Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst
"In lumea antideluviana, oamenilor li s-a dat poosibilitatea de a obtine cunostiinte stiintifice de neintrecut"
Daca ilustrii savanti ai timpurilor noastre ar fi pusi alaturi cu barbatii de aceeasi varsta care au trait inainte de potop, ei s-ar dovedi cu mult inferiori din punct de vedere intelectual
Am impresia ca discreditezi cele scrise in spiritul Profetic
ti-am dat chiar si pagina de unde am extras citatul; esti invitatul meu sa citesti tot capitolul
iar despre intelect, tot in capitolul respectiv, Ellen White spune ca intelectul nu era dat de numarul anilor-ei erau f inteligenti inca din pruncie!
Pentru Corooner..:
-"de unde stie EGW?"! De Acolo de unde a stiutr si Ioan ce se va intampla in zilele din urma, de Acolo de unde a stiut si Isus ca efortul Sau va avea roade...
-intr-adevar, draga Corooner, in zilele din urma intr-adevar cunostiinta creste, si pt mine personal, cred ca stiinta a trecut deja o limita pe care nu ar fi trebuit s-o intreaca..
-dovezi ale inteligentei acelor oameni?!Foarte buna intrebarea...Ce-ar fi sa cugeti asupra ei prin rugaciune si credinta..Dumnezeu a spus ca El dorea sa distruga Pamantul cu tot ce este pacat pe el...crezi ca nu a reusit?! ba a reusit sa distruga raul acelei lumi intr-atat incat poate ne este mai bine sa nu stim de ce au fost in stare acei oameni sa faca..
-in primul rand, standardele si nevoile lor in domeniul stiintei erau poate total diferite de nevoile actualei societati...
meli_melo wrote:-intr-adevar, draga Corooner, in zilele din urma intr-adevar cunostiinta creste, si pt mine personal, cred ca stiinta a trecut deja o limita pe care nu ar fi trebuit s-o intreaca..
cogito wrote:Coroner, crezi ca stiinta inseamna doar super-computere, aeronave si asa mai departe?
cogito wrote:Eu cred ca toata tehnica moderna e mai degraba o eroare, decit culmea dezvoltarii intelecpciunii omenesti (nenumarati ginditori au avut multe de spus in acest sens, dintre care acum imi vine in minte Heidegger).
Oare faptul ca aceasta culme a dezvoltarii are ca rezultat direct distrugerea planetei nu ar trebui sa ridice niste intrebari cu privire la natura insasi a acestei dezvoltari?
cogito wrote: Eu cred ca inainte de potop era posibila, si foarte probabil reala, o stiinta cum astazi nici nu putem inchipui, si e limpede de ce nu ne putem inchipui, anume pentru ca noi functionam intre niste hotare impuse de chiar lumea aceasta, care e doar o varianta dintre mii posibile, in care traim.
cogito wrote:Da, lumea are legile ei, si speciile s-au adaptat si s-au diversificat (desi trecerea de la o specie la alta e doar o ipoteza necesara evolutionismului, insa nedemonstrata si deocamdata nedemonstrabila), insa chiar si asa, fara un fel de laborator genetic al carui gind sa fie indreptat numai spre rau (cum se spune ca erau gindurile antediluvienilor), cu metode, tehnici si instrumente (hell's kitchen iti spune ceva?) inventate de prima fiinta de stiinta (ii spun fiinta pentru ca nu era om, ci inger), toate formele de viata care exista astazi nu ar fi fost.
cogito wrote:Cred ca oamenii de stiinta de atunci, daca ar privi la ceea ce numim noi astazi stiinta, s-ar prapadi de ris. E un principiu fundamental in cercetarea stiintifica care spune ca cea mai simpla explicatie (si cred ca putem spune si cale, metodologie, tehnica, intrument etc) este de obicei cea adevarata. Traim intr-o lume cu adevaruri multiple, si indraznesc sa spun ca stiinta de astazi e mai putin adevarata decit posibila si foarte probabila stiinta antediluvienilor.
meli_melo wrote:eu am incercat sa vorbesc de paradoxul tehnologiei si lumii avansate, common draga
am impresia ca ti-e la inma meli_melo![]()
![]()
![]()
![]()
meli_melo wrote:asta am pus-o intre ghilimelele de rigoare![]()
![]()
meli_melo wrote:bun..sa revenim la subiect! in capitolul din Patriarhi si profeti care vb despre creatia lui Dzeu-"Saptamana creatiei-saptamana literara" se pomeneste si de faptul ca in urma potopului, deasa vegetatie antideluviana si cadavrele au fost ingropate de ingerii lui dzeu..si toate aceastea au dat nastere la marile resurse de petrol si carbuni din lume..De asemenea, spune f elegant ca ceea ce Dzeu voia sa dea ca argument pt creatie oamenii, fara credinta, gasesc aceste lucruri ca si contraargumente.
cogito wrote:Nu poti falsifica ipoteza lui Dumnezeu, deci El iese din discutia oricarui om sanatos si care vrea sa faca stiinta.
cogito wrote:Insa evolutionismul era o ipoteza, necesara (iarta-mi din nou politica goala, cum o numeste cu eleganta, ca sa nu ii zici altfel, probabil obscurantism sau fanatism, sau mai stiu eu cum) demersului stiintelor naturii.
cogito wrote: Cit despre concluzie, mai e tare mult pina departe, draga common-descent.
cogito wrote:Popper a postulat o data pt totdeauna ca, dat fiind infinitul universului, stiinta nu poate stabili niciodata ceva ca definitiv adevarat, ci doar ca provizoriu adevarata, si asta e si evolutionismul, o teorie deocamdata utila, scopul stiintei fiind continua dovedire a teoriilor prezente ca false si imbunatatirea lor.
cogito wrote:Poate condescendenta (care, de altfel, are o sonoritate concordanta cu supra-numele tau) cu care mi-ai raspuns ar trebui ea insasi sa se supuna unui examen autocritic.
cogito wrote:(scrie undeva ca mijloacele de transport trebuie sa aiba patru roti si sa scuipe gaz? daca e asa, e pt ca oamenii, din pura obisnuinta, nu si mai dau osteneala sa gindeasca de la zero, multumindu-se sa imbunatateasca la infinit ceea ce exista deja-
cogito wrote:Iar eu intreb: oare toata tehnologia asta, pe care o ridici in slavi, merita pretul pe care se pare ca l-am platit deja (moartea planetei noastre)? E de o mie de ori de preferat sa iti petreci viata sapind, facind baie in riu si mergind pe jos (toate lucrurile asta avind o influenta cit se poate de buna asupra sanatatii), dar avind un aer curat de respirat, un soar care sa te incalzeasca, o ploaie care sa te hraneasca, si posibilitatea sa fii om: adica sa iubesti si sa fii iubit. Tehnologia asta ne-a legat pe toti intre noi, insa nu a existat nicind in toata istoria omenirii mai putina comunicare autentica ca astazi (vezi Babel, al lui Inarritu).
meli_melo wrote:-in primul rand nimeni nu poate dovedi faptul ca 100%deserturile sunt atat de stravechi;imi amintesc ca in numarul de sept sau noiembrie , 2004, un titlu suna astfel: "Si totusi, in urma cu 6000 de ani Sahara era atat de verde!"
meli_melo wrote:-un adevarat crestin crede faptul ca Dzeu a creat lumea in sapte zile literare (desi am crezut ca in facultate la prele de pedologie, geologie, astronomie etc profesorii ne vor bombarda cu contraargumentele creationismului, a fost surprinzator faptul ca au adus si argumente acestui fapt, si permanent foloseau supozitia: se considera ca...)
meli_melo wrote:-daca Dzeu inca nu si-a terinat lucrarea pe pamant, de unde astepti ca planeta noastra sa nu mai prezinte stadii de evolyutie
meli_melo wrote:-credinta este incredere in lucrurile care nu se vad
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests