"E frumoasa foc!"...

Prietenie, dragoste, sex, relatii ...

Moderator: kilergirl

"E frumoasa foc!"...

[ #33060 ] Postby meli_melo on Tue Oct 17, 2006 11:03 am

Pentru Pitagora personajul superior unei femei frumoase era "femeia frumoasa si modesta"...

Pentru tine femeia frumoasa intruchpeaza.... ? .......
"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decat atunci cand are de oferit o favoare si mai mare."
User avatar
meli_melo
 
Posts: 1515
Images: 129
Joined: Tue Jan 24, 2006 8:33 am

[ #33065 ] Postby zephyr on Tue Oct 17, 2006 2:51 pm

...oglindirea mea feminina.
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

[ #33066 ] Postby Quintus Sertorius on Tue Oct 17, 2006 2:57 pm

Zephyr, esti cam... modest!
User avatar
Quintus Sertorius
 
Posts: 2984
Images: 18
Joined: Mon May 16, 2005 6:44 pm
Location: Hispania Ulterior

[ #33067 ] Postby zephyr on Tue Oct 17, 2006 3:03 pm

Quintus Sertorius, nu privi asa lucrurile.. n'am spus ca as fi eu stralucit, ci asa as vrea sa fi Ea...

frumusetea pentru mine nu este cand ma uit eu in oglinda.. dar... totusi... ea sa nu fie nici mult deasupra mea, nici dedesubt... si atunci pentru mine va fi frumoasa :)

sper sa intelegi...
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
User avatar
zephyr
 
Posts: 1259
Images: 35
Joined: Wed Apr 28, 2004 5:12 am
Location: Oradea

[ #33068 ] Postby danutza on Tue Oct 17, 2006 3:11 pm

zephyr..

imi place ideea ta..
danutza
 
Posts: 39
Joined: Wed Sep 20, 2006 9:41 am

[ #33069 ] Postby Quintus Sertorius on Tue Oct 17, 2006 3:14 pm

Nu sunt prea sigur ca am priceput incotro bate subiectul de fata, insa am sa ma risc cu o parere despre ceea ce cred eu ca ar fi el. O femeie frumoasa in sine inseamna o incantare ptr ochi si cam atat. Stiu din proprie experienta ca langa o fata frumoasa te poti simti f. singur chiar si atunci cand stii ca poti conta fara griji pe fidelitatea ei. Trebuie ca femeia frumoasa sa mai aiba ceva, cel putin in opinia mea subiectiva. Subiectul asta tine mult de parerea subiectiva a fiecaruia, asta nu e un topic precum cel despre Antonescu de pilda, unde obiectivitatea istorica, stiintifica, ar trebui sa primeze in fata opiniunilor subiective, a simpatiilor politice ori a intereselor etnice si de grup. O fata, oricat ar fi de frumoasa, daca nu are spirit, imaginatie si umor, ma tem ca nu e deloc o oferta tentanta. Cel mai important lucru, o fata frumoasa care nu Il cunoaste pe Dumnezeu n-ar trebui sa asalteze inima nici unui baiat credincios. Dar, probabil, ca ce am scris aici sunt banalitati universal acceptate...
User avatar
Quintus Sertorius
 
Posts: 2984
Images: 18
Joined: Mon May 16, 2005 6:44 pm
Location: Hispania Ulterior

[ #33073 ] Postby cogito on Tue Oct 17, 2006 3:43 pm

Faceam undeva observatia, trista, ca nu am intilnit inca un spirit care sa fie pe masura trupului, sau un trup care sa fie pe masura spiritului. Nu ziceam ca nu exista, ci doat ca eu nu am intilnit. Si asta spune ceva, chiar daca pur statistic, despre cum frumosul se asociaza in general cu spiritul.
Lumea asta e pe dos, nu-i asa? Chiar si stereotipul, mai mult sau mai putin umoristic, cum ca blondele sint proaste, pare sa existe tocmai pentru ca blondele sint percepute ca si culme a frumosului-care-indeamna-la-procreatie, cum zicea cineva mai demult, adica sex-appeal. Frumosul fizic si cel spiritual par sa fie doua principii antagoniste.
Nu va grabiti sa ma contraziceti, o s-o fac singur. Cred in acelsi timp ca uritenia se asociaza cu prostia. Adica uritul e, dupa mine, un indicator al prostiei si al altor trasaturi spirituale indezirabile. Ceea ce vrea sa insemne ca nu putem considera uritul un indicator al prezentei spiritului, daca ne hotarim sa acceptam frumosul ca indicator al absentei lui.

E vorba aici, bineinteles, de consideratii foarte generale. Nu vreau sa spun in nici un caz ca o femeie, de exemplu, frumoasa, e neaparat lipsita de spirit. Sau ca o persoana urita, asumindu-mi contradictia produsa de implicatia propriei mele premize, e neaparat pr.o.sta. Ce vreau sa spun e ca lucrurile par sa fie asa din punct de vedere statistic, adica lasind loc pentru foarte multe exemple care sa contrazica...teoria.

Nu incerc sa fiu complicat, numai ca nu stiu cum sa vorbesc simplu despre asta fara riscul sa fiu simplist.

Ce e o femeie frumoasa?
De ce iubim o femeie? Pentru frumusetea ei?
Ce faci cind frumusetea opulenta din jur ameninta sa sufoce frumusetea discreta in care salasluieste un spirit minunat?
De ce ne plac sinii mari, picioarele lungi si buzele senzuale? Si de ce reusesc acestea de atitea ori sa atirne mai greu in balanta dorintei noastre decit inteligenta, simtul umorului, bunatatea, onestitatea, fidelitatea si multe alte calitati care singure sint in stare sa defineasca un ideal uman?
Intrebari care ma framinta, intrebari pe care le framint.
Acestea si multe altele ca ele...
Pour quoi il y a plutot quelque chose que rien? De aia!www.catalinionete.blogspot.com
User avatar
cogito
 
Posts: 937
Images: 21
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:04 pm
Location: Bucuresti

[ #33075 ] Postby danutza on Tue Oct 17, 2006 5:20 pm

femeie frumoasa..?
Ramona Badescu,Monica Barladeanu,J Lo,Gwyneth Paltrow,.....,etc,...femei frumoase...frumusetzea = machiaj si haine de firma...(trimitere: vedete nemachiate)..

o femeie e frumoasa..frumoasa atunci cand e in haine de gala,frumoasa cu blugi,frumoasa in haine de casa..frumoasa la orice ora din zi sau din noapte...

si totusi...frumosul vine din inima si merge direct la inima...
danutza
 
Posts: 39
Joined: Wed Sep 20, 2006 9:41 am

[ #33077 ] Postby cogito on Tue Oct 17, 2006 6:28 pm

Sa vad daca am inteles bine...In esenta, spui ca o femeie e frumoasa, daca e frumoasa. Profund.
Mai interesant mi se pare sa vorbim despre semnificatia frumusetii, lucru pe care incercam sa il fac in postul meu anterior, post care sper sa nu treaca neobservat, pentru ca sint tare curios sa vad cum se descurca si altii cu gindurile de genul celor descrise de mine.
Pour quoi il y a plutot quelque chose que rien? De aia!www.catalinionete.blogspot.com
User avatar
cogito
 
Posts: 937
Images: 21
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:04 pm
Location: Bucuresti

[ #33079 ] Postby Quintus Sertorius on Wed Oct 18, 2006 2:51 am

Cugetatorule,

Mai intai, analizezi relatia dintre frumusetea fizica si spirit. Dupa ce afirmi toate modurile in care poate sta respectiva relatie, ajungi la incheierea ca exceptiile sunt numeroase vis-a-vis de teorie (desi nu e sigur care din cele doua modalitati e teoria si care exceptia, ca frumosul fizic e simptomul spiritului ori contraria sa). Astfel ca, din aceasta trecere in revista, eu n-am priceput care ar fi parerea ta despre subiectul asta.
E o asociere naturala intre frumusetea trupului si vigoarea spiritului care ne trezeste o expectatiune care insa de cele mai multe ori e inselata. Despre unul dintre cele mai mari spirite ale Antichitatii, Sokrates, se spune ca era f. slut, ca uratenia sa fizica era aproape agresiva.
Intrebarile pe care le pui in incheierea mesajului merita sa ne dea de gandit, numai ca pe mine unul ma lasa indiferent. Ptr mine, frumusetea care se detaseaza de spirit devine jalnica.

Imi amintesc ca in adolescenta m-am indragostit de o fata pe care si azi o consider una dintre cele mai destepte fete pe care le-am intalnit. Fermecat de spiritul ei, un spirit care se manifesta discret, insa extrem de profund, ma uimea sa vad ca el se manifesta intr-un trup de o rapitoare frumusete. I-am intrebat pe alti baieti ce parere au despre respectiva fata (eram intrigat de faptul ca nu e toata umanitatea indragostita de ea, desi imi amintesc ca o influenta subtila avea totusi asupra tuturor). Raspunsul lor, aproape unanim, a fost ca respecta in ea un mare creier, insa ca nu vad in ea o femeie. In sinea mea, raspunsul lor mi-a mers la inima. Recunosteam ca e si ideea lor un punct de vedere, desi era viziunea unor orbi. Chipul si intreaga faptura ii erau transfigurate de spirit in asa fel incat nu te puteai uita prea lung la ea fara sa orbesti si in acelasi timp nici nu te puteai abtine sa nu o cauti cu privirea.
PS. Mariajul asta intre frumusetea fizica si profunzimea spiritului creaza experienta romantica plenara, singura demna de acest nume. In prezenta acelei fete, nu incercai doar simtamintele goale pe care le experimentezi in compania unei fete f. frumoase, ori doar deliciul intelectual din compania uneia f. inteligente. Era o experienta neobisnuita care iti trezea toate potentele nebanuite ale sufletului si simteai cum te dezvolti in mod continuu. Era o traire aproape mistica, in care se intalneau si se potentau reciproc experiente f. diferite intr-un tot unitar. Ma gandesc insa ca o asemenea relatie e extrem de primejdioasa. Asa dupa cum Plotin era de parere ca un extaz prelungit e letal, tot astfel ma gandesc ca nu puteai trai fericirea aceea covarsitoare prea multa vreme. Macar si ptr faptul ca resursele din care se nutreste cresterea spiritului uman par a fi limitate (m-as fi dezvoltat pe dinauntru pana cand masa critica m-ar fi facut sa explodez!). Pe de alta parte, o astfel de experienta e primejdioasa chiar si atunci cand te indepartezi la timp de ea. E ca atunci cand privesti la soare, apoi nu mai vezi nimic. Dupa ce ai baut ambrozia zeilor, nu iti mai ramane decat sa mori de sete...
User avatar
Quintus Sertorius
 
Posts: 2984
Images: 18
Joined: Mon May 16, 2005 6:44 pm
Location: Hispania Ulterior

[ #33081 ] Postby nouneim on Wed Oct 18, 2006 3:17 am

Danutza de indemna sa iesim din filosofie si sa punem mai mult pragmatism.

Inteligenta la fel ca si frumusetea, trebuie intretinuta. Asta inseamna timp. Asta inseamna asezare de prioritati. Tocmai de aceea, inteligenta e invers proportionala cu frumusetea. Pur si simplu nu e timp sa le faci pe amandoua. O femeie stie ca daca e frumoasa si-a cam rezolvat problemele asa ca va investi aici.

Bine, bine, exista si exceptii dar in masura in care exista o femeie care reuseste sa fie o mama exemplara, sotie extraordinara si cu o cariera stralucitoare. Toate pana la 30 de ani.

Cogito wrote:Si de ce reusesc acestea de atitea ori sa atirne mai greu in balanta dorintei noastre decit inteligenta, simtul umorului, bunatatea, onestitatea, fidelitatea si multe alte calitati care singure sint in stare sa defineasca un ideal uman?
Inteligenta, simtul umorului, bunatatea etc. se pot gasi si la un prieten barbat. Totusi, pentru o realtie fizica ce merge de la giugiuleli pana la sex este nevoie de ... frumusete.

Interesant este ca Dumnezeu spune la sfarsitul cartii lui Iov: În toată ţara nu erau femei aşa de frumoase ca fetele lui Iov.
De ce nu spune nimic de inteligenta lor? Bunatate? Simtul umorului?

Si ca sa-mi daram tot rationamentul inchei cu concluzia Danutzei: si totusi...frumosul vine din inima si merge direct la inima...
Nimeni nu gandeste pentru tine!
User avatar
nouneim
Moderator
 
Posts: 1419
Joined: Mon Apr 26, 2004 6:29 am
Location: Terromania

[ #33085 ] Postby Fabianoo on Wed Oct 18, 2006 6:15 am

Am vazut de curand "Los Borgia", care printre altele dezvaluie urgiile papale ale vremii, frumos aprobate si incitate cu un semn: "In nomine Patri". Din acest film plin de invataturi am extras si eu o fraza care mi-a mers la inima, din inima si s-a intors la inima, cum ii place danutzei sa spuna :lol: - desi nu era chiar asa de "crestineasca". Mama fetei Borgia, ii spunea acesteia duios: "Nu trebuie sa confunzi dragostea cu casatoria", indemnand-o astfel sa sa casatoreasca "cu cap" spre binele familiei.

Ceea ce vreau sa spun este ca nu este chiar necesara casatoria cu cineva frumos pe dinafara. Avem toata tineretea la dispozitie pentru a ne bucura de formele si curbele vietii, care alimenteaza direct viata noastra instinctuala.

O combinatie frumusete fizica + spirituala, este greu de gasit. De aceea sfatul meu prietenesc este sa va cautati pentru casatorie o fata urata si buna la suflet. :lol: :lol:

Cogito, sa stii ca si mie mi se pare ca fetele grase sunt mai rele, dar aceasta este consecinta unei vieti care nu s-a bucurat decat de iubirea materna. 8) Prin urmare poate fi schimbata, inteleasa o astfel de fata, insa nu pot crede in proportionalitatea dintre spirit si infatisare.
Ma gandeam la Tine in timp ce ma plimbam de mana cu ea... Nu-i nimic, mi-am zis, sufletul meu iti ramane fidel.
User avatar
Fabianoo
Moderator
 
Posts: 1030
Images: 42
Joined: Tue Dec 16, 2003 8:28 am

[ #33092 ] Postby Un Crestin on Wed Oct 18, 2006 2:36 pm

FEMEIA – SEDUCĂTOARE SAU „ÎMBROBODITĂ”

„Izabela auzind lucrul acesta, şi-a uns sprâncenele, şi-a împodobit capul şi se uita pe fereastră.” 2 Împăraţi 9:30


Izabela, exemplul cel mai relevant al Bibliei, într-un domeniu pe cat de delicat, pe atat de răspândit. Nu mă voi oprii asupra faptului că a fost ultima „şedinţă de machiaj” din viaţa ei, dar pe care, din nefericire pentru ea, au admirat-o (şi nu numai!) doar câinii din ogorul lui Izreel, ci ma voi oprii asupra atitudinii care a caracterizat-o atat de bine: încercarea de a-şi atinge scopurile prin toate mijloacele posibile! Şi ce alta „arma „ar putea folosi femeia, mai ales cand cel care trebuie „impresionat” este un barbat, decat seducţia? Şi ca să nu fiu acuzată de către o „Izabela contemporana”, voi aminti in trecere şi celălalt exemplu cu care, la prima vedere, s-ar putea apăra cineva. Cu câteva sute de ani mai tarziu, Estera este descrisă, având ca activitate principală „înfrumuseţarea” prin două „reprize” de „tratment cosmetic” a câte şase luni fiecare! Estera 2:12.

Se pot oare compara cele două exemple amintite? Este interesant de remarcat faptul că în ambele cazuri „tinta” era un împărat, însă împrejurările sunt cu totul altele. Dar dacă cineva insistă, atunci se poate aduce cel mai frumos argument: Izabela, aflată în faţa unui pericol iminent nu găseşte altă solutie decât să încerce să-l seducă pe Iehu, iar Estera, în situaţia în care moartea îi era hotărâtă, nu se foloseşte de famecul ei( recunoscută fiind ca cea mai frumoasă într-un Imperiu format din 127 de ţinuturi!) ci îşi i-a trei zile în care să postească şi să se roage pentru viaţa ei şi a poporului iudeu. Si în timp ce viaţa uneia este salvată şi o întreagă natiune este ridicată la rang de cinste în împărăţie, cealaltă devine doar un „pranz aromat” pt câinii altei impărăţii! Dar metoda folosita, deşi nu are rezultate uimitoare pe termen lung, a rămas până în zilele noastre. O întreagă industrie s-a dezvoltat şi este destul de „înfloritoare”, şi ea pune la dispoziţie femeii cu care „natura” nu a fost prea „darnică”, toată culoarea şi strălucirea ce şi-ar putea-o ea imagina! Se poate remarca un real progres de-a lungul anilor, în domeniul machiajului. De la funinginea de pe pleoapele actriţelor anilor 1900 (o farfurie era afumată ţinându-se deasupra unei lumânări aprinse!), şi de la albul „leşinat” la modă în sec. XVI, până la machiajul profesional al zilelor noastre, industria cosmetică se poate „lauda” cu descoperiri care mai de care mai îndrazneţe! De ce simt femeile nevoia să se machieze?În general pentru a ascunde imperfecţiunile feţei, pentru a da o altă formă ochilor, buzelor...etc. Ciudat, deşi ne dorim să fim speciale, unice, totuşi nu ne deranjează să ne „vopsim” toate la fel, după nu ştiu ce model în vogă! Apoi sunt şi femeile frumoase care nu au imperfecţiuni de ascuns, ci ele folosesc machiajul în „sens invers”, pentru a pune în evidenţă ceva frumos: ochi, buze...etc. Acestea din urmă folosesc cosmetice de o calitate mult mai inaltă şi în general sunt cititoare fidele ale revistelor de specialitate! Nu de puţine ori constatăm că cea ce au reuşit a fost doar să strice ceva ce era frumos! Culorile artificiale pot să strălucească foarte bine sub lumina reflectoarelor din studiourile de televiziune, sau pot „ameţii” pe cineva în obscuritatea unei discoteci, dar în lumina naturală a soarelui totul este descoperit şi nu înfrumuseţează ci murdăreşte. Cel care riscă să îşi aleaga partenera dintre „frumuseţile” din sala de dans, s-ar putea sa aiba mari surprize!!! Iar pe feţele tinere şi curate, stratul de fond de ten este o ofensă! Cele foarte tinere vor sa pară cu 1o ani mai mari iar cele care au ajuns acolo deja vor sa para cu 1o ani mai tinere!!! Cine a zis că femeia este uşor de înţeles?

Şi dacă tot este adus argumentul că machiajul cel mai reuşit este cel care se apropie cat mai mult posibil de „natural” (chiar daca durează două-trei ore până se realizează!) la ce bun toată munca dacă el nu se observă şi mai ales dacă nu e „veşnic” ci când ţi-e „lumea mai dragă” trebuie să apari în faţa „alesului” cu cearcănele tale, cu buzele în „mărime naturală” şi cu tenul cu atât mai palid si ofilit cu cât aplici mai gros stratul de fond de ten de-a lungul zilei! Ştiut fiind faptul că bărbaţii preferă totuşi faţa, curată, naturală; şi că nici o altă culoare a părului nu se potriveşte la fel de bine cu nuanţa pielii „originale”, ce rost are timpul pierdut cu astfel de „îndeletniciri”? Barbaţii nu se machiază şi totuşi sunt plăcuţi, îi iubim şi nu ni se pare că le-ar lipsi ceva. De ce cu noi lucrurile trebuie să fie altfel? Pt că există televiziune şi internet, şi acolo toate sunt perfecte şi strălucind de frumuseţe? Starurile asupra carora îşi opresc „buimaci” privirile milioane de barbaţi, nu sunt nici pe departe aşa cum par, şi în plus, castiga averi colosale de pe urma privitorilor „pironiţi” în faţa ecranelor! Fara miile de dolari cheltuiţi pe „înfrumuseţare temporară” cele mai multe ar fi neinteresante şi ofilite!!!

Insă rolul mult mai important în toată această încercare de a „atrage privirile” cu orice preţ, îl joacă totuşi imbrăcămintea.

Indiferent ce motivaţie ar găsi cineva pentru a-şi justifica comportamentul şi imaginea uneori, unul rămâne veşnic în picioare: atâta vreme cât pe faţa pământului vor exista bărbaţi şi cât timp ei pot fi influenţaţi prin ceea ce văd, femeile se vor folosi de acesta, ducând lucrurile până la extrem când ocazia le permite. Bineanţeles că se vor găsi întotdeauna tot felul de pretexte. Iar scuza cea mai des întâlnită este: „mă simt eu însămi”, aşa mă simt eu bine”. Aiurea! Cât de confortabil te poţi simţii „cocoţată” pe nişte nişte tocuri cui de 12 cm, purtând blugi cu trei numere mai mici „asezonati” cu un maiou fără bretele, cu faţa pictată în toate culorile pământului, alergând prin ploaie după autobuzul care a ajuns în staţie înaintea ta (el nu are probleme cu aranjatul!) şi probabil dinnaintea ta va şi pleca pt că el nu trebuie să fie atent pe unde calcă!!! Imaginea nu poate fi decat demnă de mila, (pentru cei care se abţin să râdă!) şi „dezastrul” făcut imaginii tale va fi pe atât de grav pe cat este de important evenimentul spre care te grăbeai: întâlnire, interviu....sau, ferească Domnul, biserică!

Moda este şi ea un flagel care „manâncă” timp şi bani. Nu eşti deloc interesantă pentru secolul XXI dacă fusta se „încăpăţânează” să treaca de genunchi (în cazul în care mai există în garderobă o fustă păstrată pentru ocazii speciale!), dacă pantalonii sunt destul de largi, dacă talia lor nu este destul de joasă sau dacă tricoul ( sau geaca, nu contează că afară ninge) nu lasă vederii cel putin 10 cm din piele!!! Se poartă goliciunea, transparenţa ( numai în îmbrăcăminte, că în rest stim foarte bine să ne ascundem şi dragostea şi ura faţă de ceilalţi), privitul cu subânţeles, atitudinea care spune oricărui posesor de ochi: „Priveşte-mă, admiră-mă”.... Apoi vezi tu cum te descurci!!! Important de reţinut de către bărbaţii care citesc acest articol: în cazul în care îndrazniţi să priviţi mai lung la un asemenea „exponat”, ca să nu mai vorbim de cazul nefericit în care aveţi şi vreo reacţie la o asemenea imagine, locul vostru este în categoria patrupedelor cu copite şi urechi lungi! (În cel mai fericit caz, că mai sunt şi alte vietăţi cu care puteţi fi puşi alături!!!) E anormal, când tocmai acesta este interesul celei care se imbracă sau( se dezbracă) în felul acesta.

Însă „masculinizarea” femeii moderne are ramificaţii mult mai profunde! Ne place să ne simţim puternice, să avem acces în toate domeniile, ne luptam să convingem că suntem la fel de capabile ca şi barbaţii, şi în goana aceasta, ne pierdem feminitatea. Ne acomodăm cu volanul şi acceleraţia, facem din blugi cei mai buni „prieteni”. Conducem afaceri dar cunoaştem tot mai puţin secretele bucătăriei, în schimb învăţăm numele restaurantelor!

De de ce oare ne amăgim crezând că bărbaţii ne vor iubii mai mult daca reuşim să semănăm cât mai mult cu ei? Sensibilitatea, fineţea, nevoia de protecţie, blândeţea, le-am ascuns sub haina durităţii prin care încercăm să stigăm: „Suntem pe picioarele noastre, suntem puternice, nu avem nevoie de voi”!

Am uitat că feminitatea tinde catre celalalt pol. Am uitat că părul nostru ne face deosebite, că o femeie îmbrăcată în rochie lunga, eleganta, „mangaiată” de o adiere de vant creeaza una dintre cele mai plăcute imagini. Am uitat ca soarele este cel mai bun „furnizor” de sanatate şi culoare pentru pielea noastra, şi că stropii de ploaie pot fi o bucurie. Uităm că ni s-au dat picioare ca sa mergem pe jos, mâini pentru a creea, pt a aduce frumuseţea aproape de noi, ochi pentru a exprima dragostea. Am uitat că zâmbetul nostru poate topii cea mai îngheţată inimă, că mangâierea noastră poate alunga teama şi oboseala, că vorbele noastre pot zidi aşa nimic altceva nu o poate face.

Uităm că suntem atât de frumoase pe cât ne dorim să fim. Frumuseţea nu poate fi pusă în tipare, nu există şablon indiferent cât de sus ar fi înălţat un model sau altul. Frumuseţea însemnă: sănătate, culoare, zambet, amabilitate, umor, farmec, veselie, căldură, dragoste. Pentru astfel de frumuseţe suntem iubite, ni se scriu versuri, ni se compun cele mai frumoase cantece.

Suntem dorite tocmai pentru că suntem altfel, concurenţa nu ne avantajează. N-am auzit un barbat lăudându-se că soţia lui câştigă mai mult decât el, că e şofer mai bun şi nici că mâncarea o pregăteşte el pentru că soţia lui nu ştie să gătească ! Ar trebui să fim în primul rând prietenele, soţiile, mamele de care barbaţii au nevoie. Au nevoie de noi, de frumuseţe, susţinere, zambet, hrană, căldură. Au nevoie să se îngrijească de noi, să ne protejeze, să se simtă utili. Şi, să fim sinceri, un bărbat nu se poate simţii împlinit aspirând, gătind şi având grijă de copii. Nu e normal. Poate că ar trebui recitit ultimul capitol al Proverbelor, şi dacă „fii tăi te numesc fericită iar barbatul tău îţi aduce laude”, atunci eşti pe drumul cel bun. Dar dacă lipseşti din locul unde ar fi cea mai mare nevoie de tine, ai suficiente motive să te opreşti şi să schimbi lucrurile.

Şi pentru că viaţa e scurtă, merită preţuite toate momentele ei frumoase. Nu vă opriţi zâmbetul pentru a vă ascunde ridurile! Sunt ale noastre, sunt acolo pentru că uneori am ştiut să râdem cu toată inima, şi pentru că alteori am avut nevoie să plângem. Sunt amintirile noastre, sunt „pietrele de hotar” care dovedesc că am trăit. Tinereţea ne va fi redată într-o zi iar frumuseţea desăvârşită o vom regăsi în Eden, numai că la porţile Cerului tot ce va mai conta va fi dacă cei dragi sunt acolo să împărţim bucuria cu ei.

http://blog.360.yahoo.com/blog-h5gxUTk8 ... ?cq=1&p=17

PS: eseul este cu atat mai remarcabil cu cat este scris de o reprezentanta a sexului frumos
"Cei ce umbla cu Dumnezeu nu vor fi in pas cu lumea."
User avatar
Un Crestin
 
Posts: 1462
Images: 3
Joined: Fri Aug 12, 2005 8:51 am
Location: spain

[ #33096 ] Postby Fineas on Wed Oct 18, 2006 7:06 pm

Pt mine o femeie frumoasa trebuie sa aiba ochii mari, expresivi.
Frumusetea e cu atat mai bine pusa in valoare daca e inramata intr-o personalitate bine dezvoltata. Femeile talentate si increzatoare intotdeauna adauga charm calitatilor fizice. Desi nu tine de aspect, melodicitatea vocii confera multa feminitate, feminitate fara de care o femeie nu poate fi frumoasa in ochii mei cel putin...

O femeie frumoasa, care mai e si talentata e cu atat mai valoroasa daca are si prestanta. Sunt femei care ingaduie familiarisme nesanatoase, vulgaritati, etc si asta le devalorizeaza mult.
O femeie care nu are nici un pic de mister, nu poate trezi interesul firilor meditative.

Frumusetea e si-n ochii privitorului, dar e si o realitate concreta. Armonia trasaturilor, degetul mijlociu de la picior mai mare sau macar egal cu cel mare( Marylin Monroe, etc), etc fac din posesoarele lor o clasa aparte... Cei frumosi sunt si mai sanatosi...
Fineas
 
Posts: 943
Images: 101
Joined: Wed Jan 04, 2006 7:15 am

[ #33100 ] Postby meli_melo on Thu Oct 19, 2006 2:18 am

Asa cum a spus-o si Mihai, pe aceasta tema poti sa raspunzi doar subiectiv. si tocmai de aceea doresc sa atrag atentia: sa nu va contraziceti ca pla alte topicuri..aici vorbim despre lucruri atat de frumoase...

..probabil nu e si parerea voastra, insa atat de mult conteaza atitudinea unei femei...sunt femei care in ciuda faptului ca nu au un 'look comercial" pur -si -simplu atrag in jurul lor persoane. Si sunt considerate atat de atragatoare...

Eu nu am nici ochii mari :D , nu sunt nici blonda :D nu am nici degetul mijlociu de la picior mai mare decat cel mare :D ..si totusi in interiorul meu ma consider o femeie foarte frumoasa si sunt foarta impacata cu mine insami. Constintizez faptul ca fizicul meu, din punct de vedre al comparatiei cu alte "look"-uri este unul normal. Insa asta mi-a dat sansa sa incerc sa investesc mai mult in mine(in spirit si intelect)...si roadele s-au vazut nu doar in mine ci si in privirile si aprecierile altora...

Si nu exista poate femei frumoase si urate, ci doar femei care se pretuiesc si femei care nu fac asta...
"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decat atunci cand are de oferit o favoare si mai mare."
User avatar
meli_melo
 
Posts: 1515
Images: 129
Joined: Tue Jan 24, 2006 8:33 am

[ #33101 ] Postby cogito on Thu Oct 19, 2006 2:44 am

Fab, chiar daca e bun simt in sfatul tau, adica un soi de intelepciune naturala, el indeamna mai degraba la resemnare. Si in afara de asta, stii doar cum sensibilitate noastra e si ea..sensibila, si odata (de)sensibilizata, e din ce in ce mai greu de multumit. Ceea ce vrea sa insemne ca dupa ce te-ai distrat toata tineretea cu tot felul de forme si cur (b,v?)e, va fi nevoie de un spirit de proportii cosmice ca sa te multmumeasca, daca fizicul e sub nivelul impus de curbvele dinainte.

Quintus, din cite stiu nu esti insurat. Asta inseamna ca nu e totul pierdut. Ah, dar poate e ea. Sper ca nu. Din ce ziceai mi-am dat seama ca pentru tine acea fata a fost Ea, acea Ea cum nu ne e dat sa intilnim de doua ori in viata. Nu prea ma dau in vint dupa povesti a la hollywood cu happy end, dar e datoria noastra sa ne facem, daca putem, o viata cit mai happy, caci end-ul e dincolo du puterea noastra.
Parerea mea e, ca s-o spun pe sleau, ca relatia dintre frumusete si spirit e, ca regula generala, care bineinteles ca accepta exceptii, invers proportionala. Insa fara ca reciproca sa fie valabila. Mai simplu: cu cit esti mai frumos fizic, cu atit e mai putin probabil sa ai un spirit frumos. Insa nu merge si invers, adica nu esti cu atit mai plin de spirit cu cit esti mai urit. Desi sint exemple celebre de oameni foarte uriti si plini peste poate de spirit (tu spuneai de Socrate, eu ma gindesc la Kierkegaard, care se pare ca nu era prea dragut nici el).
Pentru Platon, frumosul se confunda cu Binele, parca. Eu am indoieli cu privire la asta. Ar fi foarte buna o discutie cu privire la natura si semnificatia frumosului.

Nouneim, frumusetea, asa cum o inteleg eu, e aceea cu care te nasti, nu aceea obtinuta prin tot felul de metode artificiale. Tu vorbesti despre frumusete ca si cum ar fi scoala sau o meserie: trebuie munca pentru a le obtine. Frumusetea e sau nu e si gata. Frumusetea lucrata e altceva si despe acest altceva trateaza postul lui un crestin.

Ca tot veni vorba, am avut o adevarata surpriza sa aflu ca de fapt un crestin e o crestina :)) Si e vorba fara indoiala de o surpriza placuta. Numai ca postul ei, oricit de solid ar fi, aluneca pe acelasi canal paralel cu discutia de fata, caci trateaza aproape in exclusivitate frmusetea obtinuta pe cale artificiala, despre care o fi fost vorba la alt topic, dar despre care nu e in nici un caz vorba aici.

Cei frumosi sint si mai sanatosi. Afirmatia asta tine mai mult de ideal decit de real.
Eu ma intreb la ce reactioneaza mai degraba un barbat, sau ce il stimuleaza mai mult: pereche de ochi mari si expresivi? Sau una de sini cu aceleasi atribute? Ochii stimuleaza partea spirituala din noi, iar sinii partea animalica, pentru ca avem si asa ceva. De unde rezulta ca sinii nu ar trebui sa conteze prea mult pentru o fiinta care traieste mai sus de carne, sau mai bine zis, si mai sus de carne, pentru ca nimeni nu paraseste carnea in mod absolut. Si totusi conteaza.

Problema era urmatoarea: ce se face o fiinta care e trasa cu forte la fel de puternice in doua directii diferite: carne si spirit (am postat mai demult o poezie cu broaste riioase, care incerca sa exprime tocmai un conflict de acest gen)?
Pour quoi il y a plutot quelque chose que rien? De aia!www.catalinionete.blogspot.com
User avatar
cogito
 
Posts: 937
Images: 21
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:04 pm
Location: Bucuresti

[ #33104 ] Postby nouneim on Thu Oct 19, 2006 3:53 am

Cogito, nu exista frumusete cu care te nasti si atat. Exista o lege a entropiei estetice care spune ca pielea se va murdari, parul se va incalci, celulita se va depune etc.
Pentru a contracara aceste efecte trebuie timp si efort de a folosi sapunul, piaptanul sau adidasii pentru jogging.
Nimeni nu gandeste pentru tine!
User avatar
nouneim
Moderator
 
Posts: 1419
Joined: Mon Apr 26, 2004 6:29 am
Location: Terromania

[ #33130 ] Postby zeitza on Thu Oct 19, 2006 11:01 am

Te cucereste o frumusete si te sustine alta frumusete.
O directa proportionalitate intre spirit si frumusete fisica uneori exista ,
asa ca o exceptie de la regula...insa pt asta trebuie sa fii zeitzä. :)
User avatar
zeitza
 
Posts: 156
Images: 9
Joined: Wed Oct 22, 2003 5:50 am
Location: hgugm madrid

[ #33137 ] Postby Onisim on Thu Oct 19, 2006 1:05 pm

Ca sa raspund scurt la intrebarea din primul mesaj: Femeia frumoasa intruchipeaza... jumatatea, sau sfertul, de masura.

Mai revin...
User avatar
Onisim
 
Posts: 946
Images: 30
Joined: Thu Sep 09, 2004 8:00 pm
Location: Anywhere, but (now)here

[ #33139 ] Postby meli_melo on Thu Oct 19, 2006 1:22 pm

Cezar avea o vorba: "Ceea ce preocupa cel mai mult mintea barbatilor...sunt lucrurile care nu se vad..."

Melinda
"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decat atunci cand are de oferit o favoare si mai mare."
User avatar
meli_melo
 
Posts: 1515
Images: 129
Joined: Tue Jan 24, 2006 8:33 am

[ #33140 ] Postby shoricel on Thu Oct 19, 2006 2:16 pm

iara intervin fara sa fi citit toate posturile... ca nu am timp. imi expun si eu parerea :P
pentru mine, o fata frumoasa este fata care Il iubeste pe DOmnul. pt ca in felu asta, El traieste in ea, in inima ei, si astfel, pacea, dragostea si frumusetea Lui se reflecta in ea, pe fata ei. bun. asta ca o descriere spirituala, cu toate ca toate laturile frumusetii au legatura intre ele.
acum, frumusetea fizica, adica trasaturile fetei si hai sa zicem si ale corpului (si nu ma refer la ce nu trebuie ;) ) difera de la fata la fata. acestea se transmit dpdv genetic. depinde si ce viata au avut parintii (daca au consumat alcool in exces, daca au fumat etc). dar nu este o lege asta. pentru Domnul toate fetele sunt frumoase. aici, depinde de gurstuile pe care le are fiecare. de ex mie imi plac sa unele fete cu okii verzi sau albastrii... dar nu toate... depinde si de cul parului etc. (am dat un exemplu). alti baieti au alte gusturi.
dar si frumusetea fizica, exterioara, depinde si de suflet... daca nu este o fire vesela, este mai rece, daca este pesimista; aceste trasaturi de caracter la un moment dat vor afecta si frumusetea ei. pot fi fete care nu arata cine stie ce la chip, (dar au suflet frumos) mai frumoase decat fete care sunt frumoase la chip, (dar nu au suflet foarte placut).
Eu sunt de parere ca Dumnezeu are o pregatita pentru fiecare dintre noi, care sa se potriveasca minunat personalitatii si caracterului nostru! ;) si aici este de discutat, dar este "alta mancare de peste" :P
shoricel
 
Posts: 45
Images: 4
Joined: Tue Aug 22, 2006 11:43 am
Location: Ploiesti

[ #33142 ] Postby danutza on Thu Oct 19, 2006 4:07 pm

zicea meli_melo...
¨Si nu exista poate femei frumoase si urate, ci doar femei care se pretuiesc si femei care nu fac asta¨....

..am intalnit femei frumoase si care se vedeau urate..si asta pt ca ase comparau cu alte ¨frumuseti¨ sau pt ca au avut esecuri pe care nu le-au depasit cu brio..

..Eu spre ex ma vad.. si frumoasa si cu spirit...doar cu bani mai putini..glumeam..dar chiar conteza parerea ta despre tine..
danutza
 
Posts: 39
Joined: Wed Sep 20, 2006 9:41 am

[ #33148 ] Postby Fineas on Thu Oct 19, 2006 5:23 pm

Stima de sine si increderea pot ajuta foarte mult, dar cred totusi ca sunt exemplare umane mai frumoase decat celelalte.
Frumusetea nu e doar in ochii privitorului sau ai persoanei privite.

Nu suntem raspunzatori pt morfologia noastra, dar suntem raspunzatori pt expresiile noastre. Cred ca activitatea intelectula, culturala, spirituala nu pot decat sa infrumuseteze si caractere si chipuri.
Fineas
 
Posts: 943
Images: 101
Joined: Wed Jan 04, 2006 7:15 am

[ #33149 ] Postby Fabianoo on Thu Oct 19, 2006 5:34 pm

Desi nu sunt tocmai fanul numarul 1 al lui Fineas, trebuie sa apreciez totusi intelepciunea lui si cuvintele frumoase spuse despre frumusete. Tautologie.

Totusi misterul, chiar daca este in mare masura si o expresie a frmusetii unei femei, este de cele mai multe ori o arma pe care din pacate prea multe o utilizeaza cu scopuri nu tocmai sfinte. :)

Poti intelege uneori dupa ani.. ca misterul nu ascunde sufletul sensibil pe care il cautai si totusi o iubesti iremediabil. Normal ar fi sa o uiti dupa ce descoperi ca nu e ce cautai... Dar daca nu o uiti... este pentru ca misterul si farmecul cu care te-a invaluit sunt greu de intalnit la alte frumuseti? Nu mai stiu...

Cert este ca prefer ochii ce ma cauta intrebatori, inaintea sanilor ce-mi iau ochii.
Ma gandeam la Tine in timp ce ma plimbam de mana cu ea... Nu-i nimic, mi-am zis, sufletul meu iti ramane fidel.
User avatar
Fabianoo
Moderator
 
Posts: 1030
Images: 42
Joined: Tue Dec 16, 2003 8:28 am

[ #33150 ] Postby Fabianoo on Thu Oct 19, 2006 5:44 pm

Si cat despre conflictul de care aminteai, cogito, nu vad cale sa-l inving. Eu sunt aproape convins ca si daca as merge la chilie pentru 10 ani, m-as intoarce de acolo in salbaticia orasului si as reveni la "normal". Vorbesc de parca si peste 10 ani as avea tot 23 ...

Cine stie daca nu cumva in meditatie, studiu, lectura, acte de curaj, este raspunsul.

Dar la mine, lupta este pierduta din start, caci nu am decat voluntate naturala iar voluntatea ca voluntate este nepracticabila. "There's someone in my head and it's not me" (Pink Floyd). Nu pot coastiga acest razboi. Astept totusi dragostea si sper sa ma regaseasca in curand. Poate numai asa...
Ma gandeam la Tine in timp ce ma plimbam de mana cu ea... Nu-i nimic, mi-am zis, sufletul meu iti ramane fidel.
User avatar
Fabianoo
Moderator
 
Posts: 1030
Images: 42
Joined: Tue Dec 16, 2003 8:28 am

[ #33158 ] Postby Fabianoo on Thu Oct 19, 2006 6:15 pm

:))

"trecuse o zeitza.." :lol:
Ma gandeam la Tine in timp ce ma plimbam de mana cu ea... Nu-i nimic, mi-am zis, sufletul meu iti ramane fidel.
User avatar
Fabianoo
Moderator
 
Posts: 1030
Images: 42
Joined: Tue Dec 16, 2003 8:28 am

[ #33161 ] Postby Quintus Sertorius on Thu Oct 19, 2006 7:07 pm

cogito wrote:Quintus, din cite stiu nu esti insurat. Asta inseamna ca nu e totul pierdut. Ah, dar poate e ea. Sper ca nu. Din ce ziceai mi-am dat seama ca pentru tine acea fata a fost Ea, acea Ea cum nu ne e dat sa intilnim de doua ori in viata. Nu prea ma dau in vint dupa povesti a la hollywood cu happy end, dar e datoria noastra sa ne facem, daca putem, o viata cit mai happy, caci end-ul e dincolo du puterea noastra.


Cogito, apreciez gandul tau bun si iti multumesc ptr el. Totusi, prin ceea ce scrii imi arati ca nu m-ai inteles. Chiar daca nici eu si nici Ea nu ne-am casatorit, asta nu poate introduce nici un posibil happy end, hollywoodlike ori altfel. Il contrazici in modul cel mai brutal pe Plotin daca esti de parere ca o nunta ar fi condus la o viata fericita in acest caz...
User avatar
Quintus Sertorius
 
Posts: 2984
Images: 18
Joined: Mon May 16, 2005 6:44 pm
Location: Hispania Ulterior

[ #33165 ] Postby Reality Check on Fri Oct 20, 2006 2:46 am

Fara a vrea sa contrazic pe vreunul dintre preopinenti, incerc sa spun cate ceva din ce cred.
In primul rand, frumosul este extrem de relativ, si aici ma vad nevoit sa recunosc validitatea zicerii: "Nu-i frumos ce-ti place tie, e frumos ce-mi place mie!". Parca intr-un promo de pe Discovery am auzit o versiune usor atenuata: "For beauty is in the eyes of the beholder" (pentru cei care nu sunt familiarizati cu engleza - "Pentru ca frumusetea se afla in ochii privitorului").
Am incercat sa gasesc un soi de criterii dupa care sa socotesc o femeie frumoasa si, sincer, n-am reusit sa gasesc acele trasaturi care fac o femeie frumoasa. Personal, nu imi plac blondele. Si asta nu pentru ca le asociez cu prosti.a. Pur si simplu, nu-mi plac. Si nu pot sa explic de ce.
In primul rand, la o femeie imi plac ochii, poate si pentru ca, ori de cate ori privesc un om, e primul lucru la care ma uit, avand convingerea interioara ca ochii sunt oglinda sufletului. Imi plac apoi mainile. Si sa nu uit de proportionalitate. Am dezvoltat un simt teribil (de care uneori ma impiedic) al masurii. Insa, nici unul dintre "criteriile" mentionate mai sus nu este un sine qua non. Aveam in liceu o colega dupa care toti baietii din clasa erau, literalmente, lesinati. Nu era nici inalta (cred ca avea cam 1,65), nici blonda, nici cu sanii mari. Avea insa o frumusete statuara. In plus, parea a fi extrem de misterioasa. O asezatura a fetei demna, usor mandra. In timp, "lesinul" a trecut si s-a transformat intr-o admiratie constanta, in recunoasterea ca este frumoasa. Pe masura insa ce a trecut timpul, am descoperit ca nu era genul de fata pe care as fi dorit-o mai mult langa mine. S-a transformat intr-un soi de tzatza. Si asta detestam.
Daca la o prima vedere o femeie imi poate parea frumoasa (si asta din punct de vedere fizic), mai tarziu, daca nu exista o combinatie armonioasa intre exterior si interior, intreg "edificiul" se naruie. Si, iarasi nu stiu de ce, nu-mi plac femeile fara minte. Asa cum apare scris si in Proverbe, "o femeie frumoasa si fara minte este ca un inel de aur in ratul unui porc". Pentru mine, privirea a ceva frumos tine mai mult de un exercitiu de admiratie, de contemplare a modului armonios in care un om este plasmuit. Nu prea tine de dorinta.
PS: rog sa fie scuzata maniera usor incoerenta in care am scris.
It is in the quiet crucible of your personal, private suffering that your noblest dreams are born and God's greatest gift are given in compensation for what you've been through.
User avatar
Reality Check
 
Posts: 1040
Images: 12
Joined: Mon Jun 13, 2005 4:06 am
Location: prin tara

[ #33241 ] Postby cogito on Sat Oct 21, 2006 2:04 pm

nouneim wrote:Cogito, nu exista frumusete cu care te nasti si atat. Exista o lege a entropiei estetice care spune ca pielea se va murdari, parul se va incalci, celulita se va depune etc.
Pentru a contracara aceste efecte trebuie timp si efort de a folosi sapunul, piaptanul sau adidasii pentru jogging.

Ceea ce dovedeste tocmai ce spuneam si eu. Anume ca e in mod necesar nevoie de o frumusete care sa fie apoi degradata de legea entropiei estetice.
Pour quoi il y a plutot quelque chose que rien? De aia!www.catalinionete.blogspot.com
User avatar
cogito
 
Posts: 937
Images: 21
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:04 pm
Location: Bucuresti

[ #33242 ] Postby cogito on Sat Oct 21, 2006 2:09 pm

Draga Quintus, in cazul asta ma declar mai degraba nitzschean decit plotinian (desi pe Plotin il stiu si mai putin decit pe Nietzsche). Adica, parafrazind o expresie care a facut istorie, dati lui Dionysos ce e al lui Dionysos, si lui Apolo ce e al lui Apollo.
Pour quoi il y a plutot quelque chose que rien? De aia!www.catalinionete.blogspot.com
User avatar
cogito
 
Posts: 937
Images: 21
Joined: Fri Jan 13, 2006 12:04 pm
Location: Bucuresti

Next

Return to El & Ea

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron