Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47842 ] Postby zephyr on Mon Jun 18, 2007 3:33 pm

Marţi, 19 Iunie
Biblia la rând: PSALMI 31 – 35CONTROLUL MÂNIEI


„‚Mâniati-vă si nu păcătuiti. Să n-apună soarele peste mânia voastră... Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură... Orice amărăciune, orice iutime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.” (Efes. 4,26-31)


Aproape zilnic te confrunti cu situatii care te fac să te mânii – oameni răi, trafic intens, un patron nedrept, trădare din partea celui mai bun prieten, infidelitătile sotului/sotiei, stilul de viată al copilului sau abuzul sexual.

Te mânii si esti nefericit. Mintea ta tipă după răzbunare. Vrei să îi pui pe oameni la locul lor. Esti gata să te lupti. Dar cum ar trebui să rezolvi această mânie aprinsă dacă esti crestin? Apostolul Pavel tratează subiectul acesta în Efeseni, în armonie cu psihologia eficientă din zilele noastre.

1. Este firesc să te mânii. Există multe nedreptăti si ticălosii care îl fac pe crestin să se mânie. Dar există si o limită: „Să nu păcătuiti”. Ai grijă să nu te rănesti pe tine sau pe altii si să nu întrerupi legătura cu Dumnezeu.

2. Debarasează-te de mânie cât mai repede. „Să n-apună soarele peste mânia voastră”. Vorbeste despre mânie. Roagă-te pentru cel vinovat. Împacă-te. Dacă adormi fără să fi scăpat de ea, mânia e prelucrată si stocată în creier si te chinuie si mai mult. Cu cât se rezolvă mai repede, cu atât poti să revii mai repede pe drumul cel bun, alături de Dumnezeu.

3. Nu lăsa să-ti iasă din gură vorbe murdare, nesănătoase! Exprimarea verbală a mâniei este dăunătoare si te discreditează. Ea nu numai că face dificilă împăcarea, dar riscul de atac de cord se dublează în cele două ore care urmează unui episod de mânie moderată sau mai mare. Merită?

4. Fii bun si milos. Poartă-te cu bunătate si inima ti se va înmuia. Fă un lucru frumos pentru cel care te-a nedreptătit si vei fi surprins de felul cum aceasta te pregăteste pentru pasul final în controlul mâniei.

5. Iartă – nu pentru că acea persoană s-a căit ori îi pare rău, ci pentru că Dumnezeu te-a iertat pe tine. Data viitoare când începi să te încingi, încearcă să îti rezolvi mânia asa cum spune Biblia. Domnul Hristos face toate lucrurile posibile!Părinte iertător, atunci când mă mânii, ajută-mă să fac ceea ce ar face Domnul Isus.


Gladys Hollingsead
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron