gazele de sist

Astronomie, biologie, chimie, fizica, geografie, geologie, etc.

Moderator: nouneim

gazele de sist

[ #85690 ] Postby Batranul Enoch on Fri Jul 06, 2012 8:42 am

Ce sunt gazele de sist si ce probleme grave pentru viata oamenilor , a animalelor si a plantelor apar in urma extragerii lor din scoarta pamantului ?
Zacamintele conventionale de gaze sunt stocate in anumite roci –rezervor care permit extractia resurselor cu usurinta . In acest caz , sunt forate puturi care penetreaza rocile rezervor .

Spre deosebire de aceste zacaminte , exista si cazul in care gazele sunt stocate in fisurile fine si in porii foarte mici ai unor roci numite ’sisturi ’ , situate la adancimi foarte mari . Acest tip de gaze sunt numite ’gaze de sist’ .

Deoarece aceste roci au o porozitate si o permeabilitate foarte redusa , pentru a putea extrage gazele de sist este necesara folosirea unei metode numita fracturare hidraulica ( despicare , izbire , fracking ) , ceea ce inseamna despicarea rocilor in care sunt stocate aceste gaze .

Fracturarea hidraulica este singura metoda de extragere a gazelor de sist folosita in acest moment . Se face un foraj pe vertical , in adancime , care apoi continua in plan orizontal , la adancimi de 3 – 6 km . Rocile in care sunt stocate gazele sunt despicate artificial prin introducerea sub presiuni enorme a unei mari cantitati de apa amestecata cu substante chimice ( intre 10000 si 60000 de metri cubi la un singur foraj ) . Gazul de sist eliminat din roca este extras prin tubul sondei impreua cu o parte din acest fluid .Impactul asupra mediului datorita extragerii prin metoda hidraulica :Emisiile de poluanti , contaminarea panzei freatice din cauza fluxurilor necontrolate de gaz sau de fluide datorate eruptiilor sau deversarilor , scurgerile de fluid de fracturare si evacuarile necontrolate ale apelor uzate .

Apa introdusa contine substante periculoase , iar lichidele recuperate contin in plus metale grele si substante radioactive provenite din depozitele de roci .

In proximitatea puturilor de gaz , se semnaleaza cazuri de contaminare a apelor subterane cu metan , care in conditii extreme pot provoca explozia unor imobile rezidentiale , precum si contaminari cu clorura de potasiu , care antreneaza o salinizare a apei potabile , devenind improprie consumului uman sau agriculturii .

Ca sa nu mai vorbim de cresterea riscului unor cutremure locale si alunecari de teren .Dati click aici :
http://www.petitieonline.com/masacru_ec ... or_de_sistReproduc mai jos cele ce am citit la aceasta adresa :´´Masacru ecologic STOP exploatarii gazelor de sist in BARLAD

Gazele de șist. Bani și boală la Bârlad,

Rezultatul este tentant: scăderea la jumătate a dependenței Europei de gazul rusesc. Dacă, acum, 27% din gazul european vine din Rusia, exploatarea gazelor de șist ar coborî acest nivel la 13%. Însă, înainte de se lăsa tentată de rezultat, societatea trebuie să testeze metodele, mijloacele care conduc la el. Vorbim inclusiv de societatea românească.

Polonia și Ucraina au mari rezerve de gaze de șist, dar resurse însemnate s-ar găsi și în România, Bulgaria și Ungaria. Dacă Polonia a ales să exploateze gazele de șist printr-o companie de stat, în celelalte state menționate au intrat în joc "privații". Gigantul Chevron, o companie de miliarde de dolari din SUA, ungurii de la Mol și Midia Resources, reprezentanta în România a companiei Sterling Resources (companie petrolieră din Canada).
Iată perimetrele în care se face explorare, în vederea stabilirii valorii zăcământului și, implicit, a oportunității de a exploata gazele de șist:


- perimetru din BÂRLAD, pentru care firma Chevron România Exploration and Production SRL are un acord în vigoare, preluat prin transfer în anul 2011, de la firma Regal Petroleum SRL;

- perimetrele: ADAMCLISI, COSTINEȘTI şi VAMA VECHE, din Dobrogea de sud, cu acorduri petroliere de explorare, dezvoltare şi exploatare a petrolului (ţiţei şi gaze naturale situate în orice tip de colector), semnate cu Chevron România Exploration and Production SRL, aflate în curs de aprobare prin HG;

- perimetru la sud de CRAIOVA, pentru care firma Midia Resources are un acord în vigoare, declarând şi ea intenţia de a investiga potenţialul de gaze neconvenţionale (gaze de șist).

- perimetre în VOIVOZI şi ADEA, din Câmpia Panonică, cu acorduri petroliere de explorare, dezvoltare şi exploatare a petrolului (ţiţei şi gaze naturale situate în orice tip de colector - inclusiv gaze de șist), semnate cu firma Mol Hungarian Oil and Gaz Public Limited Company împreună cu S.C. Expert Petroleum S.R.L., aflate în curs de aprobare prin HG;

Articol recomandat: Gazele de şist. Ce pierde şi ce câştigă România din exploatarea lor
Dintre aceste patru zone, cea mai prielnică pentru foraj pare a fi cea din Bârlad. Însă sunt două probleme: metoda de forare și istoria nu prea luminoasă a Chevron. Le luăm pe rând.Forarea după gazele de șist: 596 de substanțe chimice, unele cancerigene


Metoda folosită se numeşte fracturare hidraulică şi implică folosirea de apă, aditivi şi nisip. Se face un foraj până în stratul din care se exploatează gazul de şist, aflat sub nivelul de la care este extras gazul convenţional. Forajul acesta necesită mii de kilolitri de apă şi, cel mai grav, rocile sunt fisurate cu substanţe chimice periculoase. Aceste substanţe ar putea ajunge în pânza freatică, acuză unele organizaţii de mediu.

Într-o declarație din decembrie 2011, redată de Reuters, președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Pătruți, spunea că România trebuie să creeze cadrul legislativ pentru înființarea sectorului de exploatare a gazului de șist. Înainte de crearea unei astfel de legi, un grup format din 10 deputați și senatori PSD a venit cu o "propunere legislativă privind interzicerea explorărilor și exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea ) hidraulică și anularea licențelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică".

Scopul inițiativei poate fi unul uman, dar și unul electoral. Altfel spus, cei 10 reprezentanți ai opoziției fie au sesizat consecințele grave ale acestei metode, fie se așteaptă ca luarea de poziție să aducă un mic succes electoral pentru partidul lor. Fie ambele. Cert este că, în expunerea de motive, se arată că metoda de extracție implică folosirea a "596 substanțe chimice (unele necunoscute, iar altele cunoscute astăzi ca fiind cancerigene)". Asta ar însemna poluarea pânzei freatice, cu consecințe majore în agricultură și acvacultură.

Chevron se apără: aditivi "reglementați în UE" pentru extragerea de gaze de șist


În schimb, într-un interviu acordat publicației economice Bursa, Tom Holst, directorul pentru România al Chevron spunea: "Aditivii utilizaţi în acest proces sunt cei folosiţi în operaţiunile convenţionale şi sunt reglementaţi în statele membre UE". Mai mult, Holst adăuga că "Chevron protejează acviferele subterane de fluidele de fracturare şi de gaze prin căptuşirea sau "cămăşuirea" sondelor cu straturi multiple de oţel şi ciment".

Însă, un eveniment foarte important a avut în februarie 2011, când presa americană a acordat o atenție sporită unui caz interesant: un primar din Texas, Calvin Tillman, a hotărât să părăsească sătucul cu 200 de suflete pe care îl conducea, Dish.

Primarul care și-a părăsit satul din cauza gazelor de șist


Ales în 2007, primarul a decis să plece după ce a văzut că micuții lui se trezeau cu sângerări nazale. Nu erau singurii care au sesizat că ceva ciudat se întâmplă: locuitorii din zonă se plângeau de tulburări circulatorii, amețeli și sângerări. Dish se află în apropierea unui important zăcământ de gaze de șist. În localitate sunt 60 de sonde folosite pentru exploatare. Prima sondă a început să lucreze în 2005.

Studiile de aer au arătat că deasupra zăcământului Barnett, din apropiere de Dish, nivelul de benzen este mult prea ridicat. Produsul chimic este cancerigen, atrag atenția specialiștii. Primarul a luat decizia de a se muta destul de greu, abia după ce fiul său de cinci ani a avut mari probleme.

Copilul s-a trezit în mijlocul nopții, chinuit de abundente sângerări nazale. "Avea mâinile pline de sânge, era sânge pe pereți - casa noastră arăta de parcă avusese loc o crimă în ea", spunea Tillman, într-un interviu acordat The Huffington Post .``
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: gazele de sist

[ #85691 ] Postby Batranul Enoch on Fri Jul 06, 2012 10:05 am

Via lui Nabot . Edenul


Pamanturile Canaanului erau mostenirea vesnica a poporului Israel . Ele nu puteau fi instrainate pentru totdeauna prin vanzare sau prin schimb :

´´Nu departe de palatul împăratului era o vie care aparţinea lui Nabot din Izreel . AHAB ŞI-A PUS ÎN GÂND SĂ PUNĂ STĂPÂNIRE PE ACEASTĂ VIE ŞI ŞI-A PROPUS S-O CUMPERE SAU SĂ DEA ÎN SCHIMB O ALTĂ BUCATĂ DE PĂMÂNT . „DĂ-MI MIE VIA“, a zis el lui Nabot, „să fac din ea o grădină de verdeţuri, căci este foarte aproape de casa mea. În locul ei îţi voi da o vie mai bună sau, dacă-ţi vine bine, îţi voi plăti preţul ei în argint“.
NABOT ÎŞI PREŢUIA MULT VIA , PENTRU CĂ FUSESE A PĂRINŢILOR LUI , ŞI A REFUZAT SĂ I-O DEA , „SĂ MĂ FEREASCĂ DOMNUL“, a răspuns el, „SĂ-ŢI DAU MOŞTENIREA PĂRINŢILOR MEI !“ După legea levitică, nici o bucată de pământ nu putea fi înstrăinată pentru totdeauna prin vânzare sau prin schimb; toţi copiii lui Israel trebuia să păstreze moştenirea seminţiei părinţilor lor ( Numeri 36, 7 ) . `` {PR 205 } .

La inceput , Adam si Eva AU PRIMIT CA MOSTENIRE de la Creatorul lor intregul pamant :

´´După ce pământul, cu bogăţia vieţii animale şi vegetale, a fost adus la existenţă, omul, coroana lucrării Creatorului, pentru care a fost făcut pământul în toată frumuseţea lui, a fost adus şi el în prim planul acţiunii divine. LUI I-A FOST DATĂ STĂPÂNIREA PESTE TOT CEEA CE OCHII SĂI PUTEAU CUPRINDE CU PRIVIREA; căci „Dumnezeu a zis: «Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; EL SĂ STĂPÂNEASCĂ ... PESTE TOT PĂMÂNTUL...»“. Astfel, „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său... parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut“ (Geneza 1, 26-27) ...
... El a fost aşezat ca reprezentant al lui Dumnezeu, mai presus de fiinţele inferioare. Ele nu sunt capabile să înţeleagă sau să recunoască suveranitatea lui Dumnezeu, totuşi au fost făcute cu capacitatea de a iubi şi a sluji omului. Psalmistul spune: „I-AI DAT STĂPÂNIRE PESTE LUCRURILE MÂINILOR TALE, TOATE LE-AI PUS SUB PICIOARELE LUI ... fiarele câmpului, păsările cerului ... şi tot ce străbate cărările mărilor“ (Psalmii 8, 6-8) . `` {PP , 45} .ODATA CU PAMANTUL si darurile de pe el , Adam A PRIMIT CA MOSTENIRE de la Creatorul Sau SI UN TRUP PERFECT SI O NATURA MORALA DESAVARSITA , in care era inscrisa Legea divina ( ´´ei aratau in alcatuirea lor exterioara asemanarea cu Creatorul . Iar aceasta asemanare nu se manifesta numai in natura fizica . FIECARE FACULTATE A MINTII SI A SUFLETULUI REFLECTA SLAVA CREATORULUI . `` –Ed , 20 ; ´´Omul trebuia sa poarte chipul lui Dumnezeu atat in infatisarea exterioara , cat si in caracter . `` - PP , 45 ) .


Cele 2 mosteniri ( pamantul si natura lor umana ) reflectau amandoua Caracterul Datatorului :

´´ Aşa cum ieşise din mâna Creatorului, nu numai Grădina Edenului , ci ÎNTREGUL PĂMÂNT ERA DEOSEBIT DE FRUMOS . Nici o urmă de păcat, nici o umbră a morţii nu mânjea superba creaţie. Slava lui Dumnezeu „acoperă cerurile şi slava Lui umple pământul“. „Stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie, şi ... toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie.“ Habacuc 3, 3; Iov 38, 7. PĂMÂNTUL ERA ASTFEL UN SIMBOL [ emblema ] POTRIVIT PENTRU CEL CARE ESTE „PLIN DE BUNĂTATE ŞI CREDINCIOŞIE“ (Exodul 34, 6); un studiu potrivit pentru cei care fuseseră făcuţi după chipul Său . `` ( Ed , 22 ) .


Omul primise insarcinarea SA LUCREZE GRADINA EDENULUI SI SA O PAZEASCA ; el trebuia SA SUPUNA INTREG PAMANTUL incredintat lui .
´´Ocupatia lor nu era obositoare , ci placuta si reconfortanta .``( PP , cap 2 ) .

Aceasta insarcinare de a lucra pamantul era O REPREZENTARE A MISIUNII DATE OMULUI IN PRIVINTA CARACTERULUI : gradina inimii trebuie ingrijita in permanenta spre a spori neincetat in frumusete , si de asemenea trebuie pazita de atacurile celui rau :

´´’’Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau’’ ( Gen 1 , 27 ) , iar SCOPUL LUI A FOST ca omul sa descopere cu atat mai mult acest chip , cu cat traia mai mult – SA REFLECTE DIN CE IN CE MAI FIDEL SLAVA CREATORULUI . Toate facultatile sale puteau fi dezvoltate ; capacitatea si vigoarea lor TREBUIA SA CREASCA NEINCETAT .`` ( Ed , cap Sursa si telul adevaratei educatii ) .Adam si Eva AU VANDUT LUI SATANA dreptul lor de proprietate asupra pamantului incredintat de Dumnezeu , pentru o placere ieftina – aceea de a manca din pomul oprit .

Si astfel pamantul a trecut temporar in stapanirea lui Satana :

´´Când I-a spus lui Hristos: Împărăţiile şi slava lumii îmi sunt date mie şi le dau oricui voiesc, Satana a spus adevărul numai în parte şi l-a spus numai pentru a servi cauza lui printr-o nouă înşelăciune. Împărăţia lui Satana era ceea ce EL SMULSESE DE LA ADAM , dar Adam nu era decât reprezentantul Creatorului. Stăpânirea lui nu era independentă. Pământul era al lui Dumnezeu şi El a dat toate lucrurile Fiului Său. Adam trebuia să domnească în calitate de supus al lui Hristos . Deşi PRIN TRĂDARE ADAM A TRECUT STĂPÂNIREA LUI ÎN MÂINILE LUI SATANA , Hristos a rămas încă împărat de drept. De aceea şi spunea Domnul către Nebucadneţar: „Cel Preaînalt stăpâneşte peste împărăţia oamenilor, şi o dă cui Îi place“ (Daniel 4, 17). SATANA POATE EXERCITA STĂPÂNIREA SMULSĂ PRIN ÎNŞELĂCIUNE NUMAI ATÂT CÂT ÎI ÎNGĂDUIE DUMNEZEU . `` ( HLL , cap 13 Biruinta ) .


Cand omul a cazut , el A PIERDUT atat MOSTENIREA PAMANTULUI cat si cea a NATURII fizice , sufletesti , si spirituale PERFECTE .

Dar Dumnezeu nu va ingadui ca sa ramana pentru totdeauna consecinta actiunii necugetate a lui Adam , de instrainare a proprietatii incredintate lui .
Prin jertfa lui Hristos , este rascumparat din robia lui Satana atat sufletul omului cat si pamantul .

Lucrarea omului de a supune pamantul trebuie sa continue , si de asemenea trebuie sa continue si cea de construire a caracterului ; numai ca in conditiile pacatului acest lucru este cu mult mai greu , spinii si palamida impiedicand mult munca ; totusi , este posibil sa fie realizata , harul Domnului Isus fiind la dispozitie pentru oricine crede :

´´GRĂDINA INIMII TREBUIE CULTIVATĂ . OGORUL TREBUIE ARAT ADÂNC PRINTR-O PROFUNDĂ POCĂINŢĂ ŞI ÎNTOARCERE DE LA PĂCAT . Plantele otrăvitoare satanice, trebuie smulse din rădăcină. Ogorul care este năpădit de mărăcini, poate fi curăţit numai printr-o muncă susţinută . În acest fel , TENDINŢELE RELE ALE INIMII FIREŞTI POT FI BIRUITE NUMAI PRINTR-UN EFORT STĂRUITOR , ÎN NUMELE ŞI ÎN PUTEREA DOMNULUI HRISTOS . Dumnezeu ne îndeamnă prin gura profetului Ieremia: „DESŢELENIŢI-VĂ UN OGOR NOU şi nu semănaţi între spini.“ Ieremia 4, 3 u.p. „Semănaţi potrivit cu neprihănirea şi veţi secera potrivit cu îndurarea.“ Osea 10, 12. El doreşte să împlinească pentru noi această lucrare şi NE INVITĂ SĂ CONLUCRĂM CU EL . `` {PDH 56 } .Deci Pamantul frumos si perfect dat spre mostenire lui Adam era un SIMBOL AL NATURII MORALE PURE A OMULUI , pe care a mostenit-o deasemenea de la Creatorul sau impreuna cu pamantul ; NATURA MORALA PERFECTA CARE PRIN TRADARE IN MAINILE LUI SATANA A DEVENIT CORUPTA SI PANGARITA ( omul a devenit robul lui Satana prin primirea sugestiilor lui ) , LA FEL CA SI PAMANTUL care a fost lasat sa fie transformat de catre Satana .

Nu Dumnezeu a fost Acela care a operat schimbarile din intreaga natura : florile sa dea spini , animalele sa se manance unele pe altele ( sa devina carnivore ) , frigul si arsita sa domneasca .

Satan a realizat transformarile teribile atunci cand Dumnezeu i-a ingaduit acest lucru . In acest sens trebuie sa intelegem afirmatia lui Dumnezeu : ´´Blestemat este acum pamantul din pricina ta .``( Gen 3 , 17 ) .


Totusi , Dumnezeu a pus o frana lucrarii de distrugere a pamantului si a sufletului omului de catre Satana .
Daca nu ar fi fost puterea infranatoare a lui Dumnezeu , pe pamant nu ar mai fi ramas acum nici un lucru care sa incante ochiul si care sa aminteasca de caracterul Celui ce l-a creat , iar din sufletul omului ar fi fost stearsa orie urma de asemanare cu Facatorul lui :

´´ Dumnezeul naturii este pururea la lucru. Puterea Lui nemărginită lucrează pe nevăzute, dar manifestările ei apar în efectele pe care le produce lucrarea. Acelaşi Dumnezeu care călăuzeşte plantele lucrează în livada de pomi fructiferi şi în grădina de legume . EL N-A FĂCUT NICI UN SPIN , NICI UN MĂRĂCINE ŞI NICI O NEGHINĂ . ACESTEA TOATE SUNT OPERA LUI SATANA , rezultatul degenerării , INTRODUSE DE EL PRINTRE LUCRURILE VALOROASE ; dar numai prin lucrarea nemijlocită a lui Dumnezeu înfloreşte fiecare boboc de floare. Când a fost în lume în trup omenesc, Hristos a spus: „Tatăl Meu lucrează până acum; şi Eu de asemenea lucrez“ (Ioan 5, 17). Aşa că, atunci când elevii (studenţii) îşi folosesc timpul şi forţele în lucrarea agricolă, în cer se spune cu privire la ei: „Voi sunteţi împreună lucrători cu Dumnezeu“ (1 Corinteni 3, 9) . `` {6M 186 } ;

´´The God of nature is perpetually at work. His infinite power works unseen, but manifestations appear in the effects which the work produces. The same God who guides the planets works in the fruit orchard and in the vegetable garden . HE NEVER MADE A THORN , A THISTLE , OR A TARE . THESE ARE SATAN’S WORK , the result of degeneration , INTRODUCED BY HIM AMONG THE PRECIOUS THINGS ; but it is through God’s immediate agency that every bud bursts into blossom. When He was in the world in the form of humanity, Christ said: “My Father worketh hitherto, and I work.” John 5:17. So when the students employ their time and strength in agricultural work, in heaven it is said of them, Ye “are laborers together with God.” 1 Corinthians 3:9 . `` {6T 186 } .Totusi EDENUL , unde era situat pomul vietii , NU A CAZUT IN MAINILE LUI SATAN , si astfel Edenul nu a fost afectat de blestemul pacatului .


Adam nu putea vinde ceea ce era al lui Dumnezeu in mod exclusiv ( viata din pomul vietii ) . Asa ca planul lui Lucifer de a intra in posesia gradinii Edenului si de a castiga accesul la pomul vietii a dat gres :

´´Îngerii care îl urmaseră pe Satana îl căutau, iar el s-a ridicat şi, luându-şi o privire sfidătoare, i-a informat cu privire la planurile lui de a-l smulge pe nobilul Adam şi pe tovarăşa lui, Eva, din mâna lui Dumnezeu. Dacă i-ar putea ademeni cumva la neascultare, Dumnezeu ar asigura vreun mijloc prin care ei să poată fi iertaţi, iar atunci ar fi drept ca şi Satana şi îngerii lui să aibă parte de harul lui Dumnezeu. Dacă acest lucru nu se va realiza, ei s-ar putea uni cu Adam şi Eva, deoarece odată ce aceştia ar călca Legea lui Dumnezeu, ar fi obiectele mâniei lui Dumnezeu, ca şi ei. Nelegiuirea i-ar plasa şi pe Adam şi Eva într-o stare de rebeliune, iar Satana şi îngerii lui s-ar putea uni cu ei , AR LUA ÎN STĂPÂNIRE GRĂDINA EDENULUI ŞI AR PĂSTRA-O CA PE CĂMINUL LOR . Ei credeau că , DACĂ AR PUTEA OBŢINE ACCES LA POMUL VIEŢII DIN MIJLOCUL GRĂDINII , TĂRIA LOR AR FI EGALĂ CU CEA A ÎNGERILOR SFINŢI şi nici chiar Dumnezeu nu i-ar putea alunga . ``{ IM 27 } .

_______________________________________________________________________________

Edenul a ramas singurul colt de pe pamant asupra caruia Satana nu a putut sa –si intinda stapanirea ,
, tot asa cum Domnul Isus a fost singurul om care nu a cazut in neascultare .
_______________________________________________________________________________


( Edenul , gradina desavarsita , in care crestea orice pom placut la privire si bun la mancare , PASTRANDU-SE NEALTERATA TIMP DE 16 SECOLE DUPA CADEREA LUI ADAM , PE PAMANTUL STRICAT DE PACAT , PANA LA POTOP , este un simbol al Domnului Isus , care S-a pastrat neintinat in mijlocul necuratiei morale din aceasta lume , de la nasterea Sa si pana la revarsarea maniei lui Dumnezeu asupra pacatelor lumii la Golgota , stralucind ca o oaza de verdeata in desert ; Satana nu a reusit , cu toate straduintele lui , sa-l duca la neascultare pe Fiul lui Dumnezeu ) :

´´Când Domnul Isus a venit în lumea aceasta, puterea lui Satana a fost îndreptată împotriva Sa. Da la data când El S-a arătat ca prunc la Betleem, uzurpatorul s-a străduit să-L nimicească . EL A CĂUTAT PE TOATE CĂILE POSIBILE SĂ-L ÎMPIEDICE PE ISUS SĂ AIBĂ O COPILĂRIE DESĂVÂRŞITĂ , O VÂRSTĂ A BĂRBĂŢIEI NEPĂTATĂ , O SLUJIRE SFÂNTĂ ŞI UN SACRIFICIU FĂRĂ CUSUR . DAR EL A FOST ÎNFRÂNT . N-A PUTUT SĂ-L DUCĂ PE HRISTOS ÎN PĂCAT . N-a putut să-L descurajeze sau să-L îndepărteze de la lucrarea pe care venise s-o aducă la îndeplinire pe pământ. Din pustie la Golgota, furtuna mâniei lui Satana s-a abătut asupra Lui, dar, cu cât aceasta lovea mai nemilos, cu atât mai categoric Fiul lui Dumnezeu S-a prins de mâna Tatălui şi stăruia să meargă mai departe pe cărarea stropită cu sânge. Toate eforturile lui Satana de a-L apăsa şi înfrânge n-au făcut decât să aducă într-o lumină şi mai curată caracterul Său nepătat . `` {HLL 759};

´´PALMIERUL , BĂTUT DE SOARE ŞI DE APRIGA FURTUNĂ DE NISIP , RĂMÂNE VERDE , ÎNFLORITOR ŞI RODITOR ÎN MIJLOCUL DEŞERTULUI . Rădăcinile lui sunt hrănite de izvoare vii. COROANA SA DE VERDEAŢĂ ESTE ZĂRITĂ DE DEPARTE , ÎN CÂMPIA ARSĂ , PUSTIE ; iar călătorul, gata să moară, îşi grăbeşte paşii împleticiţi către umbra răcoroasă şi apa dătătoare de viaţă .
Copacul din deşert este un simbol al modului în care doreşte Dumnezeu ca viaţa copiilor Săi să fie în această lume . EI AU MENIREA DE A CĂLĂUZI SUFLETELE OBOSITE , COMPLET NELINIŞTITE ŞI GATA SĂ PIARĂ ÎN DEŞERTUL PĂCATULUI — SĂ LE CĂLĂUZEASCĂ SPRE APA VIE . Ei trebuie să-i îndrume pe semenii lor către Acela care face invitaţia : „DACĂ ÎNSETEAZĂ CINEVA , SĂ VINĂ LA MINE ŞI SĂ BEA“. Ioan 7, 37. ``{Ed 116 } ;

´´ŞI GRĂDINA LUI DUMNEZEU A FOST PENTRU EI UN MARTOR MUT AL ADEVĂRULUI , CARE TIMP DE MULTE VEACURI A RĂMAS ÎN MIJLOCUL OAMENILOR . La poarta Paradisului păzită de un heruvim, se descoperea slava lui Dumnezeu şi aici veneau primii închinători. Aici şi-au ridicat şi primele altare şi aici au fost aduse primele jertfe. Aici şi-au adus Cain şi Abel jertfele lor şi aici a binevoit Dumnezeu să comunice cu ei .
Scepticii acelor timpuri nu puteau nega existenţa Edenului deoarece el era acolo, înaintea ochilor lor, intrarea în grădină fiind închisă de către îngerii păzitori . `` ( PP , cap 6 ) .Edenul perfect , mentinut in mijlocul unei lumi stricate pana la potop , nu a fost distrus la revarsarea maniei divine precum toate celelalte lucrari ale lui Dumnezeu si ale oamenilor de pe pamant , ci A FOST MUTAT LA CER , si astfel sta ca un simbol al grupului celor 144000 , oameni ce vor ajunge moral perfecti , ca Domnul lor ( fara defect = ´´fara vina `` - Ap 14,5 ) , si de aceea nu vor trece sub stapanirea mortii .

Aplicatia la cei 144000 este insa o aplicatie secundara . Cel care este simbolizat in primul rand prin Eden este Domnul Isus Hristos , Omul ´´ plantat `` de Dumnezeu aici pe pamant SPRE A DESCOPERI FRUMUSETEA INEGALABILA A CARACTERULUI TATALUI SI A SERVI ASTFEL CA MODEL DE CARACTER PENTRU OAMENI ( asa cum caminul Edenului conceput de Dumnezeu trebuia sa fie IMITAT de alte familii cand incepeau sa se raspandeasca pe pamant : ´´ CAMINUL PRIMILOR NOSTRI PARINTI AVEA SA FIE UN MODEL PT ALTE CAMINE , pe masura ce copii lor aveau sa plece de langa ei si sa stapaneasca pamantul ``-PP , cap 2 ) :

´´ TOŢI OCHII TREBUIE SĂ SE ÎNDREPTE SPRE RĂSCUMPĂRĂTORUL NOSTRU, TOATE CARACTERELE TREBUIE SĂ DEVINĂ ASEMENEA CARACTERULUI SĂU. EL ESTE MODELUL PE CARE TREBUIE SĂ-L COPIEM , dacă vrem să avem o minte echilibrată şi caractere armonioase . Viaţa Lui a fost ca grădina Domnului în care creşte orice copac care este plăcut la privit şi bun la mâncat . În timp ce CUPRINDE ÎN SUFLETUL SĂU TOATE TRĂSĂTURILE PLĂCUTE DE CARACTER , sensibilitatea Lui, amabilitatea şi iubirea Lui L-au adus într-o apropiată simpatie cu neamul omenesc. `` ( Mart 5 , 418 ) ;

´´ Aşa cum ieşise din mâna Creatorului, nu numai Grădina Edenului , ci ÎNTREGUL PĂMÂNT ERA DEOSEBIT DE FRUMOS . Nici o urmă de păcat, nici o umbră a morţii nu mânjea superba creaţie. Slava lui Dumnezeu „acoperă cerurile şi slava Lui umple pământul“. „Stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie, şi ... toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie.“ Habacuc 3, 3; Iov 38, 7. PĂMÂNTUL ERA ASTFEL UN SIMBOL [ emblema ] POTRIVIT PENTRU CEL CARE ESTE „PLIN DE BUNĂTATE ŞI CREDINCIOŞIE“ (Exodul 34, 6); un studiu potrivit pentru cei care fuseseră făcuţi după chipul Său .
GRĂDINA EDENULUI ERA O REPREZENTARE A CEEA CE DUMNEZEU DOREA CA ÎNTREGUL PĂMÂNT SĂ DEVINĂ, ŞI SCOPUL SĂU ERA CA, PE MĂSURĂ CE FAMILIA OMENEASCĂ AVEA SĂ CREASCĂ ÎN NUMĂR, OAMENII SĂ-ŞI ÎNTEMEIEZE ALTE CĂMINE ŞI ŞCOLI ASEMENEA CELEI PE CARE O DĂDUSE EL. În acest fel, de-a lungul timpului, întregul pământ ar fi putut fi ocupat cu cămine şi şcoli în care ar fi fost studiate cuvintele şi lucrările lui Dumnezeu şi în care studenţii ar fi devenit din ce în ce mai potriviţi să reflecte, de-a lungul veacurilor fără număr, lumina cunoaşterii slavei Sale . `` { Ed 22 }.Omul primise INSARCINAREA SA LUCREZE gradina Edenului si sa o pazeasca ; el trebuia sa supuna intreg pamantul incredintat lui . ACEASTA LUCRARE ERA O REPREZENTARE A MISIUNII DATE LUI IN PRIVINTA CARACTERULUI : GRADINA INIMII TREBUIE INGRIJITA in permanenta SPRE A SPORI neincetat in frumusete :

´´’’Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau’’ ( Gen 1 , 27 ) , iar scopul Lui a fost ca omul sa descopere cu atat mai mult acest chip , CU CAT TRAIA MAI MULT – SA REFLECTE DIN CE IN CE MAI FIDEL SLAVA CREATORULUI . Toate facultatile sale puteau fi dezvoltate ; capacitatea si vigoarea lor trebuia SA CREASCA NEINCETAT .`` ( Ed , cap Sursa si telul adevaratei educatii ) .


Scopul lui Dumnezeu era deci ca omul sa reflecte din ce in ce mai fidel slava Creatorului , copiind caracterul Lui , tot asa cum gradina Edenului trebuia imitata si reprodusa pe intreg pamantul .Edenul perfect , mentinut in mijlocul unei lumi stricate pana la potop , NU A FOST DISTRUS LA REVARSAREA MANIEI DIVINE PRIN APA ( precum toate celelalte lucrari ale lui Dumnezeu si ale oamenilor de pe pamant ) , ci a fost mutat la cer .
Edenul se afla acum in ceruri in Cetatea lui Dumnezeu , si se va cobori iar pe pamant odata cu Cetatea , la sfarsitul Mileniului . ( ´´ Pe cand Satana isi randuia oastea sa de lupta , sfintii se aflau in cetate si contemplau frumusetea si stralucirea paradisului lui Dumnezeu .``( Exp &viz , 55 ) .


Tot astfel , LA REVARSAREA MANIEI LUI DUMNEZEU IMPOTRIVA PACATULUI OMENIRII ( pacat preluat de Fiul Sau cand a fost crucificat ) LA GOLGOTA , DIVINITATEA FIULUI N-A FOST DISTRUSA ( a murit doar umanitatea Sa – nici un os din scheletul Sau nu trebuia distrus , adica divinitatea care era imbracata de umanitate nu putea fi distrusa ) :

´´Când Hristos a fost crucificat, a murit natura Sa umană. DIVINITATEA NU PUTEA CĂDEA ŞI MURI; ACEASTA ERA IMPOSIBIL . `` ( GA 243 ) ;
´´Deşi Hristos s-a umilit pe Sine pentru a deveni om, dumnezeirea era totuşi proprietatea Sa . DIVINITATEA SA NU PUTEA FI PIERDUTĂ ATÂTA TIMP CÂT EL A RĂMAS CREDINCIOS ŞI DREPT LOIALITĂŢII SALE....`` {GA 242} .


A treia zi dupa crucificare Domnul Isus a inviat , si 40 de zile mai tarziu A FOST MUTAT LA CER de pe muntele Maslinilor , PENTRU A REVENI IARASI PE PAMANT , IN ACELASI LOC de unde S-a ridicat , la sfarsitul Mileniului .

´´[ conducatorii lui Israel ] Au luat Viţa , AU ZDROBIT-O şi au călcat-o în picioarele lor nesfinte . Gândul lor era să o nimicească pentru totdeauna . Dar Vierul ceresc niciodată nu pierduse din vedere viţa Sa . DUPĂ CE OAMENII AJUNSESERĂ SĂ CREADĂ CĂ AU NIMICIT-O , EL A LUAT-O ŞI A RĂSĂDIT-O DE CEALALTĂ PARTE A ZIDULUI . Tulpina de viţă nu se mai vedea. Ea era ascunsă de atacurile crude ale oamenilor . `` ( HLL , cap 73 Sa nu vi se tulbure inima ) .


Despre GRADINA EDENULUI ni se spune ca VA REVENI PE PAMANT mai frumos impodobita ca la inceput – caracterul Fiului lui Dumnezeu , trecut prin incercarile de pe pamant , va straluci si mai intens in desavarsirea lui ( ´´ măcar că era Fiu, A ÎNVĂŢAT SĂ ASCULTE prin lucrurile pe care le-a suferit . Şi, DUPĂ CE A FOST FĂCUT DESĂVÂRŞIT, S-a făcut, pentru toţi cei ce-L ascultă, urzitorul unei mântuiri veşnice .``- Evr 5 , 9 ; ´´Se cuvenea, în adevăr, ca Acela pentru care şi prin care sunt toate şi care voia să ducă pe mulţi fii la slavă SĂ DESĂVÂRŞEASCĂ, PRIN SUFERINŢE, pe Căpetenia mântuirii lor . `` - Evr 2 , 10 ) :

´´Dar , la reinnoirea finala , cand vor fi ’’ un cer nou si un pamat nou ’’( Apoc 21 , 1 ) , el [ Edenul ] va fi readus pe pamant , MULT MAI GLORIOS IMPODOBIT DECAT A FOST LA INCEPUT . `` ( PP , cap 3 ) ;

´´Fiul lui Dumnezeu a răscumpărat greşeala şi căderea omului; iar acum, prin lucrarea de ispăşire, Adam este repus în prima lui stăpânire.
Cu o nespusă bucurie, el vede pomii care odinioară erau desfătarea lui — chiar pomii aceia ale căror roade le adunase el însuşi în zilele nevinovăţiei şi bucuriei lui. Vede viţa pe care propriile mâini au cultivat-o şi chiar acele flori pe care odinioară le iubea şi le îngrijea. Mintea lui prinde realitatea scenei ; înţelege că ACESTA ESTE CU ADEVĂRAT EDENUL RESTABILIT , MAI PLĂCUT ACUM DECÂT ATUNCI CÂND A FOST ALUNGAT DIN EL . Mântuitorul îl conduce la pomul vieţii, rupe fructul cel slăvit şi-i dă să mănânce. Priveşte în jurul lui şi vede o mulţime din familia lui răscumpărată, stând în Paradisul lui Dumnezeu. Atunci îşi aşează coroana strălucitoare la picioarele lui Isus şi, căzând pe pieptul Său, Îl îmbrăţişează pe Răscumpărătorul. Atinge harpa de aur şi bolţile cerului răsună de cântarea biruitoare: „Vrednic, vrednic, vrednic este Mielul care a fost junghiat şi trăieşte iarăşi!“ Cei din familia lui Adam îi urmează exemplul şi îşi aşează coroanele la picioarele Mântuitorului când se pleacă înaintea Sa în adorare . {TV 648 } ;


O vesnicie ne vom minuna admirand frumusetea acestui Caracter , pentru care incantarea Edenului este cea mai buna ilustratie .


´´AM VĂZUT O MASĂ DE ARGINT CURAT, lungă de mai multe mile, totuşi ochii noştri puteau s-o cuprindă cu privirea în întregime . AM VĂZUT FRUCTELE POMULUI VIEŢII , MANĂ , MIGDALE , SMOCHINE , RODII , STRUGURI ŞI MULTE ALTE SOIURI DE FRUCTE . L-am rugat pe Isus să mă lase să mănânc şi eu din fructe . El a spus: „Nu acum . CEI CARE MĂNÂNCĂ DIN FRUCTELE ACESTEI ŢĂRI NU SE MAI ÎNTORC PE PĂMÂNT . Însă după puţină vreme, dacă vei fi credincioasă, vei putea să mănânci şi din pomul vieţii, şi să bei apă din râul vieţii .“ `` Early Writings, 18, 19 (1851).ACESTE ROADE PRETIOASE PREZENTE PE MASA la care toti mantuitii vor sta impreuna cu Domnul Isus pe Noul Pamant ,

, reprezinta TRASATURILE ALESE ALE CARACTERULUI DOMNULUI ISUS ,

, trasaturi de care s-au impartasit pe pamantul cazut cei rascumparati ( unii partial , altii chiar in mod complet – cei 144000 ) , si vor continua sa se impartaseasca si acolo toata vesnicia , crescand tot mai mult in asemanarea cu El .
Pamantul va fi lucrat si in ceruri :

´´ Pe Noul Pământ, cei răscumpăraţi se vor angaja în activităţile şi bucuriile care i-au făcut fericiţi pe Adam şi pe Eva la început . VA FI TRĂITĂ VIAŢA DIN EDEN, VIAŢA ÎN GRĂDINĂ ŞI LA CÂMP . `` — Prophets and Kings, 730, 731 .Dar pana la intrarea in posesiunea bunurilor ceresti , vedeti ce faceti cu mostenirea pamantului acesta , pe care Domnul Isus v-a reincredintat-o dupa ce a rascumparat-o prin jertfa Sa .


_____________________________________________________________________

O INCERCARE TERIBILA ii ameninta ACUM pe locuitorii Romaniei prin punerea in aplicare in diferite zone ale tarii , pe largi intinderi ( e vorba de raze de actiune de 200 km ) a unui PROIECT SATANIC , de distrugere sistematica a ecosistemului romanesc : EXTRAGEREA GAZELOR DE SIST PRIN FRACIUNE HIDRAULICA .

Daca nu iau atitudine acum , ROMANII ISI VOR VINDE PRACTIC TARISOARA LOR unor straini lacomi de castig , care O VOR REDUCE LA UN DESERT in care nu vor mai creste decat maracinii .
_____________________________________________________________________Observati pozele acestor teritorii , unde au fost forate puturi pentru extragerea gazelor de sist . Din cauza concentratiei crescute a substantelor nocive aduse la suprafata pamantului , odata cu o parte din apa trimisa sub presiune la 3-6 km adancime pt fisurarea rocelor care contin gazele , vegetatia a disparut , si o data cu ea si fauna .


´´SATANA LUCREAZĂ ŞI PRIN ELEMENTELE NATURII, pentru a-şi strânge secerişul de suflete nepregătite. EL A STUDIAT SECRETELE LABORATOARELOR NATURII ŞI ÎŞI FOLOSEŞTE TOATĂ PUTEREA PENTRU A CONTROLA ACESTE ELEMENTE ATÂT CÂT ÎI ÎNGĂDUIE DUMNEZEU. Când i s-a îngăduit să-l chinuiască pe Iov, cât de repede turmele, cirezile, robii, casele, copiii au fost distruşi, un necaz venind după altul ca într-o clipă. Dumnezeu este Acela care ocroteşte făpturile Sale şi le înconjoară pentru a le feri de puterea distrugătorului. Dar lumea creştină a dovedit dispreţ faţă de Legea lui Iehova; Domnul însă va face exact ce a spus — Îşi va retrage binecuvântările de la pământ şi-Şi va îndepărta grija ocrotitoare de la aceia care se răscoală împotriva Legii Sale, învăţându-i şi obligându-i şi pe alţii să facă la fel. Satana are stăpânire peste toţi aceia pe care Dumnezeu nu-i păzeşte în mod deosebit. El îi va favoriza şi îi va face pe unii să prospere pentru a aduce la îndeplinire planurile lui şi va aduce necazuri pentru alţii, făcându-i pe oameni să creadă că Dumnezeu este Acela care-i chinuieşte.
În timp ce va apărea înaintea copiilor oamenilor ca un mare medic care le poate vindeca bolile, EL VA ADUCE BOALĂ ŞI DEZASTRU, PÂNĂ ACOLO ÎNCÂT ORAŞELE POPULATE SĂ FIE ADUSE ÎN STARE DE RUINĂ ŞI PĂRĂSIRE. CHIAR ACUM EL ESTE LA LUCRU. În accidente şi calamităţi pe mare şi pe uscat, în marile conflagraţii, în furtuni grozave şi în uragane pustiitoare, inundaţii, cicloane, valuri uriaşe şi în cutremure, în toate locurile şi în mii de forme, Satana îşi exercită puterea. El distruge lanurile gata de recoltat, având ca urmare foametea şi suferinţa. EL FACE CA AERUL SĂ FIE POLUAT DE MOARTE ŞI MII DE FIINŢE PIER DIN CAUZA STRICĂCIUNII LUI. Aceste calamităţi vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai dezastruoase. DISTRUGEREA VA VENI ASUPRA OAMENILOR ŞI A ANIMALELOR. „ŢARA ESTE TRISTĂ, SLEITĂ DE PUTERI; LOCUITORII SUNT MÂHNIŢI ŞI TÂNJESC; ţara a fost spurcată de locuitorii ei; ei călcau legile, nu ţineau poruncile, şi rupeau legământul cel veşnic!“ (Isaia 24, 4.5) . `` {TV 589} .Romani , nu tradati stapanirea incredintata dvs de Dumnezeu ( si pentru rascumpararea careia a murit Domnul Hristos ) in mainile uneltelor lui Satana , care urmaresc doar imbogatirea lor , chiar cu pretul distrugerii vietii pe acolo pe unde trec .

Luati atitudine pentru mostenirea divina , asa cum a luat Nabot in fata cererii lui Ahab .
El stia la ce pericol se expune daca refuza cererea lui Ahab, dar nu i- a cedat mostenirea parintilor sai .

NABOT A PROTESTAT IMPOTRIVA CERERII NERUSINATE A LUI AHAB .

Mai bine moarte de martir decat condamnare la o viata pe un pamant sec , plin de substante dusmane vietii .


Romani de pretutindeni , PROTESTATI IMPOTRIVA VINDERII ECOSISTEMULUI TARII IN MAINILE AFACERISTILOR STRAINI !


Semnati on-line petitia pentru interzicerea exploatarii gazelor de sist in Romania la urmatoarea adresa :

http://www.petitieonline.com/nu_vrem_ex ... ctionare_h


Nu exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, in ROMANIA !
Semnatarii acestei petitii, ne adresam Guvernului Romaniei, deoarece:

Considerăm că o asemenea decizie nu trebuie luată fără ca publicul să fie consultat, fără ca cetăţenii Romaniei, să fie în cunostiinţă de cauză cu riscurile pentru mediu şi pentru sanătatea lor, şi fără ca Romania să dispună de o legislaţie în acest domeniu.

Mai multe state din Europa au luat decizii împotriva utilizării acestei metode. Guvernul român, ar trebui să ţină cont de faptul că Franţa a interzis în vara anului trecut această activitate, în acest an Guvernul şi Parlamentul bulgar au adoptat măsuri asemănătoare, Danemarca, Olanda au instituit moratorii, si de asemenea în Germania landul Westafalia-Renania de Nord. In Marea Britanie, ca urmare a seismelor produse la Blackpool, datorita fracturarii hidraulice, activitatea este momentan suspendată.

Experţii europeni, atrag atenţia asupra pericolelor pe care metoda fracţionării hidraulice le prezintă pentru mediu si sănătatea oamenilor, pentru biodiversitate. În concluzie experţii propun Parlamentului European adoptarea de urgenţă a unei directive pentru activitatea de minerit şi reviziuirea altor directive cu referire la apă, depozitarea deşeurilor din minerit, zgomot, utilizarea substanţelor periculoase, Natura 2000, declararea riscului de accidente şi bilantul de mediu, care au o aplicabilitate directă în acest domeniu.

Principalele riscuri pe care le implică aplicarea tehnologiei prin fracţionare hidraulică sunt: scoaterea din circuit a unor terenuri (densitatea medie fiind de 6 puţuri de foraj pe km pătrat la care se adauga reteaua de conducte pentru transport), riscul de contaminare a terenurilor, poluarea sonoră, zgomotul produs de echipamentele de foraj şi cele de transport, utilizarea a milioane de metri cubi de apă pentru fiecare foraj în detrimentul agriculturii (terenurile nu vor mai fi irigate). Precedentele din SUA şi alte state arată că apa freatică şi sursele de apă potabilă sunt în pericol de contaminare, că există un risc seismic asociat, că se produce mobilizarea unor substanţe radioactive, a metanului şi a altor substanţe cu efect de gaze de seră.

Mai mult, considerăm că acum, când sustenabilitatea este prioritară, nu este oportună direcţionarea resurselor publice şi a finanţelor publice, în detrimentul susţinerii producerii de energii din surse regenerabile. Este cu atât mai grav că nici la nivel comunitar, Uniunea Europeană nu dispune de o legislaţie care să reglementeze utilizarea metodei fracţionării hidraulice pentru exploatarea gazelor de şist, potrivit raportului elaborat de Direcţia Mediu Sănătate Publică şi Securitate Alimentară a Parlamentului Europen, în iunie 2011, raport care ar fi trebuit adus la cunoştinţa publicului de autorităţile române înainte de a lua aceste decizii.

Cerem stoparea imediata a prospectiunilor pentru gaze de sist, si un moratoriu asupra activitatii de fracturare hidraulica pe intreg teritoriul ROMANIEI!Puteti viziona filmul Gasland:http://www.youtube.com/watch?v=9OGu2ylErNk

Pagina de informare:http://www.facebook.com/events/160006000783449/#!/pages/Impotriva-exploatarii-gazului-de-sist-prin-fractionare-hidraulica/367516606594649

Grupuri pe FB:http://www.facebook.com/events/160006000783449/#!/groups/frackoffromania/

http://www.facebook.com/events/16000600 ... 258803542/
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: gazele de sist

[ #85693 ] Postby Batranul Enoch on Sun Jul 08, 2012 4:34 pm

Si ce avem de spus cu privire la mostenirea caracterului divin , lasata lui Adam in natura lui morala si exprimata in Legea lui Dumnezeu ?

Domnul Isus a murit ca sa apere aceasta Lege si sa refaca natura umana decazuta ; El a incredintat Legea celor 10 Porunci , impreuna cu adevarurile speciale pentru acest timp al sfarsitului , poporului advent :

´´ ÎNTR-UN SENS SPECIAL , ADVENTIŞTII DE ZIUA A ŞAPTEA AU FOST PUŞI ÎN LUME CA STRĂJERI ŞI PURTĂTORI DE LUMINĂ . Lor le-a fost ÎNCREDINŢATĂ ultima avertizare pentru o lume ce piere . Asupra lor luminează lumina minunată din Cuvântul lui Dumnezeu. Lor le-a fost dată o lucrare de cea mai mare însemnătate — proclamarea primei, a doua şi a treia solii îngereşti. Nu e o altă lucrare de o aşa mare importanţă. Ei nu trebuie să îngăduie ca altceva să le absoarbă atenţia .
ADEVĂRURILE CELE MAI SOLEMNE, ÎNCREDINŢATE VREODATĂ CELOR MURITORI, NE-AU FOST DATE NOUĂ SĂ LE VESTIM LUMII. PROCLAMAREA ACESTOR ADEVĂRURI TREBUIE SĂ FIE LUCRAREA NOASTRĂ . Lumea trebuie să fie avertizată şi poporul lui Dumnezeu trebuie să fie sincer faţă de sarcina încredinţată lui. Ei nu trebuie să se angajeze în speculaţii, nici nu trebuie să intre în legături de afaceri cu necredincioşii, deoarece aceasta i-ar împiedica în lucrarea încredinţată lor de Dumnezeu . `` {9M 19} .Este foarte important sa avem PARERI CORECTE despre Dumnezeu , deoarece
CARACERUL UNUI OM ESTE MODELAT DE CREDINTA SA :

´´Adevărul şi slava lui Dumnezeu sunt de nedespărţit ; ESTE IMPOSIBIL , CU BIBLIA LA ÎNDEMÂNĂ , SĂ-L CINSTIM PE DUMNEZEU PRIN PĂRERI RĂTĂCITE . Mulţi susţin că nu contează ce crede cineva , numai viaţa lui să fie corectă . DAR VIAŢA ESTE MODELATĂ DE CREDINŢĂ . Dacă adevărul — lumina — este la îndemâna noastră, iar noi neglijăm să folosim prilejul de a-l asculta şi a-l vedea, în realitate îl respingem; alegem mai degrabă întunericul decât lumina . `` {TV 597 } .Din pacate , ADEVARUL despre singularitatea lui Dumnezeu a fost denaturat prin doctrina pagana a trinitatii .


Biblia spune :

´´Totus pentru noi NU ESTE DECAT UN SINGUR DUMNEZEU : TATAL , DELA CARE VIN TOATE LUCRURILE si pentru care traim si noi , si un singur Domn : Isus Hrisos , prin care sunt toate lucrurile si prin El si noi . ``( 1 Cor 8 , 6 ) .

´´ Este un sigur trup , un singur Duh , ...
Este un singur Domn , ...
ESTE UN SINGUR DUMNEZEU SI TATA AL TUTUROR , care este mai pe sus de toti , care lucreaza prin toti si care este in toti . `` ( Efeseni 4. 4,5,6 ) .

´´CACI ESTE UN SINGUR DUMNEZEU , si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni : Omul Isus Hristos .`` ( 1 Tim 2 , 5 ) .
Iar inventia oamenilor spune :

“Adventiştii de ziua a şaptea cred... CĂ EXISTĂ UN SINGUR DUMNEZEU : TATĂL, FIUL ŞI DUHUL SFÂNT, o unitate a trei Persoane coexistând din veşnicie .” ( „AZŞ cred...” pag. 30 ) .Primii adventisti nu au primit de la Dumnezeu si nu au crezut asa ( James White , Joseph Bates , J N Loghborough , R F Cotrell , J N Andrews , J H Waggoner , Uriah Smith au fost toti antitrinitarieni ) .Singurul Dumnezeu , Izvorul vietii pentru toti , Cel care este mai pe sus de toti , este Tatal .
Fiul a fost facut egal cu Tatal , dar si El se supune Tatalui :


´´ Fiul lui Dumnezeu adusese la îndeplinire voinţa Tatălui în crearea tuturor oştilor cereşti; şi Lui, Celui deopotrivă cu Dumnezeu, I se cuvenea închinarea şi ascultarea lor. Hristos avea încă să exercite puterea divină în aducerea la existenţă a pământului şi a locuitorilor lui . Dar în toate acestea , EL NU VA CĂUTA PENTRU SINE PUTEREA ŞI ÎNĂLŢAREA , CONTRAR PLANULUI LUI DUMNEZEU , CI EL VA ÎNĂLŢA SLAVA TATĂLUI şi va aduce la îndeplinire planurile Sale de binefacere şi iubire . `` ( PP , cap 1 ) ;

´´ Eu nu pot face nimic de la Mine Insumi : judec dupa cum aud ; si judecata Mea este dreapta , pentru ca nu caut sa fac voia Mea , ci voia Tatalui , care M-a trimis . `` ( Ioan 5 , 30 ) ;

´´ Dumnezeu , in adevar , ’a pus totul sub picioarele Lui ’ . Dar cand zice ca totul I-a fost supus , se intelege ca afara de Cel ce I-a supus totul .
Si cand toate lucrurile Ii vor fi supuse , ATUNCI CHIAR SI FIUL SE VA SUPUNE CELUI CE I-A SUPUS TOATE LUCRURILE , pentru ca Dumnezeu sa fie totul in toti .`` ( 1 Cor 15 . 27 , 28 ) .Daca Biblia spune ca Dumnezeu este Unul singur , atunci este Unul singur , nu trei !


O lumina noua nu vine niciodata in contradictie cu lumina stabilita deja !

Dar lumina noua cu privire la trinitate , care a fost adoptata de Biserica adventista de ziua a saptea dupa moartea Ellenei White , a venit sa dea la o parte conceptia corecta a pionierilor despre singularitatea lui Dumnezeu , conceptie izvorata direct din Biblie !

Cum putem sa-L slavim pe Dumnezeu daca avem conceptii gresite despre El ???
Protestantii au luat nastere in urma REFUZUL LOR DE A SE CONFORMA INVENTIILOR PAPALE , care denaturau imaginea lui Dumnezeu .
La protestul din Speier din 1529 printii Germaniei au afirmat clar dreptul constiintei de a sta mai pe sus de puterea civila si AUTORITATEA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU PESTE INVATATURILE BISERICII VIZIBILE :


´´„PRINCIPIILE CUPRINSE ÎN ACEST PROTEST CELEBRU ... CONSTITUIE ÎNSĂŞI ESENŢA PROTESTANTISMULUI .

ACEST PROTEST SE ÎMPOTRIVEŞTE CELOR DOUĂ MARI ABUZURI ALE OMULUI ÎN MATERIE DE CREDINŢĂ ;
primul este AMESTECUL PUTERII LUMEŞTI ,
, iar al doilea este AUTORITATEA ARBITRARA A BISERICII .

În locul acestor abuzuri, PROTESTANTISMUL AŞEAZĂ PUTEREA CONŞTIINŢEI MAI PRESUS DE AUTORITATEA LUMEASCĂ , IAR AUTORITATEA CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU MAI PRESUS DE BISERICA VIZIBILĂ .
Mai întâi, el respinge puterea civilă în lucrurile sfinte şi spune ca şi profeţii şi apostolii: «TREBUIE SĂ ASCULTĂM MAI MULT DE DUMNEZEU DECÂT DE OAMENI». În prezenţa coroanei lui Carol al V-lea, protestul lor înălţa coroana lui Isus Hristos. Dar el a mers mai departe şi a stabilit principiul că ORICE ÎNVĂŢĂTURĂ OMENEASCĂ TREBUIE SĂ FIE SUPUSĂ CERINŢELOR LUI DUMNEZEU.“ (Idem, b. 13, cap. 6) .
Protestatarii îşi afirmau astfel încă o dată dreptul de a-şi exprima liber convingerile cu privire la adevăr. Ei nu doreau numai să creadă şi să asculte, ci să şi predice ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu prezintă şi negau dreptul preoţilor şi magistraţilor de a se amesteca . Astfel, protestul din Speier a fost O MĂRTURIE SOLEMNĂ ÎMPOTRIVA INTOLERANŢEI RELIGIOASE ŞI O SUSŢINERE A DREPTULUI TUTUROR OAMENILOR DE A SE ÎNCHINA LUI DUMNEZEU DUPĂ CUM LE DICTEAZĂ CONŞTIINŢA . `` {TV 203 } .
Adventisti de pretutindeni ,

NU VINDETI mostenirea pretioasa a ADEVARURILOR BIBLICE in mainile papistasilor , care prin instrumentele lor cele mai de temut – iezuitii – vor sa aduca intreaga lume intr-o ruina spirituala , TOT ASA CUM VOR SA FACA EXPLORATORII GAZELOR DE SIST CU PAMANTUL ( care inca mai e frumos ) !PROTESTATI CU CURAJ IN COMUNITATILE DVS IMPOTRIVA ALTERARII CREDINTEI PRIMITE ODATA PENTRU TOTDEAUNA DE BISERICA APOSTOLICA SI CONTINUITOAREA ACESTEIA , BISERICA ADVENTISTA ! ,

, asa cum a protestat Nabot impotriva instrainarii pamantului stramosesc !
Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: gazele de sist

[ #85699 ] Postby radurus on Wed Jul 11, 2012 4:05 am

Frate....
N-am mai fost pe forum de n luni. Poate a trecut un an jumatate.
Observ ca a ramas la fel.
Ramaneti la subiect.
Daca ai deschis un topic cu gazele de sist atunci tine-te de el si nu fabula.
Sincer... am citit postarile pe diagonala.
Suntem ocupati... cine are timp sa citeasca umplutura?
Daca vrei sa-ti fie citita postarea si cititorul sa nu dea scroll rapid atunci fa-o scurta si concisa.
Nu era nevoie de predici...

Domnul cu tine.
Mereu ma gandesc daca sa spun ceva....Conteaza parerea mea?
User avatar
radurus
 
Posts: 317
Images: 1
Joined: Thu Nov 30, 2006 8:51 am
Location: Sibiu

Re: gazele de sist

[ #85708 ] Postby Batranul Enoch on Fri Jul 13, 2012 9:53 am

radurus wrote:Frate....

Ramaneti la subiect.
Daca ai deschis un topic cu gazele de sist atunci tine-te de el si nu fabula.
Sincer... am citit postarile pe diagonala.Suntem ocupati... cine are timp sa citeasca umplutura?
Daca vrei sa-ti fie citita postarea si cititorul sa nu dea scroll rapid atunci fa-o scurta si concisa.
Nu era nevoie de predici...

Domnul cu tine.Radurus , dragule , dupa cum te vad in poza , arati a fi un mare ganditor .
Asta inseamna ca nu te opresti la observarea lucrurilor strict materiale , ci aloci si mult timp pentru cele spirituale .


Acum , nu ma dezamagi .

Daca nu facem legatura intre cele ce se intampla in lumea fizica cu cele ce se petrec la nivel spiritual , pierdem o ocazie intentionata de Dumnezeu ca sa ne educe pentru cer .
Noi trebuie sa devenim intelepti tragand invataturi din tot ceea ce vedem in jur , pentru ca aceleasi legi guverneaza lumea naturala ca si pe cea spirituala .

Sunt importante ambele aspecte , si nu ne putem permite sa pierdem pe nici unul din vedere .
Ba chiar viata spirituala e mai importanta decat viata fizica , desi fara viata fizica nu exista nici viata spirituala .´´În învăţăturile Sale au fost ÎMBRĂŢIŞATE LUCRURILE VREMELNICE ŞI LUCRURILE VEŞNICIEI — cele văzute în legătura lor cu cele nevăzute, incidentele trecătoare ale vieţii obişnuite şi aspectele solemne ale vieţii ce va veni.
Dumnezeu a pus lucrurile acestei vieţi la locul cuvenit, ca fiind secundare faţă de cele de interes veşnic; nu a trecut însă cu vederea importanţa acestora. Învăţătura Sa a fost aceea că PĂMÂNTUL ŞI CERUL SUNT LEGATE UNUL DE CELĂLALT şi că o cunoaştere a adevărului divin îl pregăteşte pe om să-şi îndeplinească mai bine îndatoririle vieţii de zi cu zi . `` {Ed 82 } .


Nu putem sa mergem independent cu chestiunile materirale , fara sa le legam de cele spirituale .
E adevarat ca suntem pe un topic de stiinte naturale , dar sa nu uitam ca topicul apartine unui forum adventist .
UMPLUTURA , bine zis !
Pentru ca partea spirituala este ca MIEZUL ( continutul ) care umple coaja ( COAJA = partea fizica ) .

Sa nu facem ca ucenicii care , asa cum se exprima Ellen White , ´´ luaseră FORMA fără spirit , COAJA fără sâmbure`` {HLL 392.1} ;

´´Untdelemnul harului le dă oamenilor curajul şi le inspiră motivele pentru a face în fiecare zi lucrarea pe care le-o încredinţează Dumnezeu. Cele cinci fecioare neînţelepte aveau lămpi (care înseamnă o cunoaştere a adevărului Scripturii), dar nu aveau harul lui Hristos. Zi de zi, ele îndeplineau o serie de ceremonii şi îndatoriri exterioare, dar slujirea lor era lipsită de viaţă şi de neprihănirea lui Hristos. Soarele Neprihănirii nu strălucise în inima şi în mintea lor, iar ele nu aveau dragostea de adevăr care este în armonie cu modelul vieţii şi al caracterului Domnului Hristos. Untdelemnul harului nu era combinat cu străduinţele lor. RELIGIA LOR ERA CA O COAJĂ LIPSITĂ DE ADEVĂRATUL MIEZ. Ele se ataşaseră cu putere de formele doctrinare, dar erau amăgite în ce priveşte viaţa lor de credinţă, pline de îndreptăţirea proprie, NEREUŞIND SĂ ÎNVEŢE LECŢIILE DIN ŞCOALA LUI HRISTOS, care, dacă ar fi fost aplicate, le-ar fi făcut să fie înţelepte pentru mântuire . `` The Review and Herald, 27 martie 1894. {SCE 263.1}.Sa luam exemplu de la Domnul Isus . Pentru El , nimic nu era lipsit de insemnatate . Orice lucru pe care Il observa in jur , il folosea ca sa exprime natura lucrurilor ceresti :


´´Pentru El nu era nimic lipsit de sens. Jocul copilului, munca adultului, plăcerile vieţii, grijile şi suferinţele ei, TOATE REPREZENTAU UNELTE PENTRU ACEL SCOP UNIC — DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU PENTRU ÎNĂLŢAREA OMENIRII . `` {Ed 82 } ;

´´Atât de larg cuprinzătoare erau vederile Domnului Hristos cu privire la adevăr, atât de vastă, învăţătura Sa, încât ORICE FAZĂ A DESFĂŞURĂRII LUCRURILOR DIN NATURĂ ERA FOLOSITĂ PENTRU ILUSTRAREA ADEVĂRULUI . SCENELE ASUPRA CĂRORA SE OPREA ZILNIC OCHIUL , TOATE ERAU PUSE ÎN LEGĂTURĂ CU UNELE ADEVĂRURI SPIRITUALE , aşa încât intrega natura a ajuns sa fie îmbrăcată cu parabolele Domnului . `` {PDH 20.1} ;

´´ Astfel ÎN ORICE LUCRARE FOLOSITOARE PE CARE O FACEM ŞI ÎN FIECARE ÎMPREJURARE A VIEŢII, EL DOREŞTE CA NOI SĂ AFLĂM O ÎNVĂŢĂTURĂ DESPRE ADEVĂRUL DIVIN. Făcând astfel, munca noastră obositoare de fiecare zi, nu va mai ajunge să absoarbă toată atenţia noastră încât să uităm pe Dumnezeu, ci ea ne va aminti mereu de Creatorul şi Răscumpărătorul nostru. GÂNDUL LUI DUMNEZEU VA TRECE ATUNCI CA UN FIR DE AUR PRIN TOATE GRIJILE ŞI OCUPAŢIILE NOASTRE FAMILIALE. Pentru noi, slava feţei Sale se va odihni din nou peste chipul naturii. Noi vom învăţa totdeauna noi lecţii ale adevărului ceresc şi vom creşte atunci asemenea chipului curăţiei Sale. În acest fel noi „vom fi ucenici ai Domnului“ (Isaia 54, 13), şi în cele în care noi am fost chemaţi să „rămânem cu Dumnezeu.“ 1 Corinteni 7, 24 . `` {PDH 26.2} .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: gazele de sist

[ #85714 ] Postby radurus on Fri Jul 13, 2012 3:28 pm

Daca ii tii asa pe interlocutori... risti sa le pierzi atentia inainte sa termini ce ai de spus.
Multumesc pentru aprecieri.
Mereu ma gandesc daca sa spun ceva....Conteaza parerea mea?
User avatar
radurus
 
Posts: 317
Images: 1
Joined: Thu Nov 30, 2006 8:51 am
Location: Sibiu

Re: gazele de sist

[ #85736 ] Postby Gicu 2 on Sun Jul 15, 2012 3:34 pm

radurus wrote:Daca ii tii asa pe interlocutori... risti sa le pierzi atentia inainte sa termini ce ai de spus.
Multumesc pentru aprecieri.
Iti pierzi timpul.
Are prietenii lui aici pe forum [... imaginari !] doar ei intre ei pot comunica.
tigani au styl.talent nr1 frunosi destepti si mai multi calitati da romani nu ne a ajiuns nu ne va ajunge …cyumydaptu la toti tigani
User avatar
Gicu 2
 
Posts: 51
Joined: Thu Jul 12, 2012 7:04 am

Re: gazele de sist

[ #85761 ] Postby Batranul Enoch on Mon Jul 16, 2012 7:54 pm

Batranul Enoch wrote:
PROTESTATI CU CURAJ IN COMUNITATILE DVS IMPOTRIVA ALTERARII CREDINTEI PRIMITE ODATA PENTRU TOTDEAUNA DE BISERICA APOSTOLICA SI CONTINUITOAREA ACESTEIA , BISERICA ADVENTISTA ! ,

, asa cum a protestat Nabot impotriva instrainarii pamantului stramosesc !_____________________________________________________________________

Nabot este un tip al tuturor martirilor care nu au putut accepta sa-si vanda mostenirea credintei primita de la parinti ( termenul de parinti trebuie luat in sensul de parinti spirituali , adica apostolii si reformatorii , in acelasi fel in care a considerat Domnul Isus ca fiind intelesul adevaratei mame si adevaratilor frati ai Lui ) .
_____________________________________________________________________Luther a exprimat cel mai bine atitudinea unui adevarat credincios in fata persecutiei ( desi Luther nu a suferit moartea de martir , dar era pregatit pentru asta ) :´´’’Nu pot sa-mi supun credinta nici papei , nici conciliilor ... AICI STAU , NU POT SA FAC ALTFEL , ASA SA MA AJUTE DUMNEZEU . Amin .’’...

... EL NU A TINUT CONT DE OAMENII RAI SAU DE DIAVOLI . El stia ca are de partea lui pe Unul mai puternic decat toti . ``( IM , cap 48 Progresul Reformei ) .
Bravo , Nabot !
Bravo , Luther !

Ne vom vedea in curand ! Locul vostru este pregatit deja in Cetatea Sfanta !Batranul Enoch . Location : Cetatea Sfanta .
User avatar
Batranul Enoch
 
Posts: 643
Joined: Mon Jul 04, 2011 8:03 am
Location: Cetatea Sfanta

Re: gazele de sist

[ #85762 ] Postby samy on Wed Jul 18, 2012 11:24 am

Nu stiu cum ar intra un antisemit in Cetatea Sfanta.Pentru ca s-ar intalni cu multi evrei,lucru de nesuportat pentru unul ca Luther
samy
 
Posts: 135
Joined: Sun Aug 31, 2008 1:02 am

Re: gazele de sist

[ #85798 ] Postby nehustan on Sat Jul 28, 2012 3:21 am

Luleau lui Luther...

De martiriu pregatit,
Luther sta mai mult ...pitit,
Iar cand pana-i mult citita,
Urmarit o da...cotita !!
Nu-si asuma nici un risc
Cu luleaua langa...''sist'',
Cand simtea momentul-test,
El o cam stergea pe...sest !!

am zis !
nehustan
 
Posts: 1042
Images: 0
Joined: Sat Sep 26, 2009 10:44 am


Return to Stiintele Naturii

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests