Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47598 ] Postby zephyr on Fri Jun 15, 2007 2:12 pm

Sâmbătă, 16 Iunie
Biblia la rând: PSALMI 10 – 17SĂ FOLOSIM COMBUSTIBILUL DESTINAT DE DUMNEZEU PENTRU CORPUL NOSTRU

„si Dumnezeu a zis: Iată că v-am dat orice iarbă care face sământă si care este pe fata întregului pământ, si orice pom, care are în el rod cu sământă: aceasta să fie hrana voastră.” (Gen. 1,29)

Dumnezeu a proiectat corpul omenesc si a creat „combustibilul” pe baza căruia acesta trebuie să functioneze, dar omul a mâncat mai degrabă ce i se părea că are gust bun. Rezultatul a fost o durată mai scurtă a vietii si mai multe boli. Să luăm de exemplu cancerul.

Într-un număr din 1991 al publicatiei American Journal of Epidemiology, se afirma că, dacă se consumă fructe de două ori pe zi, se reduce riscul de cancer de plămâni cu 74%. De asemenea, fasolea, tomatele si fructele uscate reduc cancerul de prostată cu 40%, iar cancerul pancreatic cu 50%.

Carnea este asociată în mod obisnuit cu un risc mai mare de cancer. Când carnea constituie o parte importantă din alimentatie, există mai putine fibre si mai multă grăsime animală, mai multi hormoni, virusuri si substante chimice cum sunt benzopirenii. În plus, există un risc mai mare pentru maturizare precoce si obezitate. Pune aceasta în contrast cu o alimentatie bazată pe plante, care este bogată în substante fitochimice, în fibre si în vitaminele A si C, fără niciun fel de grăsime dăunătoare de origine animală! si cancerul ovarian este legat de consumul de carne si de ouă, efectele fiind dependente de doză (American Journal of Epidemiology, 1999).

În 1992, revista Nutrition and Cancer a declarat că pentru marii consu-matori de fructe si legume riscul de cancer este redus la jumătate fată de cei care consumă aceste alimente în cantitate mică. Vitaminele A si C (care provin mai ales din vegetale) sunt asociate de mult timp cu o sănătate bună. Publicatia American Journal of Clinical Nutrition (1986) a raportat un studiu în care persoanele cu vârsta de peste 65 de ani care erau mari consumatoare de alimente continând vitaminele A si C, aveau rata totală a deceselor precum si rata de deces prin cancer de 30%, fată de 70% la cei care consumau aceste alimente în cantitate mică.Îti multumesc, Dumnezeule, pentru că ai destinat un regim alimentar „cu cifră octanică mare”, bazat pe plante, pentru a-mi alimenta corpul.


John Scharffenberg
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron