Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #49066 ] Postby zephyr on Fri Jul 06, 2007 2:06 pm

Sâmbătă, 7 Iulie
Biblia la rând: PSALMI 135 – 139EFECTUL DE BUMERANG


„Eu sunt Vita, voi sunteti mlăditele. Cine rămâne în Mine si în cine rămân Eu aduce multă roadă; căci, despărtiti de Mine, nu puteti face nimic.” (Ioan 15,5)

De când dr. Robert Ader a definit domeniul psihoneuroimunologiei, studiile au arătat permanent efectul pozitiv al iubirii manifestate fată de altii. Un studiu făcut de Nancy Collins la Universitatea Californiei, Los Angeles, despre femeile însărcinate defavorizate economic a arătat că acelea care au primit o îngrijire prenatală iubitoare si de calitate au născut mai usor, copiii au avut o greutate mai mare la nastere, au fost mai sănătosi, iar mamele au suferit mai putin de depresie postnatală.

Când se oferă dăruire si sprijin, apare „efectul de bumerang” – atât cel care dăruieste, cât si cel care primeste obtin beneficii pentru sănătate de pe urma facerii de bine.

Rezultatele unui alt studiu uimitor care confirmă beneficiile facerii de bine au fost publicate în American Journal of Sociology. Acestea au arătat că femeile care s-au oferit să-i ajute pe altii aveau un sistem imunitar mai bun, iar urmarea a fost o viată mai lungă. Ellen White spunea: „Plăcerea de a face bine însufleteste mintea si vibrează prin corpul întreg” (Mărturii pentru comunitate, vol. 2, pag. 514).

De ce avem nevoie ca să putem urma în mod consecvent porunca lui Dumnezeu: „Să vă iubiti unii pe altii”? (Vezi Ioan 15,17) Atunci când Îl iubim cu adevărat pe Dumnezeu si avem o relatie puternică si sănătoasă cu El, vom cultiva în mod automat o relatie puternică si sănătoasă unii cu altii. Dacă, în calitate de mlădite, suntem strâns legati de Adevărata Vită, vom produce în mod automat roade cum sunt acceptarea, iertarea, sprijinirea altora, rugăciunea pentru altii, încurajarea, ajutorarea si iubirea.

Iar ca rezultat, putem să ne bucurăm de efectul de bumerang. Faptul că îi ajuti pe altii te ajută pe tine!Roagă-L pe Dumnezeu să îti deschidă ochii ca să întelegi ce ai putea face pentru altii! Scrie fiecare idee si apoi alege una; pune-o în aplicare si bucură-te de efectul de bumerang!


Kathleen Liwidjaja Kuntaraf
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron