Devotional - 24 iunie

Devotionalul Zilnic

Moderator: zephyr

Devotional - 24 iunie

[ #29628 ] Postby Creve on Fri Jun 23, 2006 11:47 pm

CUTREMURUL DE PAMÂNT

Când a rupt Mielul pecetea a sasea, m-am uitat, si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamânt. Soarele s-a facut negru ca un sac de par, luna s-a facut toata ca sângele. (Apocalipsa 6,12)

Profeţia nu numai că descoperă modalitatea si scopul venirii lui Hristos, ci prezintă si semne prin care oamenii trebuie să stie cât este de aproape… Ioan descrie primul dintre semnele care preced a doua venire astfel: „S-a făcut un mare cutremur. Soarele s-a făcut negru ca un sac de păr, luna s-a făcut toată ca sângele”.

Aceste semne s-au împlinit înainte de începutul secolului al XIX-lea. Ca împlinire a profeţiei, în anul 1755, a avut loc cel mai îngrozitor cutremur de pământ raportat vreodată. Desi, în general, a fost cunoscut drept Cutremurul de la Lisabona, el s-a întins în cea mai mare parte a Europei, a Africii si a Americii. A fost simţit în Groenlanda, Indiile de Vest, insula Madeira, Norvegia si Suedia, Marea Britanie si Irlanda. A ajuns pe o întindere nu mai puţin de patru milioane de mile pătrate. În Africa, socul a fost aproape tot asa de serios ca în Europa. O mare parte din Algeria a fost nimicită si, la o distanţă mică de Maroc, un sat cu opt sau zece mii de locuitori a fost înghiţit. Un val urias a măturat coasta Spaniei si a Africii, înghiţind orase si provocând mari distrugeri.

Socul s-a manifestat cu o violenţă extremă în Spania si în Portugalia. Se spune că la Cadiz, valul a fost înalt de optsprezece metri. Munţii, „unii dintre cei mai înalţi din Portugalia, au fost zguduiţi ca si când s-ar fi cutremurat din temelii”. – Sir Charles Lyell, Principles of Geology,

p. 495. „Cutremurul a avut loc într-o zi sfântă, când bisericile si mănăstirile erau pline de oameni, dintre care foarte puţini au scăpat”. – Enciclopedia Americană, art. Lisabona, notă (ed. 1831). S-a estimat că în acea zi fatală si-au pierdut viaţa nouăzeci de mii de oameni. Cât de adesea auzim de cutremure si de tornade, de distrugeri prin incendii si de inundaţii,cu pierderi mari de vieţi si de proprietăţi! În aparenţă, aceste nenorociri sunt niste izbucniri capricioase ale forţelor dezorganizate si nestăpânite ale naturii, aflate întru totul dincolo de controlul omului, dar în toate acestea poate fi văzut scopul lui Dumnezeu. Ele sunt printre mijloacele prin care Dumnezeu caută să-i constientizeze pe bărbaţi si pe femei cu privire la pericolul în care se află.
Timpul poate să devină din rege un biet pion care se pierde foarte uşor dacă eşti neatent sau prost organizat.
User avatar
Creve
 
Posts: 1432
Images: 65
Joined: Thu Jan 27, 2005 7:22 am
Location: Oriunde sunt primit

Return to Devotional

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron