Legat de regulament

Sugestii, propuneri referitoare la Forum

Legat de regulament

[ #33794 ] Postby Onisim on Sun Nov 05, 2006 10:39 am

Am citit regulamentul, si, in cea mai mare parte, contine prevederi de bun simt. N-o sa fac apologia acestora. Sint lucruri pe care le consider normale.
Am vazut si usoara indignare a lui Quintus exprimata in topicul de Felicitari. Insa, Quintus, care sint concret acele incalcari ale legilor?... Nu sint malitios, sint doar curios.

Eu am gasit citeva aspecte care sint cel putin ciudate. Nu stiu daca sint "ilegale" sau asa ceva, dar...

Raspunsurile monosilabice , care nu prezinta nici un argument chiar daca sunt totusi la subiect de genul "aha", "asa e", "da", "nu", "nope", "vreau si eu", "ce topic idiot", "cine te-a intrebat pe tine" nu sunt tolerate.

Nu consider o atitudine corecta, inteleapta, cum vreti sa o numiti, idea asta cu intoleranta vizavii de raspunsurile "monosilabice"... Cel mult s-ar putea spune: "nu sint recomandate". Una este insulta, alta este ignoranta, incultura, analfabetismul etc. Nu poti fi intolerant fata de un om sarac cu duhul. Sa-mi fie cu iertare.

ODATA inregistrat un membru, AUTOMAT proprietatea asupra TUTUROR posturilor create revine AZSFORUM.ORG.

Apoi:
TOTI membrii forumului raspund personal pentru continutul mesajelor publicate.
Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, AZSFORUM.ORG nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum.

Mi se pare mie sau aici e o usoara contradictie?... Vrem, sau trebuie sa avem proprietatea asupra postarilor, dar nu ne asumam raspunderea... :?:

Sper ca mesajul sa fie unul constructiv, cu "interpelari" linistite si in limita regulamentului recent aprobat de conducere. :)
User avatar
Onisim
 
Posts: 946
Images: 30
Joined: Thu Sep 09, 2004 8:00 pm
Location: Anywhere, but (now)here

[ #33795 ] Postby Quintus Sertorius on Sun Nov 05, 2006 10:59 am

Onisimule, n-am mai continuat, caci mi s-a dat a intelege ca sunt singurul care vocifereaza pe aici, ca se traia excelent fara un regulament pana sa vin eu si sa cer asa ceva. Ca "Bunul Simt" guverna relatiile de pe aici si ca... regulamentul nu este "discutabil". Chiar daca de aici rezulta ca vom vorbi sa ne aflam in treaba, am macar consolarea ca dreapta guvernare a acestui forum mai intereseaza pe cineva.
Te previn insa prieteneste ca te expui la tot felul de neplaceri - sa primesti pm-uri in care sa fii acuzat ca aduci "mizerii" pe forum, ca nu esti dorit si mai bine ti-ai lua talpasita, ca exista cineva care de-abia asteapta sa te atace "la persoana", dar ca e momentan impiedicat de catre onor-conducerea si, in consecinta, ar fi bine sa "te retragi" ptr o vreme, si alte de-astea. Ceea ce m-a mirat cel mai mult a fost ca mi s-a spus chiar ca pe forum "critica nu este tolerata", si ca daca am ceva de obiectat sa o fac pe privat. Dar... cum e posibil ca niste oameni sa nu sufere critica politicoasa si argumentata? Asta te duce direct la... paranoia. In plus, de ce atata secretomanie, in fond ceea ce am de spus se refera la Regulamentul care ne intereseaza pe toti caci de azi inainte vom fi sub regimul lui juridic.

Ca sa-ti raspund strict la intrebare si un pic grabit, promitand ca voi reveni cu un comentariu detaliat pe marginea acestui regulament.
Se incalca legea in doua puncte, asa cum spuneam.
1. Regulamentul arata ca vor fi pedepsite si insultele schimbate prin corespondenta privata, motiv ptr care administratorii isi rezerva dreptul de a intra in respectivele mesaje. Asta inseamna incalcarea corespondentei private, ceea ce violeaza una dintre libertatile fundamentale ale omului.
2. Administratorii isi aroga proprietatea intelectuala a mesajelor de pe forum (culmea umorului, asa cum observai si tu, e ca in acelasi timp, responsabilitatea e pusa integral pe umerii autorilor!). Cine a redactat acest regulament habar nu are de abecedarul proprietatii intelectuale, caci aceasta apartine autorilor mesajelor, integral si fara posibilitatea de a fi limitate de ceva. Pe de alta parte, gafa e monumentala - in drept, nu exista institutie juridica prin care sa-ti arogi drepturi fara raspunderea legata de acestea, sa te proclami proprietar de un bun si sa pasezi raspunderea juridica ptr acel bun altora... E o perla cum n-am mai intalnit!

Ma rog, salut interesul tau
Last edited by Quintus Sertorius on Sun Nov 05, 2006 12:05 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Quintus Sertorius
 
Posts: 2984
Images: 18
Joined: Mon May 16, 2005 6:44 pm
Location: Hispania Ulterior

[ #33796 ] Postby Reality Check on Sun Nov 05, 2006 11:48 am

Mda, erau exact cele doua la care ma "zburlisem" si eu in mintea mea. Insa, vorba ta, mai bine taci pe aici si iti scrii numai parerile referitoare la un anume subiect, fara a incerca sa argumentezi parerea ta ori sa corectezi o anumita chestiune gresita a altcuiva. Facand asa, risti sa jignesti pe ceilalti useri si, implicit, sa fii banat. Dar, asa cum au subliniat si preopinentii mei, chestiunea legata de proprietatea forumului si lipsa responsabilitatii, este de-a dreptul de pus in rama.
It is in the quiet crucible of your personal, private suffering that your noblest dreams are born and God's greatest gift are given in compensation for what you've been through.
User avatar
Reality Check
 
Posts: 1040
Images: 12
Joined: Mon Jun 13, 2005 4:06 am
Location: prin tara

[ #33797 ] Postby Zhais on Sun Nov 05, 2006 11:52 am

Quintus, daca ai fi administrator si ai primi o cerere de la un user care suna cam asa: "de astazi nu mai intru pe forum. te rog sa-mi stergi galeria de poze, postarile si userul" ce ai face?
Daca-ti ramane mintea cand toti ceilalti si-o pierd :)
Zhais
ed-girl
 
Posts: 524
Images: 31
Joined: Thu Sep 25, 2003 3:42 am
Location: flotant

[ #33798 ] Postby Quintus Sertorius on Sun Nov 05, 2006 12:01 pm

Zhais, de cate ori m-am relationat cu tine pe vreun topic, ti-am apreciat inteligenta. De tine se leaga sperantele mele legate de acest forum.
Problema pe care o pui se rezolva usor neconstituind o chestie noua in drept. Proprietatea asupra tuturor productiilor, vizuale sau scriptice, apartine autorului. Totusi, in anumite circumstante, bunurile cuiva sunt legate printr-un contract de bunurile altora, o retragere a acestora din partea proprietarului ocazionand grave pierderi celorlalti si afacerii in ansamblu. De aceea, in cazul acestor institutii juridice, numite societati, bunurile nu pot fi retrase o perioada de timp, stabilita prin contract.
Ce spui?
User avatar
Quintus Sertorius
 
Posts: 2984
Images: 18
Joined: Mon May 16, 2005 6:44 pm
Location: Hispania Ulterior

[ #33799 ] Postby edwards on Sun Nov 05, 2006 12:49 pm

Onism , multumim pt interventie. O sa discut acest aspect cu conducerea forumului.

Rog pe aceasta cale ca orice sugestie, critica CONSTRUCTIVA, propunere legata de Regulament sa fie discutata via email. Astept emailurile voastre la forum@azsforum.org .

Sa clarificam si problema:
ODATA inregistrat un membru, AUTOMAT proprietatea asupra TUTUROR posturilor create revine AZSFORUM.ORG.
.
Acesta este ca un contract intre TINE si Compania X. Orice inventie, orice program programat de tine, orice redactare, etc. devine proprietatea Companiei X pe perioada contractului, fie ca programul nu functioneaza, fie ca inventia nu este profitabila, fie ca redactarea e proasta, fie ca faci toate aceste lucruri cand esti acasa in timpul tau liber. Sper sa fiu inteles.

Referitor la mesajele private ele sunt PRIVATE. Nimeni nu o sa va spioneze niciodata pe acest forum. Nimeni nu o sa va citeasca corespondenta. Nimeni nu o sa faca public nimic din ceeace este PRIVAT in cazul in care cineva va reclama, avand dovezi Mesajele Private. Totul se va rezolva privat, pentru ca sunt PRIVATE. Ca sa fiti linistiti, nici nu exista optiunea de a citi mesajele private pe acest forum.
P.S. Cred ca si zhais a vrut sa spuna acelasi lucru. Ce m-as face fara ea? e speranta mea :)
Last edited by edwards on Sun Nov 05, 2006 2:27 pm, edited 3 times in total.
we rock!
User avatar
edwards
just a user
 
Posts: 1721
Images: 85
Joined: Sun Sep 07, 2003 1:45 pm
Location: flotant, ca nevasta :-)

[ #33802 ] Postby edwards on Sun Nov 05, 2006 2:21 pm

Pentru Quintus:

FUNCTIA PRIVATE MESSAGE- acest mod de a comunica este cel mai accesibil intre membrii forumului. Desi incurajam comunicarea intre membrii abuzul folosirii functiei PM nu va fi tolerata. Deasemenea chiar daca exista mesaje private, in cazul in care vom primi reclamatii un user poate si va fi banat daca in cadrul unui PM a avut o atitudine incorecta. (injuraturi, amenintari...etc)


NU intelegi ca Reclamantul trimite Print Screen cu mesajul respectiv,el(reclamantul) aduce DOVADA, NU noi citim mesajul. Repet, Nu exista optiunea de a citi mesajele private. PUNCT.


REGULAMENTUL NU ESTE DISCUTABIL. PUNCT!
we rock!
User avatar
edwards
just a user
 
Posts: 1721
Images: 85
Joined: Sun Sep 07, 2003 1:45 pm
Location: flotant, ca nevasta :-)

[ #33804 ] Postby edwards on Sun Nov 05, 2006 4:34 pm

Onisim , prima sesizare a ta este corecta si am facut modificarea respectiva. Multumim.

O sa update aceasta rubrica din cand in cand, cu modificarile care au loc in regulament. Orice sugestie, propunere legata de REGULAMENT o sa fie analizata cu cea mai mare seriozitate. Va incurajez din nou pentru aceasta folositi emailul forum@azsforum.org .
we rock!
User avatar
edwards
just a user
 
Posts: 1721
Images: 85
Joined: Sun Sep 07, 2003 1:45 pm
Location: flotant, ca nevasta :-)


Return to Sugestii, propuneri

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest