Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47482 ] Postby zephyr on Wed Jun 13, 2007 3:51 pm

Joi, 14 Iunie
Biblia la rând: IOV 38 – 42HIPOGLICEMIA


„Dacă dai peste miere, nu mânca decât atât cât îti ajunge…” (Proverbe 25,16)

Omul stătea în pat, cu fata plină de sudoare rece, tremurând de frică. Nu era în stare nici să mai ceară ajutor. Fusese supus unei examinări prin înghitirea unei anumite cantităti de lichid dulce, ca să cercetăm functia pancreasului.

Da, pancreasul său, stimulat de „dulce”, pompase în sistem mai multă insulină decât era nevoie, aceasta neutralizând si glucoza care era necesară pentru echilibrul organismului.

I-am dat să mănânce si, încet, si-a revenit. „Va trebui să eviti dulciurile concentrate, care te pot aduce în aceeasi stare ca acum”, i-am explicat. „Sã mănânci cumpătat si la ore fixe. Ar trebui să mănânci cereale, legume, zarzavaturi si fructe, care sunt bogate în fibre si îti vor mentine glicemia în limite normale. Foarte important este micul dejun, servit zilnic si alcătuit din cereale, nuci si fructe, care vor mentine nivelul optim al glicemiei toată dimineata, până la masa de prânz.”

Mi-am dat seama cât de important este să fim cumpătati în toate, de aceea ne îndeamnă înteleptul: „Nu mânca decât atât cât îti ajunge“ si nu mai mult. si hrana sufletului este la fel de importantă. Dacă studiem numai câteodată si dacă mintea noastră primeste informatii nefolositoare sau dăunătoare, vom face la un moment dat „hipoglicemie spirituală” si sufletul nostru se va îmbolnăvi.

Ca si micul dejun, studiul de dimineată ne va tine mintea ocupată cu lucruri folositoare pe parcursul zilei si ne va feri de păcat.Azi ai început ziua bine? Roagă-te să ai măsură în toate lucrurile, chiar si în cele bune, ca să te simti bine toată ziua si să ai eficientă maximă.


Laura Pârlea
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron