Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #49505 ] Postby zephyr on Sun Jul 15, 2007 3:17 pm

Luni, 16 Iulie
Biblia la rând: PROV. 25 – 27PLANUL MARELUI FIZIOTERAPEUT


„Întăriti-vă dar mâinile obosite si genunchii slăbănogiti; croiti cărări drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce schiopătează să nu se abată din cale, ci mai degrabă să fie vindecat.” (Evrei 12,12.13)

Aveam mari probleme cu coloana. Dureri insuportabile. Mi s-au făcut infiltratii cu cortizon si tot felul de tratamente. Prezbiterii m-au uns cu untdelemn. Nimic. Mă temeam că nu voi mai sta niciodată în picioare sau pe scaun. Când m-a dus la consultatie, sotia a luat de acasă o saltea de burete si am zăcut pe jos în sala de asteptare, ca omul de la Betesda.

După sase săptămâni, am mers la un neurochirurg. El mi-a spus: „Stati în picioare, sprijiniti-vă pe piciorul stâng si ridicati-vă pe vârful degetelor”. Creierul meu a spus: „De acord”, dar corpul nu a răspuns. Chirurgul mi-a propus să mă opereze. „Sunt dispus”, am răspuns. „Operatia mă sperie, dar nu poate fi mai rău decât acum.”

Când m-am trezit, durerea dispăruse. În dimineata următoare am stat în capul oaselor ca să mănânc, apoi m-am plimbat încet pe holurile spitalului, lăudându-L pe Dumnezeu. Dar nu am alergat si nu am sărit. Pentru aceasta a trebuit timp – câteva luni de antrenament!

În viata noastră spirituală nu este suficient să ne supunem cutitului Marelui Chirurg. Avem nevoie si de mâna călăuzitoare a Marelui Fizioterapeut. El ne ajută să facem exercitii care ne întăresc. El ne invită, ne cheamă la Sine (Matei 11,28). Ne spune să mergem (Matei 28,18-20). Îngăduie să fim încercati (1 Cor. 10,13). El ne spune să mergem pe urmele Sale (Matei 4,19). Exercitiile sunt progresive si au un efect constructiv asupra noastră fără să ne descurajeze (Fil. 4,13). (Vezi si Evrei 12,1-13.)

Bunica mea avea artrită si a fost operată la ambii genunchi. După operatie, putea să meargă pe jos mai mult de un kilometru si jumătate pe zi! Dar nu a continuat să-si facă exercitiile de îndoire, de aplecare si de întindere, pentru că îi produceau durere. În articulatii s-a format tesut cicatriceal, curând nu a putut să meargă mai mult de câtiva metri, iar durerea a revenit. Din punct de vedere spiritual, foarte multi dintre noi suntem într-o situatie asemănătoare!Doamne, ce exercitii spirituale vrei să fac astăzi?


Ed Christian
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest