Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #49250 ] Postby zephyr on Mon Jul 09, 2007 2:32 pm

Miercuri, 11 Iulie
Biblia la rand: PROV. 4 – 7


LA DREAPTA SAU LA STÂNGA ÎMPĂRATULUI?


„Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toti sfintii îngeri... El îi va despărti pe unii de altii cum desparte păstorul oile de capre; si va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.” (Matei 25,31-33)

La sfârsit, Dumnezeu nu ne va despărti în neprihăniti si răi pe baza evanghelizărilor pe care le-am tinut, a bolilor pe care le-am vindecat sau chiar a minunilor. Pentru El contează dacă oamenii au dus-o mai bine fiindcă ne-au întâlnit pe noi. Le-ai dat hrană celor flămânzi, apă celor însetati, haine celor care aveau nevoie, mângâiere celor în suferintã, prietenie celor aflati în temnitã? La judecatã, titlurile, diplomele si statisticile de botezuri nu conteazã. Sunt apreciate mai degrabã micile gesturi de bunãtate fatã de cei din jur. Domnul Isus adaugã la pildã un detaliu important. Când îi laudã pe cei de la dreapta pentru faptele lor, acestia întreabã: „Când am fãcut noi...?” Sunt surprinsi!

Oile îi reprezintã pe oamenii buni, care oferã un pahar de apã nu pentru cã asa li s-a spus sã facã. Ei merg la un bolnav nu pentru Domnul Isus, care este Împãrat, ci, pur si simplu, vãd un om în nevoie si îl ajutã. Sunt surprinsi cã observã cineva aceste fapte si nu asteaptã sã le fie rãsplãtite! Ei nu cautã îndreptãtirea sau neprihãnirea prin fapte neînsemnate!

Prin contrast, cei reprezentati prin capre ar face cu bucurie toate aceste fapte dacã le-ar spune cineva cã asa ar trebui. Când citesc Matei 25, fac o listã: Luni – cercul Tabita, Marti – serviciile pentru oamenii strãzii, Miercuri – repetitie de cor si Joi – lucrarea în penitenciare. Toate acestea sunt proiecte valoroase, excelente, exemplare. Le fac si ceilalti. Faptele sunt aceleasi, dar atitudinile din spatele lor diferã, iar Dumnezeu este preocupat de atitudini. Domnul Isus Îsi începe lucrarea de Învãtãtor lãudându-i pe cei sãraci în duh, pe cei ce plâng, pe cei blânzi, milostivi si cu inima curatã. El spune cã mânia este la fel de rea ca uciderea, iar pofta, la fel de rea ca adulterul. El citeazã din Osea: „Milã voiesc, iar nu jertfã!” (Mat. 9,13) si le spune ucenicilor sã fie ca niste copilasi.

Ce conteazã mai mult în viatã, aici, pe pãmânt? Domnul Isus doreste sã fim buni, sã facem sã se reverse luminã si bucurie în jurul nostru. El asa face. Prin contemplarea caracterului Sãu, ajungem asemenea Lui.Tu vei sta la dreapta sau la stânga? Ai nevoie de o schimbare de atitudine înainte ca sã-L întâmpini pe Împãrat?


Dan Giang
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron