Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #48590 ] Postby zephyr on Sat Jun 30, 2007 3:37 pm

Duminică, 1 Iulie
Biblia la rând: PSALMI 90 – 99ALERTĂ DE SMOG


„Nu vă înselati: Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va si secera”. (Gal. 6,7)

Când a fost ultima dată când I-ai multumit Domnului pentru aerul pe care îl respiri? Este un dar extraordinar, care nu ne costă nimic si este absolut esential pentru viată, si totusi noi inspirăm si expirăm de 17.000 de ori pe zi fãrã sã ne gândim mãcar o datã la el. Poate cã ar trebui, deoarece aerul curat pe care Dumnezeu l-a creat pentru noi în cea de-a doua zi a Creatiunii a ajuns primejdios de contaminat de inventiile omului. Asa am ajuns la smog. El pluteste pretutindeni prin orase si prin vãile industrializate din lumea întreagã, otrãvindu-i pe oameni în mod lent. Smogul este aerul contaminat de produsele reziduale de la uzine, fabrici, automobile, camioane, avioane, de la procesele de ardere si din orice lucru care degajã fum, particule de praf si alte otrãvuri. Smogul este aerul murdar, toxic iar noi îl respirãm!

El atacã întregul sistem respirator. În primul rând, se inflameazã mucoasa nasului, care ajunge mult mai sensibilã la atacurile germenilor sau ale alergenilor. În al doilea rând, încetineste sau opreste actiunea cililor, acele mici firisoare care împing particulele strãine si substantele iritante afarã din cãile respiratorii. Apoi iritã mucoasa bronhiilor si le face sã producã o secretie mai densã, care împiedicã respiratia, produce tuse si declanseazã atacuri de astm bronsic si emfizem pulmonar. Când respiratia este mai greoaie, praful si alte pulberi fine, bacteriile si virusurile se pot acumula în plãmâni. Apoi vine cancerul, care atacã plãmânii slãbiti!

Smogul iritã ochii si afecteazã creierul, pentru cã distruge partea cea mai finã a rezervei noastre de oxigen – oxigenul ionizat, ozonul – si prin aceasta compromite în mod considerabil vitalitatea, creativitatea si producti-vitatea mintii – si intelectual, si spiritual. Iatã cum, într-un mod subtil, smogul poate sã compromitã cea mai finã calitate a vietii noastre.

Smogul din aer, care otrãveste corpul, îmi duce aminte cã existã si un smog al mintii si al sufletului. Totdeauna si în toate privintele, secerãm ce am semãnat. Seamãnã smog, si vei secera o sãnãtate precarã sau boalã, o eficientã mintalã scãzutã si amortire sau slãbiciune spiritualã.Doamne, iartã-ne pentru rãul pe care l-am fãcut aerului bun pe care Tu l-ai creat ca sã-l respirãm!


Bernell Baldwin
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest