Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47637 ] Postby zephyr on Sat Jun 16, 2007 3:37 pm

Duminică, 17 Iunie
Biblia la rând: PSALMI 18 – 22


PUTEREA VINDECĂTOARE A PĂRTĂSIEI

„ Prietenul adevărat iubeste oricând, si în nenorocire ajunge ca un frate”. (Prov. 17,17)

În cartea sa, Dragostea si supravietuirea, dr. Dean Ornish, cunoscut pentru activitatea sa în schimbarea totală a evolutiei bolii de inimă, scrie despre puterea iubirii si a apropierii în procesul de vindecare. „Eu nu cunosc niciun alt factor din medicină – nici alimentatia, nici fumatul, nici miscarea fizică, nici stresul, nici factorii genetici, nici medicamentele, nici chirurgia – care să aibă un impact mai mare asupra calitătii vietii noastre, asupra incidentei bolii si asupra decesului prematur de orice cauză... Pe scurt, orice lucru care promovează un sentiment de izolare conduce adesea la boală si suferintă. Orice lucru care promovează un sentiment de iubire si de intimitate, de legătură socială si de comunitate este vindecător.”

S-a descoperit că singurătatea si lipsa de sprijin emotional pot face să crească de trei ori posibilitatea de a face o boală de inimă, în timp ce existenta unei singure persoane care oferă sprijin emotional este de ajuns pentru a reduce riscul de boală de inimă! Este uimitor că o singură persoană poate să facă o schimbare atât de semnificativă pentru sănătate.

Tu ce faci pentru a fi acest fel de prieten? Apartii unui grup mic de oameni care îsi împărtăsesc experientele unii altora, care studiază Biblia împreună, slujesc împreună pentru a-i ajuta pe altii si suferă împreună?

Biblia ne îndeamnă să fim alături de cei ce suferă si sunt mâhniti si să ne purtăm poverile unii altora. Apostolul Pavel spune: „Purtati-vă sarcinile unii altora, si veti împlini astfel Legea lui Hristos” (Gal. 6,2).

Iov striga: „Cel ce suferă are drept la mila prietenului, chiar dacă părăseste frica de Dumnezeu” (Iov 6,14). În cartea sa, O viată condusă de un scop, R. Warren spune: „În momente de crizã adâncă, de îndurerare si de îndoială, avem cea mai mare nevoie unul de altul. Când împrejurările ne zdrobesc până acolo încât credinta noastră se clatină, avem cea mai mare nevoie de prieteni care au credintă, un grup mic de prieteni care să aibă credintă în Dumnezeu pentru noi si să ne ajute să supravietuim.”Dacă Iov ar suferi astăzi si ar fi unul dintre vecinii tăi sau un membru din biserica ta, ai fi prietenul care să-i ofere părtăsia si apropierea necesară pentru a-i mări sansele de a supravietui si de a se bucura de o viată si de o sănătate înfloritoare?


Kay Kuzma
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron