Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47427 ] Postby zephyr on Tue Jun 12, 2007 3:15 pm

Miercuri, 13 Iunie
Biblia la rând: IOV 35 – 37SUNT RECUNOSCĂTOR PENTRU CORPUL MEU


„Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ti meargă bine, si sănătatea ta să sporească tot asa cum sporeste sufletul tău.” (3 Ioan 2)

M-am născut cu nanism, o deficientă de dezvoltare fizică, si a trebuit să accept ideea că nu voi avea niciodată o statură normală.

Unii oameni pot considera bizar faptul că eu Îi multumesc lui Dumnezeu pentru corpul pe care mi l-a dat. Pot să merg, să vorbesc si să conduc masina. Dar, mai presus de toate, sunt recunoscător pentru că trupul meu este sănătos si pentru că am avut ocazia să învăt cum să-l mentin sănătos.

Nu am fost întotdeauna preocupat de sănătate. Mâncam multă carne, dar sotia mea, Tena, nu mi-a mai dat voie să mănânc alimente din carne necurată (vezi Levitic 11). După câtiva ani, am hotărât să renuntăm cu totul la carne si să reducem consumul de sare. Am descoperit că, dacă micsorăm portiile si luăm numai două mese substantiale pe zi, dormim mai bine. Acum am renuntat si la produsele lactate si ne simtim bine, gândim mai bine si am mai slăbit. Eu am învătat că trupul meu este foarte important pentru Dumnezeu, este templul Său (1 Cor. 6,19). si, de asemenea, că sunt ceea ce mănânc!

Pentru că suntem scunzi (Tena are 1,14 m, iar eu am 1,22 m), am descoperit că avem multe ocazii de a le vorbi altora despre Dumnezeu si despre cât de important este să trăim sănătos. Când copiii ne văd în oras făcând cumpărături si ne întreabă: „De ce sunteti asa de scunzi?”, noi le explicăm că asa ne-a creat Dumnezeu. El ne iubeste, iar nouă ne place de noi însine, pentru că Îl iubim pe Domnul Isus. si uneori, privindu-i cu bucurie, le spunem să mănânce tot ce le dă mama, ca sã poatã creste mari si puternici!

Oamenii fac uneori aceastã observatie: „Arãtati asa de fericiti si de radiosi!” Când le spunem ce vârstã avem, multi nu pot sã creadã, asa cã le vorbim despre stilul nostru de viatã sãnãtos. Noi dovedim ca fiind gresite cercetãrile despre nanism, care spun cã persoanele mici de staturã nu trãiesc peste vârsta de 60 de ani! Noi avem 65 de ani si ne bucurãm de o sãnãtate extraordinarã, vorbim si cântãm în duet la bisericã si cãlãtorim prin toatã lumea, ajutând la construirea de scoli misionare, biserici si orfelinate.Îti multumesc, Dumnezeule, pentru corpul pe care l-ai creat pentru mine. Ajutã-mã sã-l tratez asa cum ai intentionat Tu sã fie tratat!


George Baehm III
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest