Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #49712 ] Postby zephyr on Thu Jul 19, 2007 3:20 pm

Vineri, 20 Iulie
Biblia la rand: ECL. 9 – 12


ARUNCĂ-TI HAINA LA O PARTE!


„si Isus i-a zis: ’Du-te, credinta ta te-a mântuit.’ Îndatã, orbul si-a cãpãtat vederea si a mers dupã Isus”. (Marcu 10,52)

Bartimeu era orb. Ajunsese cersetor profesionist la portile Ierihonului. Fãcea mai mult zgomot decât o duzinã de cersetori obisnuiti si multi ar fi preferat ca el sã fi fost mut, nu orb. Supravietuia prin mila negustorilor aflati în trecere, care oricum erau jefuiti de cei care strângeau impozitele [„vamesi”]. „Nu le dati toti banii jefuitorilor de la Roma!” striga el. „Dati-i câtiva bãnuti unuia care are cu adevãrat nevoie! Ajutati un biet orb! Vã rog, dati-i un dinar, ca sã poatã sã-si cumpere si el ceva de mâncare!”

Toate zilele erau la fel. Pânã când a venit Domnul Isus în orãsel. „Isus”, se spunea, „poate sã le redea orbilor vederea.” Incredibil! Totusi merita sã încerce. Bartimeu a început sã strige mai tare, ca Isus sã-l observe si sã „aibã milã”. Mai tare si mai tare! Pânã când toti tipau la el ca sã tacã. Toti, în afarã de Domnul Isus.

În loc sã Se alãture multimii dispretuitoare, Domnul Isus l-a chemat sã meargã cu El spre Iordan. Aruncându-si haina la o parte, Bartimeu a sãrit în picioare si a venit la Isus (Marcu 10,50). Haina? Este ca si cum un om si-ar lãsa pe stradã cãruciorul de cumpãrãturi! Ca si cum un surd si-ar închide ochii! Ca un pictor care ar renunta la pensule, ca o programatoare care si-ar arunca laptopul sau ca un pescar care si-ar pãrãsi undita! Haina era tot ce avea el. În ea îsi tinea banii si carnea uscatã de oaie. Fãrã ea, era ruinat, avea sã moarã de foame. si, fiind orb, dacã o lãsa din mânã, cum avea s-o mai gãseascã?

Dar Vindecãtorul îi adresase chemarea, iar vocea Lui promitea o viatã nouã – ochi pentru Bartimeu cel orb. Nimic nu avea sã-l facã sã meargã mai încet, nimic nu avea sã îl retinã. Nici chiar acel lucru al sãu la care tinea cel mai mult. Nu putea sã existe nimic între el si Mântuitorul lui.

Aceasta este cerinta pentru noi toti, pretul acceptãrii darului lui Dumnezeu, darul vindecãrii depline – sã alergãm iute când El fãgãduieste o viatã nouã. Sã ne întoarcem cu totul la Mântuitorul si sã Îi permitem sã ne reaseze valorile. El fãgãduieste cã ne va înlocui surditatea cu auz, slãbiciunea cu putere, mânia cu iubire, orbirea cu vedere! Chiar acum, El te cheamã. Aruncã-ti haina! Aleargã la El cât poti de repede!Este ceva care te împiedicã sã alergi cât poti de repede la Domnul Hristos?


Dick Duerksen
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron