Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #49662 ] Postby zephyr on Wed Jul 18, 2007 5:18 pm

Joi, 19 Iulie
Biblia la rand: ECL. 5 – 8CICATRICE„El va sterge orice lacrimã din ochii lor. si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici tipãt, nici durere, pentru cã lucrurile dintâi au trecut.” (Apoc. 21,4)

Aveti vreo cicatrice? Eu am câteva, si fiecare îmi aminteste de o experientã. Pe dosul mâinii drepte, am o cicatrice slabã, pe care am ajuns sã o îndrãgesc de-a lungul anilor.

Câinele meu iesise în stradã împotriva interdictiei mele si fusese lovit de un camion chiar în fata ochilor mei. În timp ce zãcea pe moarte în mijlocul drumului, mi-am dat seama cã trebuia sã îl iau din calea masinilor, asa cã l-am apucat de zgardã, sã îl trag la marginea drumului. Durerea, probabil, a fost groaznicã, pentru cã m-a muscat imediat de mânã ca sã mã facã sã mã opresc. si-a înfipt coltii în carnea mea, lãsându-mã cu o ranã adâncã. Un minut mai târziu, si-a dat sufletul. Mica cicatrice îmi aminteste si azi de un câine ciobãnesc, pe care l-am iubit foarte mult când eram copil.

Este interesant cã Dumnezeu a creat corpul nostru ca sã se vindece si sã poatã sã cicatrizeze rãnile. Faptul cã tesutul nou, regenerat, nu este desãvârsit poate sã fie o urmare a pãcatului, dar mie nu-mi displac acele mici urme. Ele îmi aduc aminte de greseli, trezesc amintiri ale unor evenimente trecute si constituie mijloace vizuale de învãtare pentru copiii mei. Când mã întreabã: „Cum ai fãcut cicatricea aceea?”, îmi oferã un prilej sã le împãrtãsesc experiente care pot sã-i scuteascã de suferintã în viitor.

Existã si alte feluri de cicatrice – cele emotionale –, care nu pot fi vãzute si pe care de asemenea le purtãm cu noi. Multe rãniri emotionale nu se vindecã nici ele perfect si lasã o urmã, ca un semn trist de aducere aminte despre greseli din trecut. Ele pot fi produse de strãini, de prieteni sau chiar de membrii familiei.

Te întrebi cum pot fi îndepãrtate aceste cicatrice? Dumnezeu vindecã toate rãnile si transformã o inimã de piatrã într-o inimã de carne (Ezech. 11,19). La a Doua Venire a Domnului Isus, ni se va da fiecãruia un corp nou si desãvârsit, iar durerea si amãrãciunea din viata aceasta vor fi eliminate, pentru cã avem asigurarea: „El va sterge orice lacrimã din ochii lor”.Ce lectii ai învãtat de la cicatricele din viata ta, lectii care au fãcut din tine un om mai bun?


Larry Richardson
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron