Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #48910 ] Postby zephyr on Wed Jul 04, 2007 4:16 pm

Joi, 5 Iulie
Biblia la rând: PSALMI 119


UITĂ-TE CU ATENTIE CUM CRESC CRINII

„Nu vă îngrijorati de viata voastră... Uitati-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu tes, totusi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei.” (Matei 6,25.28.29)

Dacă esti o persoană anxioasă, probabil că te vei simti iritat atunci când intervine ceva în rutina zilnică. Senzatia că ai nervii extrem de sensibili si că suferi de încordare musculară are ca urmare o extenuare si mai mare, asa că te culci devreme. Dar, după câteva ore, te trezesti si nu mai poti să adormi. Apoi începi să te îngrijorezi că nu dormi suficient si că trebuie să te scoli la 6:00 dimineată. Cu greu te dai jos din pat si, pentru că esti încă obosit, te misti cu stângăcie, spargi un lucru scump si izbucnesti în plâns. Apoi începi să cauti lista de cumpărături, căreia cineva i-a schimbat locul, si după aceea nu îti mai găsesti cheile. În 30 de minute trebuie să ajungi la slujba ta cu program redus, unde directorul si-a exprimat de curând nemultumirea: „Dacă nu poti să te misti mai repede si nu încetezi cu obsesiile astea legate de niste etichete banale, te dau afară!” De ce nu poti să te calmezi? Esti atât de nelinistit încât este foarte posibil să-ti pierzi slujba, respectul colegilor si economiile. Te duci la culcare foarte îngrijorat.
Ce poti face? Cum să faci fată îndatoririlor si relatiilor zilnice când esti permanent încordat, nelinistit, ai atacuri de panică, obsesii si tendinta de a-ti descărca nervii, lovind, spărgând ceva? Cel mai bine ar fi să întelegi că este posibil ca aceste stări să nu poată fi controlate doar prin vointă, organizare, prin studierea Scripturii si rugăciune. Ar putea fi o tendintă mostenită si atunci ai nevoie de interventia unui specialist.

În plus, eu as sugera această retetă (nu are contraindicatii si este gratuită!): Citeste Matei 6,25-34. Gândeste-te la tine ca la un crin. Imaginează-ti că esti în mâinile lui Dumnezeu si o ploaie blândă îti atinge usor fata. Aminteste-ti că Dumnezeu a spus că esti cu mult mai de pret decât un crin. Inspiră adânc; dă aerul afară fără să te grăbesti, închide ochii si spune încet: „Eu sunt cu mult mai de pret decât un crin; Dumnezeu va fi cu mine”. Meditează la o făgăduintă biblică în fiecare zi si fii convins că, indiferent de slăbiciunile tale ereditare, Dumnezeu te iubeste.Doamne Isuse, data viitoare când încep să mă îngrijorez, îmi voi aduce aminte ce ai spus Tu despre valoare mea!


Thais Thrasher
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron