Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #47895 ] Postby zephyr on Tue Jun 19, 2007 5:08 pm

Miercuri, 20 Iunie
Biblia la rând: PSALMI 36 – 39


PARFUM DE… MUSTE MOARTE


„Mustele moarte strică si acresc untdelemnul negustorului de unsori; tot asa, putină nebunie biruie întelepciunea si slava.” (Ecl. 10,1)


„Doar atât i-ai cumpărat?” am exclamat eu si fratele meu cu dezgust atunci când tata i-a oferit mamei o sticlută foarte mică de ziua ei de nastere.

„O, băieti! Parfum de liliac!” a exclamat mama în timp ce l-a îmbrătisat si l-a sărutat pe tata. „si miroase excelent!” Vedeam bine că mama considera că este ceva cu totul special, dar oare ce era? Apoi, ea a deschis micul si delicatul recipient si a lăsat ca parfumul să ne plutească usor pe la nas, iar noi am înteles valoarea acelui dar.

Putin mai târziu, l-am întrebat pe tata cum se face parfumul.

„Nu stiu”, a spus el zâmbind larg. „Probabil cu suc de muste!”

Am alergat către hambar, unde crestea liliacul. În scurt timp, am avut o farfurie întinsã plină cu vârf cu flori proaspete de liliac. A fost ceva mai greu să prindem muste, dar am reusit si le-am presărat cu grijă peste florile mirositoare.

„Ei, si acum?” ne-am mirat noi. Încă nu era parfum! După multe deliberări, ne-am decis să punem si apă si să mutăm amestecul la soare. Când va fi gata, îl vom strecura, îl vom turna într-o sticlă frumoasă si i-l vom prezenta mamei. Mirosul plăcut va umple camera, ea va radia toată de fericire si ne va strânge la piept. Abia asteptam! Am pus vasul pe acoperisul de la cotetul găinilor si am plecat la joacă. Din oră în oră, verificam amestecul cu atentie, dar nu voia să aibă parfumul plăcut pe care îl asteptam. Într-o zi sau două, cariera noastră de producători de parfum fin de liliac a luat sfârsit.

De curând, când i-am spus această poveste, mama (ea nu stiuse niciodată) a început să plângă si m-a îmbrătisat strâns, plină de afectiune, ca si când as fi făcut ceva extraordinar. Pentru ea, iubirea nu se demonstra prin faptul că darul era magnific, ci prin sentimentele care îl însoteau.

Mai târziu, când am descoperit proverbul despre mustele moarte din parfum, m-am gândit: Cât este de adevărat! Cum a stiut Solomon? Mă întreb dacă el i-a oferit vreodată mamei lui parfum de muste moarte!Poate un dar făcut din iubire să fie vreodată un esec, chiar dacă nu este cum speram noi? Ce ai putea face astăzi ca să oferi putină iubire?


Homer Trecartin
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest