Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #48390 ] Postby zephyr on Tue Jun 26, 2007 3:15 pm

Miercuri, 27 Iunie
Biblia la rând: PSALMI 72 – 77SĂ DESCOPERIM IZVORUL TINERETII


„Dar cetătenia noastră este în ceruri, de unde si asteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. El va schimba trupul stării noastre smerite, si-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-si supune toate lucrurile.” (Fil. 3,20.21)


Din vremuri străvechi, oamenii caută legendarul izvor al vitalitătii tineresti, dar din nefericire cei mai multi continuă să caute în locurile nepotrivite – în regimuri si tratamente speciale sau în dulapul cu medicamente. Darul vietii vesnice oferit de Domnul Hristos, împreună cu făgăduinta că ni se va da un trup nou, constituie răspunsul suprem la această căutare. Dar, nefiind încă în cer, cel mai bun izvor este, în mod simplu, activitatea. Da, asa este. Dacă vrei să găsesti izvorul tineretii, nu trebuie să sezi acolo, în scaunul tău comod, si să visezi la el. Trebuie să te ridici în picioare si să începi să mergi!

Pe măsură ce îmbătrânim, scade capacitatea de a auzi, de a vedea, de a percepe mirosurile si de a simti gusturile; există pierderi în ce priveste dantura si masa osoasă din regiunea maxilarelor, scade capacitatea de a digera si absorbi alimente si se reduc masa musculară si masa osoasă din întregul corp. Memoria, judecata, timpul de reactie si echilibrul pot fi afectate. si există o diminuare a functiei ficatului si a rinichilor si un declin al sănătătii inimii si plămânilor. Aproape toată deteriorarea atribuită procesului de îmbătrânire poate fi explicată prin faptul că oamenii au tendinta să facă mai putină miscare pe măsură ce înaintează în vârstă. Toate celulele, tesuturile si organele încep să îmbătrânească atunci când activitatea lor individuală este subminată sau stânjenită!

Filozoful grec Hipocrate spunea: „Toate părtile corpului care îndeplinesc o functie, dacă sunt folosite cu moderatie si solicitate la activitate în eforturi în care fiecare este obisnuit, se păstrează sănătoase si bine dezvoltate si îmbătrânesc mai lent; dar, dacă nu sunt folosite si nu sunt solicitate la o activitate sustinută, ele ajung predispuse spre boală, insuficient dezvoltate si îmbãtrânesc repede”.Prin urmare, începe să mergi! Pune în miscare muschii si laudă-L pe Domnul pentru făgăduinta Sa, a vietii vesnice!


Kay Kuzma
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron