Page 1 of 1

Lectiunea de tineret - 24 iunie - 1 iulie

PostPosted: Sun Jun 25, 2006 12:45 am
by Creve
M-am gandit sa schimb formatul acestui topic. Voi incerca sa il fac mai interactiv :P De azi inainte voi mai posta studiul de sambata si intrebarile din fiecare zi :P

Puterile .i stăpânirile


„...Am ajuns o priveliste pentru lume, îngeri si oameni...” (1 Corinteni 4,9)

Sabat ________________________________________________ 24 iunie

INTRODUCERE

Psalmi 51; Zaharia 3,1-4

„Dar Iosua era îmbrăcat cu haine murdare, si totusi stătea în picioare înaintea Îngerului. Iar îngerul, luând cuvântul, a zis celor ce erau înaintea Lui: ’Dezbrăcaţi-l de hainele murdare de pe el!’ Apoi, a zis lui Iosua: ’Iată că îndepărtez de la tine nelegiuirea si te îmbrac cu haine de sărbătoare!’” (Zaharia 3,3.4)

A fost uimitor, nu-i asa? Pur si simplu nu îmi venea să cred ce se întâmplă. A sta în faţa Atotputernicului Dumnezeu al Universului este, evident, unul dintre lucrurile la care am visat dintotdeauna; dar nu chiar asa.

Stăteam acolo în întuneric, când o voce înspăimântătoare mi-a soptit că nu sunt singur. Când întunericul a început să se risipească, mi-am dat seama că înselătorul cel rău stătea lângă mine.

„O, Doamne!” am ţipat eu, dar o voce calmă si prietenoasă mi-a vorbit din nemărginita lumină: „Da, sunt aici! Nu te teme!”

Stând în acea lumină, am observat că hainele mele erau murdare. Nu pot să spun că erau pătate asa cum sunt hainele pe pământ, ci erau urme lăsate de păcatele mele. A fost singura dată când l-am auzit pe Satana spunând un adevăr, dar, din nefericire, era despre mine si păcatele mele.

Dar uitaţi-vă la mine acum! Desi si Dumnezeu, si Satana îmi spuseseră că am păcătuit si că nu puteam să îmi ascund mizeria, ceea ce a făcut Dumnezeu a fost de-a dreptul uimitor! El l-a mustrat pe Satana si mi-a schimbat hainele. Nici măcar nu îmi pasă că m-a tratat ca pe un copil care nu e în stare să îsi schimbe hainele. M-am bucurat că S-a comportat cu mine ca si cu un copil al Său.

Uitaţi-vă la mine acum! Sunt curat si nu mai vreau să păcătuiesc. Sunt recunoscător pentru modul în care s-a desfăsurat acea judecată!

V-aţi gândit vreodată la faptul că Dumnezeu va putea să încheie întreaga procedură a judecăţii cât ai clipi din ochi? Se va uita pur si simplu la dosarele noastre, va vedea lista de păcate comise si apoi va merge la ultima pagină a dosarului, pentru a verifica dacă nu cumva am acceptat darul Său de har. Dacă l-am acceptat, ne va da pur si simplu
niste haine noi – care ni se potrivesc perfect!

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face în timp ce studiezi lecţiunea din această săptămână este să meditezi la faptul că toţi îngerii din ceruri îţi ţin pumnii strânsi ca să poţi învinge păcatul, astfel încât toate păcatele tale să fie puse în contul lui Satana.

Duminică ____________________________________________ 25 iunie

Întrebări

1. De ce am nevoie de harul mântuitor si plin de dragoste al lui Dumnezeu?
2. Care este rolul meu în procesul de mântuire?

Luni _________________________________________________ 26 iunie

Întrebări

1. În ce măsură cei apropiaţi ţie (familie si prieteni) te încurajează în călătoria ta crestină?
2. În ce mod înţelegerea pe care o ai cu privire la Dumnezeu si mântuirea oferită de El are un impact vizibil asupra vieţii tale zilnice?

Marţi ________________________________________________ 27 iunie

Întrebări

1. De ce noi, oamenii, avem suficientă influenţă pentru a mărturisi în faţa fiinţelor necăzute de pe alte planete? Ce ne face să fim deosebiţi?
2. Cum e influenţat comportamentul tău de ideea că esti un martor în faţa Universului?

Miercuri _____________________________________________ 28 iunie

Cum arata in dreptul vostru, ideea ca la fiecare pas avem langa noi un inger? De cate ori pe zi va ganditi la asta? Va ganditi la asta?

Joi __________________________________________________ 29 iunie

Întrebări

1. Care este definiţia ta si înţelegerea pe care o ai cu privire la marea luptă?
2. Fiind constienţi că în lumea de azi există o dezinformare flagrantă, cum putem decide ce trebuie să credem si ce nu?
3. Deoarece Biblia este refugiul nostru, unde ne putem clarifica toate dubiile, cum ne putem asigura că o înţelegem corect?

Vineri ________________________________________________ 30 iunie

PRACTIC

Meditează la următorul citat din Parabolele Domnului Hristos, ed. 2004, pag. 233: „Această haină, ţesută în războiul cerului, nu conţine niciun fir conceput de oameni”. Ca un exerciţiu, coase câteva petice de culori diferite pe o haină pe care vrei să o porţi azi (nu înnoda aţa, fiindcă îţi va fi mai usor la descusut). Copiază citatul pe o bucată de hârtie si pune-l în posetă sau în rucsac. Realizează un experiment al puterii purificatoare a lui Isus. Într-un vas transparent plin cu apă, toarnă câteva picături de cerneală, pentru a vedea efectul penetrant al păcatului. Adaugă apoi înălbitor si amestecă. Vei vedea că „păcatul” dispare. După ce ai încercat singur, repetă experimentul în faţa unui prieten sau copil. (Ai grijă ca nu cumva cineva să bea din apa cu înălbitor!)

Creează si expune un obiect care să reprezinte starea „dinainte de Hristos” si „de după Hristos”. Taie în două o batistă nouă; una ţine-o curată, iar cealaltă murdăreste-o. (Sau poţi folosi o pereche de sosete noi.)
Scrie o nuvelă despre experienţa lui Iosua (Zaharia 3,1-4) din punctul de vedere al unui înger păzitor.
Citeste Zaharia 3,3.4 în câteva traduceri moderne. Alege versiunea preferată si repetă versetele, înlocuind numele lui Iosua cu numele tău.
Ţine un jurnal săptămâna viitoare în care să notezi situaţiile specifice în care ai văzut harul si iertarea lui Dumnezeu active în viaţa ta.
Ascultă câteva melodii despre har, cântate de diferiţi solisti. Notează elementele comune pe care le-ai descoperit si reacţia pe care ai avut-o la fiecare dintre ele.