Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #49006 ] Postby zephyr on Thu Jul 05, 2007 3:23 pm

Vineri, 6 Iulie
Biblia la rând: PSALMI 120 – 134NOI TOTI NE NASTEM CU PUTEREA DE A ALEGE


„Orice faceti, să faceti din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care stiti că veti primi de la Domnul răsplata mostenirii. Voi slujiti Domnului Hristos.” (Col. 3,23.24)

Ljiljana Ljubisic îsi aminteste că scoala – atât în Iugoslavia, cât si mai târziu, în Canada – a fost grea pentru ea. Copiii îsi băteau joc de fata oarbă, înaltă de 1,80 metri, care purta ochelari mari de soare. Pentru a citi o carte, trebuia să îsi apese nasul pe pagină, iar la sfârsitul zilei avea pe nas o pată mare si neagră de cerneală de tipar. De asemenea, avea si o durere fizică. Chiar o lumină de mică intensitate făcea ca pe Lilo să o doară ochii si de multe ori îi siroiau lacrimi pe fată.

Viata a început să se schimbe pentru ea atunci când profesorul de educatie fizică a insistat ca ea să încerce să practice sporturi si i-a predat un curs intensiv de serviciu la volei. Lilo s-a hotărât să se perfectioneze si a început să se antreneze singură pe întuneric. După două săptămâni, profesorul i-a sugerat să joace efectiv. Ideea părea absurdă. Profesorul a modificat regulamentul. Lilo avea să servească tot timpul, să nu facă altceva decăt să servească. Jocul a început. Lilo a tras adânc aer în piept, a întins mâna în sus si apoi a lovit mingea, care a trecut peste plasă si a căzut cu un zgomot surd pe teren. Au mai fost paisprezece servicii. Fiecare si-a atins tinta si niciunul nu a fost returnat!

Au urmat ore, zile si ani grei, istovitori, de antrenament. Lilo a ajuns pe toate cele cinci continente. La Jocurile Paraolimpice din 1988, de la Seul, a câstigat medalia de bronz la aruncarea greutătii. La jocurile de la Barcelona, din 1992, a câstigat medaliile de aur la aruncarea discului si la aruncarea greutătii. La jocurile din 1996, de la Atlanta, a bătut două recorduri mondiale pentru persoanele complet nevăzătoare (aruncarea greutătii – 10,99 metri si aruncarea discului – 40,4 metri), obtinând două medalii de bronz.

„Nimeni nu se naste învingător si nimeni nu se naste învins. Noi toti ne nastem ca oameni care pot să aleagă. Biblia spune că avem puterea de alegere. Eu aleg să am o atitudine pozitivă. Aleg să am un scop. Aleg să fac cel mai mare bine posibil cu ceea ce am”, spune Lilo.Tu ce alegi astăzi?


Alex Bryan
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest