Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #49570 ] Postby zephyr on Tue Jul 17, 2007 2:18 pm

Miercuri, 18 Iulie
Biblia la rand: ECL. 1 – 4DUMNEZEU A FĂCUT FLUTURELE ACELA


„Toate lucrurile au fost fãcute prin El; si nimic din ce a fost fãcut, n-a fost fãcut fãrã El. În El era viata, si viata era lumina oamenilor.” (Ioan 1,3.4)

Într-o zi de duminicã, pe 18 iulie 1999, Ron Bottomly îsi dusese sotia si fiicele la aeroport. Plecau în California. Dupã ce si-a luat rãmas-bun de la ele, s-a îndreptat cãtre parcare, dar pentru cã era foarte mare aglomeratie, s-a hotãrât sã o ia prin mall, ca sã ajungã la urmãtoarea iesire.

În vitrina unui magazin, a observat un fluture splendid fãcut din sticlã. S-a hotãrât sã se intereseze de pret, pentru cã sotia sa, Kathy, colectiona fluturi. Costa mai mult decât îi permitea bugetul, asa cã s-a întors sã plece, dar, chiar la iesire, a vãzut un domn care cãzuse exact în fata lui. Ron, care era un foarte priceput asistent medical de terapie intensivã, a îngenuncheat lângã el, a vãzut despre ce era vorba si a început sã-i facã resuscitare cardiopulmonarã. Când au sosit cei de la salvare, i-a ajutat sã-i punã perfuziile intravenoase si la alte proceduri de urgentã. Dupã patruzeci si cinci de minute, bãrbatul a fost urcat în ambulantã si dus la spital.

Câteva sãptãmâni mai târziu, Ron a primit de la Irene, fiica acelui om, un superb ornament din sticlã si o scrisoare în care explica de ce era convinsã cã Ron îndeplinise un rol într-o interventie divinã. În primul rând, faptul cã Ron s-a aflat acolo la timpul potrivit si în locul potrivit si cã era asistent medical specializat în terapie intensivã constituia o minune. Multimea de oameni de la iesire era neobisnuitã pentru o zi de duminicã, dar mai surprinzãtor a fost fluturele de sticlã. Dacã Ron nu ar fi intrat ca sã vadã pretul, ar fi trecut deja de locul respectiv atunci când tatãl ei s-a prãbusit. Gândindu-se cã fluturele ar fi un dar potrivit în semn de recunostintã, Irene si sora ei s-au întors la magazin, dar nu era niciun fel de fluturi, iar vânzãtorul a spus cã nici nu fusese vreodatã vreunul. Au verificat pe la toate magazinele din apropiere. Nimic. „Auzind ce ati spus dumneavoastrã despre fluturi”, a scris Irene, „fiul meu de treisprezece ani, Brad, a propus cea mai bunã explicatie. Dumnezeu a creat o iluzie, ca sã vã tinã în apropiere.”Ce Dumnezeu extraordinar, care inspirã veneratie, slujim! El este Creatorul a toate, chiar si al fluturilor din mall!


Donna Bechthold
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest