Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #48528 ] Postby zephyr on Fri Jun 29, 2007 4:12 pm

Sâmbătă, 30 Iunie
Biblia la rând: PSALMI 86 – 89PLANUL LUI DUMNEZEU – VINDECAREA DURERII


„El va sterge orice lacrimă din ochii lor. si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici tipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apoc. 21,4)

În anii de când am rămas văduvă, am observat cum înfruntau alte persoane durerea si cum îsi compensau pierderea. Dar eu am fost atât de implicată în cresterea fiicelor mele si în munca mea de profesor, încât, desi a existat un timp de îndurerare, am fost prea ocupată ca să zăbovesc mult la cenusa unei flăcări moarte.

Prietenele mele care s-au descurcat cel mai bine au fost cele care au început să planifice si să pună în practică o schimbare. Mary si-a îngrijit sotul de-a lungul unei lungi suferinte. După ce el a închis ochii în moarte, ea si-a revizuit bunurile de pret pe care le avea: o sănătate relativ bună, un cămin plăcut, confortabil, o mică pensie. În casa ei au apărut schimbări: o nouă zugrăveală care să lumineze peretii întunecati, un nou covor în sufragerie, o mobilă rearanjată, o grădină de trandafiri. Astăzi, la 92 de ani, ea continuă să îsi conducă masina, este activă în biserică si este înconjurată de prietene care o îndrăgesc pentru optimismul ei.

Când a rămas singură, lui Margaret i s-a deteriorat sănătatea. si-a pierdut interesul pentru viată. Pentru că nu are permis de conducere, ea si-a trăit zilele în singurătate, cu câinele, o pisică si telefonul. Într-o zi, am întrebat-o dacă ar interesa-o un grup de studiere a Bibliei la ea acasă. A fost foarte dornică să facem acest lucru. Acum, în fiecare marti, eu le iau pe doamnele care nu au masină si ne întâlnim la Margaret. Aceste întruniri s-au transformat într-un grup de sprijin, deoarece ni se alătură noi membre, persoane de curând rămase văduve. Studiem din Biblie, avem un timp pentru rugăciune si ne împărtăsim bucuriile si întristările. Suntem binecuvântate si credinta noastră este întărită prin împărtăsirea răspunsurilor la rugăciuni.

Moartea, pierderea si durerea fac parte din viata de pe acest pământ, dar avem asigurarea unui viitor mai bun, când Dumnezeu ne va sterge lacrimile si, pentru vesnicie, dragostea inimii noastre va fi pretuită.Îti multumesc, Părinte din cer, pentru planul Tău de vindecare a durerii, iar până când Tu vei veni si ne vei sterge orice lacrimă, ajută-ne să mergem si să ne stergem lacrimile unii altora.


Velda Nelson


PS. Apoc. 21,4, este una distre cele mai spectaculoase făgăduinţe pentru mine.
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron