Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #49153 ] Postby zephyr on Sun Jul 08, 2007 3:07 pm

Luni, 9 Iulie
Biblia la rând: PSALMI 145 – 150„EU VĂ VOI DA ODIHNĂ”


„Veniti la Mine toti cei truditi si împovărati, si Eu vă voi da odihnă.” ( Mat. 11,28 )

Notiunea de reumatism e prea bine cunoscută oricui. Toti stim că suferinta aceasta este cel mai adesea consecutivă efectelor frigului asupra organismului. Putini însă, foarte putini, sunt aceia care stiu că si obezitatea este o cauză frecventă, foarte frecventă, a reumatismului degenerativ.

Iată de ce:

Pe de o parte, surplusul de grăsime, mai ales cea de origine animală, face ca secretia de lichid sinovial să fie defectuoasă atât cantitativ, cât si calitativ. Din acest motiv, cartilajul articular suferă si se deformează, generând artrozele.

Pe de altă parte, fiecare kilogram suplimentar de greutate corporală apasă în plus tot pe aceste cartilagii. Astfel, ele vor degenera progresiv, generând dureri cu ocazia miscărilor sau chiar în timpul repausului. Obezitatea e asociată frecvent si cu sedentarismul, care face ca muschii abdominali să slăbească mult. În consecintă, muschii spatelui sunt cei care vor prelua sarcina de a căra această încărcătură suplimentară. Cum nu poate fi „lăsată jos” la niciun popas, ci e purtată de dimineata până seara, ea va determina o stare de tensiune continuă a muschilor spatelui, asociată cu durerea de spate.

La femei, adăugarea unei poveri suplimentare în fată, cu ocazia fiecărei sarcini, face să crească durerea spatelui. Asa ajunge omul o povară pentru el însusi. Pentru a potoli acest tip de durere este necesar repausul cât mai frecvent, un repaus corect, pe un suport fiziologic. Scaunele sau canapelele supratapitate si saltelele prea moi nu le oferă muschilor odihna cuvenită, asa cum oferă scaunele simple sau saltelele tari.

La fel si sufletul omului, împovărat de griji pământesti, nu îsi găseste odihna reală decât dacă se eliberează de aceste poveri suplimentare si se repauzează pe suportul ferm, odihnitor, al iubirii divine.Răspunde astăzi invitatiei Mântuitorului si gustă odihna pe care vrea să ti-o ofere în iubirea Lui!


Valeriu Gheorghită
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest