Intunecarea globala

Astronomie, biologie, chimie, fizica, geografie, geologie, etc.

Moderator: nouneim

Intunecarea globala

[ #64456 ] Postby Onisim on Sat May 17, 2008 1:29 pm

Un documentar ce prezinta fenomenul de intunecare globala petrecut intre anii '60-'90 si consecintele acestuia coroborate cu efectele incalzirii globale. Se pare ca Pamintul asa cum il stim a ajuns pe ultima suta de... ani!

http://www.ecomagazin.ro/video-intunecarea-globala/

Vezi si pe Wikipedia
Last edited by Onisim on Mon May 19, 2008 11:47 am, edited 1 time in total.
User avatar
Onisim
 
Posts: 946
Images: 30
Joined: Thu Sep 09, 2004 8:00 pm
Location: Anywhere, but (now)here

Re: Intunecarea globala

[ #64524 ] Postby valibota on Mon May 19, 2008 4:12 am

Mi-a placut mult aceasta prezentare de la BBC despre Intunecarea Globala. Acest fenomen se manifeste prin reducerea luminozaitatii solare la nivel planetar si implicit a temperaturii atmosferei. El este datorat poluarii, reduce drastic ploile si atenueaza Efectul de Sera. O contradictie interesanta: prin emisie de particule poluante reducem incalzirea globala care ar fi mai devastatoare.
Ambele efecte, Intunecarea Globala si Efectul de Sera, antagonice, au un efect devastator asupra vietii pe acest pamant.
Autorii materialului video spunca in cazul in care nu se iau masuri drastice pana in 2030 la nivel mondial cu privire la emisiile de dioxide de carbon, efectele la nivel planetar vor fi ireversibile si definitive asistand la o apocalipsa pana in anul 2100.
S-ar putea insa ca adevarata apocalipsa sa nu astepte chiar atat.
User avatar
valibota
 
Posts: 59
Images: 2
Joined: Mon May 12, 2008 9:30 am
Location: Brasov

Re: Intunecarea globala

[ #64533 ] Postby nouneim on Mon May 19, 2008 10:50 am

Prin emisia de particule poluante reducem incalzirea globala care incalzire globala se datoreaza emisiei de particule poluante. Image
Nimeni nu gandeste pentru tine!
User avatar
nouneim
Moderator
 
Posts: 1419
Joined: Mon Apr 26, 2004 6:29 am
Location: Terromania

Re: Intunecarea globala

[ #64541 ] Postby Onisim on Mon May 19, 2008 11:53 am

Pai, da... E un cerc vicios din care nu cred ca se mai poate iesi. Desi solutia ar fi eliminarea completa a poluarii atmosferice (cu CO2, aerosoli, etc.), ceea nu se va intimpla oricite eforturi oficiale la nivel global s-ar face...
User avatar
Onisim
 
Posts: 946
Images: 30
Joined: Thu Sep 09, 2004 8:00 pm
Location: Anywhere, but (now)here

Re: Intunecarea globala

[ #64567 ] Postby valibota on Tue May 20, 2008 3:08 am

nouneim wrote:Prin emisia de particule poluante reducem incalzirea globala care incalzire globala se datoreaza emisiei de particule poluante. Image

Conform studiului prezentat in documentar, ar fi mai corect spus: "prin emisia de particule polunate atenuam putin incalzirea globala care are o forta mult mai mare datorita emisiilor de carbon"
Prin introducerea in Europa a masurilor referitoare la reducerea poluarii produse de autoturisme, nu se reduce incalzirea glogala ci se atenueaza Intunecarea Globala. Adevarata rezolvare a problemei ar fi reducerea drastica a emisiilor de carbon prin "nearderea" combustibililor solizi sau lichizi si folosirea de energie electrica produsa fara emisii de carbon.

Ca o comparatie spirituala a acestei probleme am putea spune urmatoarele:
Intunecarea globala la nivel spiritual se datoreaza "vanturilor de invatatura" poluante. Acest lucru are ca efect scaderea precipitatiilor pe zone intinse a globului avand ca rezultat seceta si foametea. Fenomenul pare a fi in legatura si cu musonul numit "Ploia tarzie".
Image (e doar o slaba comparatie)
User avatar
valibota
 
Posts: 59
Images: 2
Joined: Mon May 12, 2008 9:30 am
Location: Brasov

Re: Intunecarea globala

[ #65024 ] Postby mario on Sat May 31, 2008 1:48 am

Cred ca fenomenul denumit "uzura", ca si entropia, este o urmare directa a pacatului.
In tehnica se cunoaste modul in care se desfasoara acest fenomen si se accepta un grafic care il descrie. Pe grafic se recunosc 3 zone distincte, si anume: uzura de rodaj - zona de la inceputul ciclului de fuctionare, in care valoarea uzurii este mare datorita indepartarii asperitatilor rezultate din prelucrare, - uzura de palier - zona de functionare normala, pe intreaga durata de viata, in care valoarea uzurii este foarte mica in raport cu timpul in functionare, si - uzura de avarie sau uzura abisala - in care, la un moment ce nu poate fi prevazut, datorita, in general, imbatrinirii materialului, sau si altor cauze, se produce avarierea care rezulta in scoaterea din functiune a obiectului. Fenomenul descris este atit de comun incit nu-l mai observam ca atare, a intrat in obisnuinta, in cotidian. Corpul nostru se uzeaza, lucrurile pe care le folosim se uzeaza, tot ce misca pe pamint se supune acestei legi. Chiar si numele fenomenului -uzura- arata ca prin folosinta, totul se distruge. Dureroasa urmare a pacatului.
Biblia consemneaza o exceptie de la aceasta regula, prin interventie divina: "Totuşi El zice: "Eu v-am călăuzit patruzeci de ani în pustie; hainele nu vi s-au învechit pe voi, şi încălţămintea nu vi s-a învechit în picior:...ca să cunoaşteţi că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru." (Deut. 29.5,6).
Cred, deasemenea, ca putem face o analogie intre graficul uzurii si istoria pamintului: uzura de rodaj ar corespunde cu perioada de la caderea in pacat si pina la potop, uzura de palier ar corespunde cu perioada postdiluviana pina in zilele noastre, iar acum sintem in zona uzurii abisale, cind avarierea este in curs de desfasurare...
Last edited by mario on Sat Aug 16, 2008 4:31 am, edited 2 times in total.
mario
 
Posts: 167
Joined: Mon Dec 31, 2007 12:28 pm
Location: Tulcea

Re: Intunecarea globala

[ #65449 ] Postby Lailah on Sat Jun 14, 2008 3:59 am

Si toate astea se intampla datorita bigotilor care au pus pietre in rotile industriei nucleare ,care desi nu este lipsita de probleme , este o alternativa viabila la combustibilii fosili ,din nefericire energiile regenerabile inca nu sunt.
''HARD TO SEE THE DARK SIDE IS.'' Master Yoda , TPM

But not impossible ,do some @#$%^&*research!
User avatar
Lailah
Illuminati Master
 
Posts: 560
Joined: Fri Jan 04, 2008 2:45 pm


Return to Stiintele Naturii

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron