Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #48432 ] Postby zephyr on Wed Jun 27, 2007 4:57 pm

Joi, 28 Iunie
Biblia la rând: PSALMI 78 – 80


O VIATĂ CARE NU CUNOASTE LIMITĂRI


„Pot totul în Hristos, care mă întăreste.” (Fil. 4,13)

Era o frumoasă zi de mai în anul 1995, când, în timpul unei curse, calul pursânge al lui Christopher Reed, s-a împiedicat la o săritură peste traverse si si-a aruncat călăretul peste cap. Reeve avea mâinile prinse în frâul calului. A căzut la pãmânt lovindu-se mai întâi la cap si fracturându-si coloana – prima vertebră cervicală. A paralizat imediat de la gât în jos si nu mai putea să respire. Îngrijirile medicale prompte i-au salvat viata. O interventie chirurgicală delicată i-a stabilizat vertebrele care erau zdrobite si, în mod literal, i-a reatasat capul la coloana vertebrală.

Reeve, cunoscut mai ales pentru rolul lui ca Superman, n-a renuntat la luptă, ci s-a străduit să mentină un chinuitor regim de patru sau mai multe ore de terapie fizică, zilnic. În 2002, el putea să respire singur, aproape două ore, să îsi miste degetele de la mâna stângă si încheietura mâinii drepte. Putea să-si întindă bratele si picioarele, iar într-un bazin de înot, să facă un pas si să se împingă în perete pentru a se depărta. Cea mai mare satisfactie a fost faptul că si-a recuperat sensibilitatea cam pentru 70% din corp. Putea să simtă mâna sotiei pe mâna sa. Progresul său i-a făcut pe oamenii de stiintă să îsi reconsidere pozitia că tesutul spinal nu mai poate să se regenereze niciodată.

C. Reeve este prezentat pe site-ul de Web „rolemodel.net” cu acest comentariu: „Noi toti suntem, într-un fel oarecare, prizonieri în viată – unii printr-o gândire limitată, altii printr-o limitare fizică. Dar rareori un om a demonstrat o astfel de capacitate extraordinară de a înfrunta limitarea... Fiind om, Christopher varsă câteva lacrimi în fiecare dimineată. Dar apoi si le sterge, încetează să se mai compătimească si merge înainte spre a fi un exemplu pentru altii”.

Şi-a continuat cariera de actor si pe cea de regizor. A făcut fată unui impresionant program de discursuri publice, a scris cărti si a fost un activist politic în favoarea persoanelor invalide, care suferă ca rezultat al unor leziuni ale măduvei spinării. A murit pe 1 octombrie 2004, la vârsta de 52 de ani.Ce putem învăta noi, crestinii, de la acest om care a crezut că nimic nu este imposibil? Indiferent care sunt limitările tale, continuă să spui: „Pot totul în Hristos, care mă întăreste!”


Kay Kuzma
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron