Page 1 of 1

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

PostPosted: Mon Jul 23, 2007 3:20 pm
by zephyr
Marţi, 24 Iulie
Biblia la rând: ISAIA 5 – 7


PREA MULT NU ÎNSEAMNĂ MAI BUN


„Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat în Grădina Edenului, ca s-o lucreze si s-o păzească.” (Gen. 2,15)


Îmi place grădinăritul, dar este o muncã grea. Cred cã acesta este motivul pentru care Dumnezeu i-a asezat pe Adam si pe Eva într-o grãdinã si le-a spus sã aibã grijã de ea. El stia cã oamenii au nevoie de activitate fizicã.

Existã tot mai multe dovezi cã activitatea fizicã reduce riscul de cancer. Cercetãtorii au ajuns la concluzia cã miscarea întãreste sistemul de imunitate. Într-un studiu care a cuprins aproximativ 86.000 de asistenti medicali, s-a arãtat cã activitatea fizicã a redus la aproape jumãtate riscul cancerului de colon. Cu cât perioada de sedere [pe scaun, pat etc.] a fost mai îndelungatã, cu atât riscul de a face cancer colorectal a fost mai mare. De ce? Miscarea previne excesul ponderal, iar acesta se asociazã cu cancerul. Ea îmbunãtãteste rãspunsul organismului la insulinã. Cei care fac activitate fizicã au tendinta de a mânca mai multe fructe si legume. Aceste alimente trec mai repede prin intestine, iar substantele carcinogene au mai putin timp sã actioneze. Activitatea fizicã reduce si productia de estrogen, care este asociatã cancerului de sân.

David Nieman, de la Universitatea Loma Linda, a arãtat cã mersul pe jos cu pas energic timp de 45 de minute de 5 ori pe sãptãmânã, timp de 15 sãptãmâni, a fãcut sã sporeascã semnificativ activitatea celulelor care ajutã la distrugerea virusurilor si a factorilor de malignitate din celulele corpului. Cei care au practicat mersul pe jos au avut la fel de multe episoade de rãcealã si de gripã, dar acestea nu au durat la fel de mult.

Dar, asa cum se întâmplã cu majoritatea lucrurilor bune, prea mult nu înseamnã neapãrat mai bun. Activitatea celulelor care asigurã apãrarea a fost redusã cu 25-46% prin alergare timp de trei ore, iar efectul acesta a durat 21 de ore. La Maratonul de la Los Angeles din 1987, 13% dintre alergãtori s-au îmbolnãvit de rãcealã sau de gripã în decurs de o sãptãmânã dupã cursã, însã dintre cei care s-au antrenat pentru competitie, dar care nu au alergat, doar 2%.Îti multumesc, Doamne, cã mi-ai arãtat ce este bine! Te rog, dã-mi vointa si puterea ca sã fac miscare pentru a rãmâne sãnãtos!


John Scharffenberg