Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #48023 ] Postby zephyr on Thu Jun 21, 2007 3:02 pm

Vineri, 22 Iunie
Biblia la rând: PSALMI 46 – 50



MOMENTUL ADEVĂRULUI


„Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit... Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuti la vedere si buni la mâncare.” (Gen. 2,8.9)

Mă simtisem stresat si am considerat că e timpul pentru un control medical. Cu toate acestea, nu am fost pregătit pentru telefonul pe care l-am primit câteva zile mai târziu. „Nivelul colesterolului dumneavoastră, de 258 mg%, este foarte crescut”, a spus asistenta. „Trebuie să începeti imediat un tratament care să-l reducă la un nivel de 150 până la 170.”

Am mers pe jos până la farmacie, ca să-mi iau medicamentul. (Credeam că miscarea este necesară pentru a-mi mentine colesterolul în miscare! Mai târziu, am aflat că rationamentul era gresit, dar miscarea e bună pentru inimă.) si am luat pastilele în fiecare zi, fără întrerupere.

Momentul adevărului a venit însă atunci când, pe coperta unei brosuri, am dat peste un tabel în care erau date continutul de colesterol si cel de grăsime ale unui mare număr de produse alimentare de bază si de alimente preparate industrial. M-am uitat mai atent si am avut o revelatie – unele alimente sunt bogate în colesterol si grăsime. Dar fructele, cerealele si legumele nu contin deloc colesterol, au foarte putină grăsime si sunt bogate în anumite fibre care ajută la reducerea colesterolului din sânge.

Cu mii de ani în urmă, acest fel de alimentatie a fost explicat în modul cel mai clar de către Creatorul nostru. Dumnezeu le-a spus lui Adam si Evei: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sământă si care este pe fata întregului pământ, si orice pom, care are în el rod cu sământă: aceasta să fie hrana voastră” (Gen. 1,29).

Au trecut numai patru săptămâni de la acel moment al adevărului si al schimbării stilului meu de viată. Ieri am repetat analiza. Rezultatul a fost formidabil: colesterolul îmi scăzuse la 124 mg %! Doctorul mi-a eliminat medicamentul pentru reducerea colesterolului!

Iată si alte vesti bune: am slăbit, am câstigat energie, am redobândit o incredibilă apreciere a gustului pentru alimente mai simple si, foarte important, mă simt mult mai bine. Este exceptional!



Îti multumesc, Doamne, că m-ai trezit iarăsi la cunoasterea pe care ne-ai dat-o în Grădina Edenului.


Lincoln Steed
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests