Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47286 ] Postby zephyr on Sat Jun 09, 2007 5:09 pm

Duminică, 10 Iunie
Biblia la rând: IOV 25 – 28ADEVĂRATII OLIMPICI


„Nu stiti că cei ce aleargă în locul de alergare, toti aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergati dar în asa fel ca să căpătati premiul!” (1 Cor. 9,24)


Milo din Croton, un mare atlet din Antichitate, avea faima legendară de luptător neînfrănt. Într-o luptă, trei căderi în genunchi constituiau înfrângere, dar Milo nu a fost îngenuncheat niciodată. Se povesteste că si-a început antrenamentul, luând pe umeri un tăuras si mergând cât putea de mult. A continuat asa, ajungând tot mai tare pe măsură ce taurul crestea în greutate. După patru ani, Milo a mers la Jocurile Olimpice. Ca să impresioneze multimea, a sacrificat taurul si i-a purtat pe umeri cadavrul masiv, patru sute de metri prin stadion. În prima sa luptă, Milo a fost victorios, începându-si astfel ilustra carieră.

Jocurile Olimpice au început în Grecia în anul 776 î.Hr. si s-au tinut permanent, o dată la patru ani, până în 393 d.Hr., când împăratul Theodosius a poruncit să fie închise toate centrele păgâne.

Apostolul Pavel a folosit Jocurile Olimpice ca ilustratie pentru învătături crestine. El ne atrage atentia asupra urmăririi telului, asupra perseverentei si rezistentei atletilor, dar arată că noi trebuie să tintim spre ceva mai de pret decât faima sau o cunună de lauri, „care se poate vesteji” (2 Cor. 9,25). Tinta noastră ar trebui să fie viata vesnică (1 Tim. 6,12; Fil. 3,14).

Se spune că Esop a întâlnit odată un sportiv care se lăuda cu victoria sa. Filozoful l-a întrebat dacă adversarul a fost mai puternic. „Nu, nu!”, a răspuns atletul. „Forta mea s-a dovedit a fi cu mult mai mare.” „Ei bine, omule fără minte,” a spus Esop, „ce cinste ai câstigat dacă, fiind mai puternic, ai triumfat asupra unui om mai slab? Ar fi fost acceptabil, dacă ai fi învins prin iscusintă un om care îti era superior în fortă trupească.”

Astfel a arătat Esop caracterul irational al competitiei umane. Apostolul Pavel ne ridică deasupra unei astfel de conduite, conducându-ne să depindem de bratele vesnice ale Tăriei, care ne împuternicesc să-i ridicăm pe altii mai sus. Acesta este adevăratul spirit al olimpicilor veritabili.Tu ce lucru faci pentru a-i ridica pe altii mai sus?


David Nieman
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron