Farisei in 2004!?!?

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Farisei in 2004!?!?

[ #3984 ] Postby Dady_Girl on Mon Mar 29, 2004 2:11 am

Tot mai multi adventisti ajung niste "farisei" :shock: Tot mai multi tineri pleaca din biserica :(
Ce parere aveti?
Acum intr-o sambata, am auzit o predica care mi-a dat de gandit... i-as putea da titlul "adventisti cu 2 masti" . Ceea ce m-a durut, era faptul ca avea dreptate... foarte multi in biserica sunt niste oameni despre care nu ai putea crede ca sunt niste fatarnici. dar asta e doar in biserica. cand ajungi sa ii cunosti pe strada, mai bine nu i-ai fi intalnit...
Dady_Girl
 

[ #4001 ] Postby MaXima on Mon Mar 29, 2004 1:03 pm

asa e....dadygirl din pacate ai dreptate.... :?
"Enjoy the little things, for one day you may look back and realize they were the big things."
User avatar
MaXima
 
Posts: 53
Images: 46
Joined: Fri Oct 10, 2003 12:34 pm
Location: Vienna

[ #4021 ] Postby BoSsul3TZ on Mon Mar 29, 2004 5:09 pm

da.. din pacate mai in toate bisericile sunt oameni cu doua fetze.. si nu numai in biserica.. siti cand cred ca este mai grav? cand unul din conducere este fatzarnic.. atunci apare o problema mare, pe cand daca este un simplu enorias (bine, nu zic ca e bine) care vine asculta si pleaka akas.. deja este altceva..

Bine ca omu care nu este AZS poate foarte usor sa catalogheze pe totzi dupa impresia care i-a dat-o vecinu care o injura pe nevasta-sa ca n-a facut mancarea buna, sau .. va las pe voi sa datzi si alte exemple..

In legatura cu tinerii .. sunt atrasi de pacat.. pacatul este dulce, si noi suntem asa de slabi la ispita.. bine asta si poate din cauza faptului ca nu ne rugam cat ar trebui.. si nu avem o legatura cu Dumnezeu tocmai buna..
:mrgreen:
User avatar
BoSsul3TZ
 
Posts: 598
Images: 70
Joined: Thu Dec 04, 2003 6:34 am
Location: far, far - away ;)

[ #4022 ] Postby Hasdeu on Mon Mar 29, 2004 5:29 pm

Bossuletz, aveti in fruntea Conferintei Oltenia un poet, un om f devotat - pe fr Peicu. Si cei de la Muntenia, Moldova, Banat, etc sunt f devotati.
Pestele se curata de la coada... farisei vom avea in biserica si-n 2009 daca nu vine Domnul pana atunci. Schimbati-va optica. Nu suntem o galerie de sfinti in biserica, ci un spital de bolnavi de pacat, un atelier unde ne slefuim. Intr-o zi sunt neghina cand barfesc si sunt rauvoitor, in alta zi pot deveni grau facand o lucrare utila pt biserica. Cine poate pretinde ca e 24/24 grau si nu are nimic fariseic in el :?:
cand ajungem sa ne vedem propria pacatosenie, nu vom mai vorbi de pacatosii ceilalti ci de nevrednicia proprie...
Hasdeu
 

[ #4025 ] Postby Cirus on Mon Mar 29, 2004 5:57 pm

Dacă ieşirile din biserică se datorează făţărniciei unora totuşi nu pot să spun că cei care ies din biserică sun oameni cu adevărat sinceri. Rare cazuri!
Dacă cei care ies din biserică fac asta pentru că ei nu se pot ascunde ca cei făţarnici nu ştiu, dar în final, sunt sigur că toţi cei făţarnici, mai bine zis toţi cei care vor rămâne făţarnici vor ieşi din biserică. De ce? Pentru că vor veni vremuri care ne vor cere să fim ceea ce suntem.
Cirus
 

[ #4026 ] Postby Hasdeu on Mon Mar 29, 2004 6:02 pm

Cirus, iesirile din biserica ar fi un subiect f complex pe care nu-l putem epuiza nici macar intr-o viata de om. Ai dreptate, cei care ies din Biserica adoar din cauza altora, nu sunt intotdeauna f sinceri si poate ca ies si din alte motive... Dar si noi ca membri, avem o responsabilitate;i prin comprtamentul nostru, in mod natural, ar trebui sa zidim credinta in cei nou veniti.
Celor nou veniti le recomand sa priveasca la Isus, oamenii sunt imperfecti.
Hasdeu
 

[ #4027 ] Postby Cirus on Mon Mar 29, 2004 6:12 pm

Îţi dau dreptate, H. Ceea ce am spus nu minimalizează responsabilitatea noastră. E absurd să spui unui nou venit (deşi a devenit o zicală amară printre adventişti) Priveşte la Isus nu la oameni!

Cum să-L cunoască pe Isus dacă nu prin oameni? Un novice primeşte sfaturi să facă lucruri pe care cei cu experienţă nu îl fac! :cry:
Cirus
 

mda...

[ #4101 ] Postby Dady_Girl on Wed Mar 31, 2004 4:11 am

Sincera sa fiu, cateodata ma simt mai bine cu prietenii mei din "lume"
poate pentru faptul ca nu exista atata egoism!
nu generalizez :!: dar gasesti foarte des..
am o prietena care timp de 4 luni nu a mai venit la biserica din cauza unor persoane care au spus despre ea lucruri neadevarate...
Dady_Girl
 

[ #4103 ] Postby Calidore on Wed Mar 31, 2004 4:41 am

Hasdeu,
se pare ca nu stii prea multe despre acei care sunt pe la conferinte si uniune. Ii cunosc personal pe aproape toti dintre ei si ma declar profund dezamagit de uriasa discrepanta intre what they are and what they preach - including beloved brother Peicu.
Calidore
 

[ #4121 ] Postby Hasdeu on Wed Mar 31, 2004 9:30 am

Calidore, i-am intalnit pe cei mai multi dintre ei de cateva ori si stiu in mare activitatea lor, le citesc articolele si le urmaresc stirile. Mie imi inspira incredere, tu poti sa ai parerea ta, dar poate c-ar trebui sa te gandesti mai bine inainte sa critici persoane ce nu sunt de fata si nu se pot apara. Cel mai crestineste e sa le spui lor personal intre tine si ei ce ai sa le reprosezi, nu in public...
In plus, poti starni neincrederea in mintea unora fata de conducere, fata de Biserica lui Dumnezeu si ... ma opresc aici. Toti cei care au ajuns acolo au fost alesi democratic de oamenii din Biserica, nu au facut lovituri de stat, si au avut si au multe roade in lucrare, poate mult, mult mai multe decat mine, decat tine...
Hasdeu
 

[ #4122 ] Postby Calidore on Wed Mar 31, 2004 9:37 am

Hasdeu,
am discutat cu multi dintre ei si cunosc in detaliu multe probleme din conferinte si de la uniune. Cert este ca, daca ar fi fost sa ma uit la ei ca la niste etaloane, mi-as fi luat de mult lumea in cap. Sunt multe, foarte multe lucruri si au fost discutii multe ale unor membri laici in aceasta privinta, in care li se atragea atentia cu privire la unele greseli pe care le faceau, dar, nu au luat in seama si totul s-a trecut sub tacere. Pacat, mare pacat.
Calidore
 

[ #4125 ] Postby Calidore on Wed Mar 31, 2004 9:41 am

De multe ori, oameni care au deranjat prin pozitia lor ferma si principiala pe pastori, au fost usor, usor indepartati din slujbele pe care le aveau in comunitati. Si erau oameni de baza in bisericile lor, oameni devotati, cu o viata de familie ordonata, oameni dispusi sa lucreze pentru Dumnezeu si pentru comunitate.
Nu vreau sa mai vorbim de nepotisme si de felul in care multi au ajuns sa lucreze la conferinte, la radio si prin alte locuri doar pentru ca erau rude cu cei din conducere.
Si imi vine greu sa ma gandesc ca la tipografia conferintei se tipareau de multe ori etichete de bere.
Calidore
 

Ipocritii

[ #4132 ] Postby eliade22 on Wed Mar 31, 2004 10:40 am

Ipocritii au existat dintodeuna,Isus a avut de furca cu ei.

Am facut studiile scolii secundare(Liceul)intr-un colegiu Adventist.Sagunto Spania.Parintii m-au trimes acolo pt. au zis ca o sa locuesc cu sfintii.Mi-a mers bine pentruca eu singur mi-am ales calea dar daca vroiai sa te abati la stanga sau dreapta puteai sa o faci la fel de bine ca si in alt colectiv.

Cea ce vroiam sa subliniez este o experienta la care am fost partas in timp ce locuiam in acest camin al liceului azs.Un baiat cu o viata desucheata si care influenta pe multi la ,alcol,discoteca,droguri(pe ascuns)a fost atacat intr--o noapte de vreo 13 buni ,,azs´´ mascati care l-au legat de un scaun l-au batut si incercau sa il sperie ca il arunca pe geam..Cand acei ,,azs´´au fost demascati jutificarea lor a fost ca daca un mar este putred trebuie sa fie inlaturat ca sa nu strice si pe celelalte.Mi-a placut mult raspunsul pedagogului care era si Pastor.A spus in felul urmator.

Isus a stat trei ani de zile langa cel mai mare ipocrit si la suportat(Iuda).Cred ca noi de asemenea trebuie sa intelegem ca astfel de persoane vor exista intodeuna si ca isi vor lua plata de la Dumnezeu.Nu se poate smulge neghina decat atunci cand va veni secerisul.

Cu drag Eliadde!
User avatar
eliade22
Moderator
 
Posts: 2390
Images: 109
Joined: Wed Oct 22, 2003 1:29 pm
Location: Castellon

[ #4136 ] Postby ADONIA on Wed Mar 31, 2004 1:48 pm

hm....multi s-au ferit sa-si spuna parerea.oare nu au vrut sa para atat de farisei?!!!recunosc ca si eu am fost unul dintrei ei in multe ipostaze...dar orice om are si posibilitatea reabilitarii inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor deasemenea....
...parerea mea....
ADONIA
 
Posts: 72
Images: 8
Joined: Thu Mar 25, 2004 6:19 am
Location: zaragoza

[ #4151 ] Postby BoSsul3TZ on Wed Mar 31, 2004 5:22 pm

Asa e Hasdeu .. este un om special.. imi aduc aminte ca -ntro seara ne-a povestit cate ceva din viata dansului si cate experientze frumoase a avut.. credeam ca numai in filme se pot intampla ceva de genu asta.. este minunat cum Dumnezeu lucreaza cu omu..

Farisei vor fi intotdeauna.. dar spre sfarsit va ramane doar graul.. acesti oameni din cand in cand mai aduc si ceva roade in biserica.. ceea ce este foarte bine.. dar oare ce se intampla cu cei care vin, si ei au o cu totul o alta parere despre noi .. si dupa un timp sa se loveasca de adevarata fatza a noastra cand vor aprea probleme.. tocmai de asta DUmnezeu vrea ca noi sa fim adevaratzi crestini .. pentru a nu fi falsi.. ceea ce eu in prezent pot spune ca sunt.. si ma pot numi fariseu.. adik merg la evanghelizari, cant ii ajut cu transport.. dar in inima mea se afla o parte prea rece..

Noi sa facem ceva, sa luam o decizie cat mai buna.. Dumnezeu nu ne poate sili sa-l iubim...
:mrgreen:
User avatar
BoSsul3TZ
 
Posts: 598
Images: 70
Joined: Thu Dec 04, 2003 6:34 am
Location: far, far - away ;)

Re: Farisei in 2004!?!?

[ #87644 ] Postby Davieboy on Sun Jan 01, 2017 9:21 pm

Dady_Girl wrote: (1.) Tot mai multi adventisti ajung niste "farisei” …

(2.) Acum intr-o sambata, am auzit o predica care mi-a dat de gandit... i-as putea da titlul "adventisti cu 2 masti" …

(3.)... foarte multi in biserica sunt niste oameni despre care nu ai putea crede ca sunt niste fatarnici ...
(1.) Ai partiala dreptate. Daca interpretam dintr-un pct de vedere antisemit, fariseii sunt prezentati a fi poame rele asa cum sunt adevaratii adventistii, adica cei autentici. Dar in realitate ei (fariseii) sunt singura sursa informativa dintre lumea fizica si cea spirituala. Din pacate voi nu puteti beneficia de pe urma lor pina cand nu soseste ceasul potrivit, descris in Ieremia 16:19-20 si Zaharia 8:23 (printre altele).

(2.) Deasemenea , si aici ai dreptate. Am trait o buna vreme printre adventisti si nu pot decat sa agreez cu tine. Adventistii sunt niste fatarnici cu 2 masti, deci 3 fetze. Probabil motivul se datoreaza faptului ca sunt cu totii nascuti din minciuna!

(2.) Si aici ai dreptate. Dar eu nu ma multumesc cu majoritatea, eu cred ca toti sunt una! – de la cel cu tzitza-n gura, pin ala cel cu … barba sura!
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com

Re: Farisei in 2004!?!?

[ #87645 ] Postby Davieboy on Sun Jan 01, 2017 9:39 pm

Hasdeu wrote: .... aveti in fruntea Conferintei Oltenia ... Si cei de la Muntenia, Moldova, Banat, etc ... Nu ... o galerie de sfinti in biserica, ci un spital de bolnavi de pacat, un atelier unde ne slefuim. Intr-o zi sunt neghina cand barfesc si sunt rauvoitor, in alta zi pot deveni grau facand o lucrare utila pt biserica. Cine poate pretinde ca e 24/24 grau si nu are nimic fariseic in el
Pare foarte ascutit la minte Hasdeu asta. Are un raspuns pentru fiecare. Ma poate pune careva in legatura cu el? Il poate anunta cineva ca e cautat pe forum?
Edi, trimite-i o alerta Image !
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot_________________________________________________________Viziteaza http://www.OrtodoxPagan.com
User avatar
Davieboy
 
Posts: 605
Images: 0
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:06 am
Location: US - www.OrtodoxPagan.com


Return to Spiritualitate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron