Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47139 ] Postby zephyr on Fri Jun 08, 2007 2:38 pm

Sâmbătă, 9 Iunie
Biblia la rând: IOV 22 – 24AI NEVOIE DE O LINGURĂ SUPLIMENTARĂ DIN SAREA DOMNULUI HRISTOS?


„Sarea este bună; dar dacă sarea îsi pierde puterea de a săra, cu ce îi veti da înapoi puterea aceasta? Să aveti sare în voi însivă, si să trăiti în pace unii cu altii.” (Marcu 9,50)

Putină sare este esentială în alimentatie. Am descoperit acest lucru când am tinut un regim de fructe câteva zile si am început să am crampe la picior. Bunul meu prieten, dr. Bernell Baldwin, a zâmbit si a spus: „Încearcă putină sare, atât câtă iei cu două degete!” A mers! Întregul sistem electrolitic al corpului nostru depinde de amestecul corect al sărurilor. Dar în tările dezvoltate problema nu este că se consumă prea putină sare, ci prea multă!

Sarea retine lichidele si face să crească tensiunea arterială. O treime din populatie are hipertensiune arterială, pentru că noi consumăm de 20 de ori mai multă sare decât e nevoie! Alimentele naturale contin putin sodiu (sare) si mult potasiu, astfel, tensiunea este tinută sub control. Dar alimentele prelucrate fac să crească enorm aportul de sare. În 3 lingurite de ketchup sunt 1.000 mg sare; un castravete murat are 3.000 mg; o lingurită de sare pură contine 500 mg, un pahar de budincă de ciocolată,1.200 mg, iar o prăjitură poate să depăsească 1.000 mg. Legumele si supele conservate industrial sunt „mine de sare”.

Dacă esti expus la risc din cauza hipertensiunii, ai putea să mai trăiesti încă 15 ani doar dacă nu ai mai săra deloc alimentele.

În Scripturi, sarea era o parte esentială a fiecărei jertfe din Vechiul Testament, ceea ce semnifica faptul că numai neprihănirea Domnului Hristos putea face ca jertfa să fie primită de Dumnezeu. (Vezi Lev. 2:13.) În Noul Testament, Domnul Hristos ne spune, ca un îndemn: „Voi sunteti sarea pământului” (Matei 5:13).

În calitate de crestini, noi nu le vom face bine altora, dacă nu ne amestecăm cu ei si dacă nu lăsăm ca „gustul” nostru plăcut (neprihănirea Domnului Hristos) să ajungă la ei sau dacă ne pierdem caracteristicile care fac din noi crestini. Asa cum spune Domnul Hristos în Marcu 9:50, pentru a trăi în armonie unii cu altii, avem nevoie de „sarea” Lui!Cere-I Domnului Hristos „o lingură suplimentară de sare” si vezi ce transformare importantă poate ea să facă în viata ta astăzi.


Kay Kuzma
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron