Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional Zilnic 2007 - Sfintiti pe deplin (Kay Kuzma)

[ #50106 ] Postby zephyr on Tue Jul 24, 2007 3:47 pm

Miercuri, 25 Iulie
Biblia la rand: ISAIA 8 – 10ÎNVIEREA MEA SPIRITUALĂ„Am fost rãstignit împreunã cu Hristos, si trãiesc... dar nu mai trãiesc eu, ci Hristos trãieste în mine.” (Gal. 2,20)

Sinuciderea mamei mele mi-a bulversat viata. Prima mea reactie a fost socul. Apoi negarea. Apoi mânia. (Cum a putut sã-mi facã lucrul acesta mie, copiilor mei?) Apoi vinovãtia. (De ce nu am fãcut eu ceva mai mult?)

În timp ce încercam sã îmi reconstitui viata asezând lucrurile cap la cap, am pus la îndoialã rolul lui Dumnezeu în suferinta mamei (avea psihozã maniacodepresivã) si în alegerea ei ulterioarã de a-si pune capãt vietii. Ori Dumnezeu, ori mama fãcuse o gresealã fatalã, iar aceastã concluzie aproape cã mi-a distrus relatia cu Dumnezeu.

În urmãtorii doi ani, m-am luptat efectiv cu viata mea spiritualã. Cred cã a fost o îmbinare între viata mea spiritualã relativ sterilã de dinainte de pierderea mamei, sinuciderea ei si întrebãrile pe care aceasta mi le-a ridicat în minte despre rolul lui Dumnezeu în viata noastrã. Atunci mergeam la o bisericã mare, impersonalã, unde nu aveam un grup de sprijin care sã mã asculte si sã mã încurajeze arãtându-mi cã Dumnezeu iubeste, iar Satana distruge.

Sunt stânjenit sã spun cã aproape L-am pãrãsit pe Dumnezeu. Am continuat sã merg la bisericã, dar mai mult pentru copii. Chiar dacã duceam o luptã, credeam

încã în Dumnezeu si doream ca si copiii mei sã aibã o relatie cu El. Nu voiam sã se rupã de bisericã din cauza mea. Înainte de a mã hotãrî sã-L pãrãsesc pe Dumnezeu, mi-am luat angaja-mentul sã mai citesc si sã mai fac cercetãri. Am citit o carte scrisã de Philip Yancey, Unde este Dumnezeu când ne doare?. Aceasta m-a ajutat într-adevãr. Am început sã mergem la o bisericã mai micã, unde m-am implicat, mi-am fãcut prieteni care m-au iubit asa cum eram si am început terapia.

În ultimii cinci ani am înviat efectiv din punct de vedere spiritual! Am avut cu adevãrat o viatã de devotiune si de rugãciune si am fost mult mai activ în biserica mea. Mã întreb de ce mi-a trebuit atât de mult timp (30 de ani) ca sã stabilesc o legãturã adevãratã cu Dumnezeu.Dumnezeule, Tu esti asa de bun! Tu ai umeri mari, puternici, pe care pot sã mã sprijin când mã simt slab. Tu mã asculti cu rãbdare când am îndoieli cu privire la Tine si la planurile sau procedeele Tale si mã iubesti indiferent cum stau lucrurile. Îti multumesc!


Rob Thomas
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron