele din urmă, cineva ne-a dat un cablu, iar altcineva ne-a remorcat 30 de km până în oras. Toti cei care stiau câte ceva despre masini au încercat să ne ajute, dar degeaba. În cele din urmă, i-am dat telefon unui prieten să vină si să ne remorcheze. Asa am ajuns înapoi în Statele Unite, la un service autorizat, cam în zorii zilei, adică după douăzeci si patru de ore de când încercasem să îmi spăl masina în apa curgătoare!

De ce facem alegeri nechibzuite? De ce nu ascultă oamenii de legile sănătătii? De ce fumează, consumă cafeină, băuturi alcoolice, lucrează noaptea sau mănâncă prea mult, atunci când cunosc consecintele?

Eu mi-am stricat motorul de dragul unui moment de amuzament. Reparatia a costat cam trei mii de dolari.

Atunci când ne distrugem corpul, rareori avem norocul să scăpăm doar cu o sumă de bani! Iată de ce merită să ne aducem aminte de sfatul acesta din cartea Proverbele: „Lăsati prostia si veti trăi”!Doamne, dă-mi pricepere ca să evit să fac lucruri nechibzuite astăzi!


Kevin Kuzma
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest