Facem sau nu facem dragoste vineri seara?

Prietenie, dragoste, sex, relatii ...

Moderator: kilergirl

Re: Facem sau nu facem dragoste vineri seara?

[ #81096 ] Postby dorinaugustin on Mon May 24, 2010 3:10 pm

Auzi..tu postezi ceea ce postezi ca si crestin pe un forum de crestini..sau ca un alt tip de om ( poate banuiesti de care ) ...iar asta incearca sa faca valuri printre cei credinciosi lui Dumnezeu? C e subiect este asta ? Nu ti se pare oarecum deplasat sa pui asa ceva pe un forum public? ...Ma rog, asta este si se numeste AZS! ( nici nu stiu daca esti asa ceva ! ) Cam intelegi de ce nu se intra pe aici, nu-i asa? Iarta-mi indrazneala , insa eu zic ca asemenea subiecte nu au ce cauta pe un forum public ....
"Totdeauna se poate si mai rau .."
dorinaugustin

Images: 8

[ #81097 ] Postby Gabriy'el on Mon May 24, 2010 3:42 pm

Daca esti rigid, comunist, si ai crescut in vechea "padure" normal ca nu au ce cauta. Totul era ascuns si la toti le era rusine sa vorbeasca despre ceea ce trebuie vorbit, cand trebuie vorbit. Asta a dus nu numai la abuzuri ci si la o gramada de probleme si drame sufletesti si fizice. La cine sa apelezi sa te ajute cand toti aveau atitudinea pe care o ai tu? Rugaciune! Doar un alt cliseu care nu ajuta la nimic in prea multe situatii in care tu ai obligatia de a te informa , nu te a astepta viziuni divine mura in gura.

Imi stau gandurile in loc cand observ ca oameni cu atitudinea ta inca mai exista. No offence! Daca sunt crestin sau adventist inseamna ca a vorbi despre sexualitate este o rusine? Un pacat? Adventistii locuiesc prin pesteri iar sexul este ceva ...bleahbrrrrrr! ? ???

Din fericire lumea s-a mai maturizat din acest punct de vedere iar azi trebuie doar sa vrei sa te informezi. Tocmai faptul ca forumul este AZS e un punct in plus. Biserica isi da seama ca daca ramane in padure, la munti sau in pestera nu are nici o sansa de supravietuire cu vechile tampenii si atitudini care au produs de prea multe ori abuzuri.
Un stramos de-al nostru, din preistorie, sta in fata unei pietre. Se uita la ea, o intoarce pe toate fetele si, dupa citeva clipe de gindire, ii zice: "Bai, nene, dar necioplita mai esti!". Iulian Tanase

http://www.snafu.ro/
Gabriy'el

Images: 7

[ #81101 ] Postby tom on Tue May 25, 2010 4:47 am

dorinaugustin wrote:Iarta-mi indrazneala , insa eu zic ca asemenea subiecte nu au ce cauta pe un forum public ....

Dorine, cu ingaduinta ta am sa te intreb ceva. Daca aici pe forum subiectele astea ti se par jenante, ai putea totusi sa vorbesti despre sex cu copiii tai?
tom

[ #81129 ] Postby nehustan on Sat May 29, 2010 4:54 pm

/DorinAustus(my brother),tu ai comentat dupa mine fara o,,adressa,,exacta si eu sat un individ sensibil...,nu se vede din...versuri?!
Sper ca nu ele te au deranjat,dar daca esti chiar asa interzis,sant sigur ca acasa la tine n ai televizor,n ai internet(!)nu citesti ziarele,iar acolo unde Adam se (impreuneaza)cu Eva treci cu vederea sau (citesti mai repede!!)
Apropo,nevasta mea pana sa se marite(cu mine!),credea ca ,,totul,,se va...desfasura cu lumina stinsa si sub plapuma...o data pe luna...plina!
Iar despre,,relatia sex,,dintre (pastori si doamne)...,cum ai stii si tu cad trec cu biblia spre amvon...,parca au coborat din trasura lui Ilie...,credea ca totul se desfasoara cel mult...telepatic!!
...
Pt.sustinere am sa i multumesc lui Gabriel cand voi sti sigur ca este vb despre mine,ca am mai dat odata gres!
Am zis!
nehustan

[ #81396 ] Postby Crysz_AZS on Sat Jul 10, 2010 8:04 am

Eu nu sunt casatorit dar mi-am pus des intrebarea asta.Personal am ajuns la concluzia ca e bine sa nu...Nici vineri seara nici in Sabat.Problema cu secsu e ca pe langa faptul ca reprezinta o uniune sfanta aprobata de Dumnezeu,trebuie sa recunoastem ca e o placere carnala extrem de intensa si nu stiu care e sfantul care in timpul actului e cu gandul la cele sfinte.Este adevarat ca biblia spune ca tot ceea ce faci sa faci spre slava lui Dumnezeu,dar avand in vedere ca biblia nu e nici pro nici contra(nu luam in considarere exemplele date aici pe forum deoarece si Pavel si celelalte exemple se refera la situatii particulare ce nu pot fi generalizate) e bine sa stam in afara acestei zone gri pentru ca asta e terenul preferat de cel rau - ca nu i-as zice pe nume.E.G.W. spune la un moment dat ca poti pacatui in pat cu nevasta.In privinta asta limita dintre pacat si uniune binecuvantata e subtire si tine de fiecare pers.Asta nu inseamna ca nu ma culc cu nevasta deloc pentru ca imi place sa fac sex prea mult si consider ca pentru mine sexul in general e pacat,sau o fac in sila si cu frica in san ca oare nu pacatuiesc...Problema e complexa si are multe aspecte psihologice si teologice,iar in acest forum abia s-a zgariat suprafata.De apreciat totusi umorul lui nehustan(scuzati cacofonia) insa trebuie sa fim atenti sa nu cadem nici in aceasta zona unde luam totul cu usuratate.Pentru cei pe care nu i-am convins cu argumentele acestea as putea sa dau exemplul lui Pavel.Cand nu erau siguri credinciosii din Corint daca e bine sa manance carnea care era inchinata la idoli,Pavel le-a sopus ca era mai bine sa se abtina.DAR pentru cei care s-au desprins cu totul de idoli si cugetul le spunea ca nu e pacat sa manance,erau liber sa faca aceasta.
Crysz_AZS

[ #81400 ] Postby nehustan on Sat Jul 10, 2010 12:34 pm

-Dar de ce Cryszus va trebui sa stai cu gandul la,,cele sfinte,, atunci cant te vei impreuna cu viitoarea aleasa?!
Tii neaparat sa ti iasa odraslele prooroci...adventisti?!
Calugareste te tata...,tu ai chemarea si poate nu ti ai dat seama!
Chiar vrei sa ne lipsesti si de singura placere(carnala)adevarata?!
,,Din dieta si placerile fiilor oamenilor-Solomon!,,
Carne nu;Oua nu;Lapte nu;Vin de Bohotin nu;Apa in timpul mesei nu!
Concluziile sant (personale)sau vrei sa ne convingi?!
Atat ar mai trebui,sa privim secsu prospectand ...teologic!
.............................................................................
Apropo,femeia este...om sau creatura?!
nehustan

[ #81405 ] Postby Crysz_AZS on Sat Jul 10, 2010 2:29 pm

Eu nu ziceam sa ne calugarim...cel putin eu nu am tendinte de genul.Eu argumentam din prisma faptului ca Sabatul e pus deoparte pentru reflectie asupra celor sfinte.Dar Elen White spune clar ca sexul poate deveni pacat chiar si in contextul mariajului.Eu am dat exemplul cu carnea inchinata la idoli pentru ca ar fi cam singurul exemplu care ar acoperi aceasta zona tabu.Nu sunt un puritan,i luv za girlz,ma mai uit si eu dupa cate o fusta mai scurta(ca deh,e vara) dar exista limite.Tentatia exista si trebuie avut grija...
Crysz_AZS

[ #81442 ] Postby nehustan on Fri Jul 16, 2010 3:16 pm

..,gata m am linistit(apropo de...caco-fonii!),daca mi ai trecut cu vederea versurile(de vineri seara),probabil ca nu ti ar fi fost prea greu ca sa ti dai seama ca ironia si sarcasmul(la rece)s ar simti si ...iarna!
Si asta ca o refulare(mai mult decat ironica) la pretentiile morale duse pana la paroxism in adventism ,cand de fapt toti stim despre ce i vorba!!
...Hawk!
nehustan

[ #81443 ] Postby nehustan on Fri Jul 16, 2010 3:19 pm

..,apropo,dar despre restrictia pitita undeva in ,,Apel Solemn,, ,cum ca sotul si sotia(in timpurile din urma!)ar trebui sa se ,,poarte,,/precum o sora c un frate,ce ne poti spune?!
nehustan

[ #81446 ] Postby Crysz_AZS on Fri Jul 16, 2010 4:13 pm

Nu am ignorat poezia ta - chiar am citit-o cu zambetu' pe buze.Ca toatea versurile tale e undeva intre limita dintre ironie si insolenta.Cum am spus,e bine sa stam de aceste zone gri unde usor putem cadea in ispita.Nu pretind ca as fi frun sfant,darincerc si eu sa urmez calea dreapta cum o percep eu.Adventismul nu pretinde un moral highground untouchable.Isus in Matei le spune ucenicilor sai in Matei 'fiti sdinti precum si Tatal vostru cel ceresc escte sfant'.In Evrei se spune iarasi 'voi sunteti o semintie sfanta,o imparatie aleasa'.Deci adventismul nu pretinde nimic,ci mai degraba iti aseaza in fata standardele impuse si cerute de Isus.El spune ca daca cerem cu sinceritate si insistenta calauzire de sus aceasta va fi acordata.Sa nu uitam ca Iov nu a fost nici primul si nici ultimul om care a fost persecutat de insasi diavolul pentru credinta sa si a fost un martor fara cunostinta sa in fata forumului divin.Oare stii tu cand vei da marturie in fata cerului despre credinta ta - oricare ar fi aceea?Eu nu stiu si incerc sa tratez fiecare situatie -oricat de neinsemnata - ca pe un test al proceselor decizionale si sa iau cea mai cinstita si corecta decizie in fata oamenilor si a lui Dumnezeu.Asta nu inseamna ca stau tot timpul incordat ca ma urmareste un politai de sus.Nu,eu merg regulamentar cu 50 la ora nu de teama politiei ci pentru ca stiu ca asta e regulamentul.Orice abatere de la regulament se taxeaza mai rpd sau mai tarziu.Ai putea spune fara sa gresesti prea mult ca legea karmei exista(stiu foarte bine care e diferenta intre karma si justitie divina,dar acuma hai sa nu despicam firul in patru ca e prea obositor)
Crysz_AZS

[ #81449 ] Postby Crysz_AZS on Sat Jul 17, 2010 7:35 am

Acum observ ca ceasul forumului e cam dereglat...Posturile de ieri le-am facut in jur de 2:00AM asa ca sa-mi fie cu iertare gramada de greseli gramaticale(nah ca mi-a iesit si mie din greseala o rima).Cat despre faza cu sotul si sotia=frate si sora...Daca ar fi asa,hai sa desfiintam mariajul cu totul ca tot aia e.Asta e avantajul casatoriei ca fratele si sora pot fi mai...apropiati(adica amanti full time).
Crysz_AZS

[ #81452 ] Postby tom on Mon Jul 19, 2010 4:54 pm

Sfintenie si iar sfintenie... Standarde "impuse si cerute de Isus"... ma doare capu'...

Isusul vostru se supara daca faceti dragoste vineri seara. Si ingerii la fel. Ei se departeaza de la locul nelegiuirii. Iata-i, plang.

Sfatul ceresc e ca in sabat sa vorbesti doar cu texte biblice si cu citate EGW iar daca nevasta vrea ceva afectiune sa-i intorci curu'.
Scuzati limbajul dar uneori asa trebuie sa te exprimi.
tom

[ #81455 ] Postby nehustan on Tue Jul 20, 2010 11:16 am

...Dojana:

,,Tomo,Tomo care esti
Filosof printre firesti,
Am sa ti zic frate asa,
,,Zi-le,dar mai cu perdea!,,
.............................
Daca n ai prin casa cele,
Uita te prin ...jaluzele!
nehustan

[ #81457 ] Postby nehustan on Tue Jul 20, 2010 12:22 pm

..,sa raman eu vreau integru,
Criszu nu i asa de...negru!!
...
Am ziss!
nehustan

[ #81458 ] Postby tom on Tue Jul 20, 2010 3:13 pm

Mersi de dojana frate nehu'. De la tine o primesc bucuros fiind pe deasupra si in versuri. Apropo - stii ceva? Stii ca te exprimi mai bine vorbind in versuri decat normal? Eu unu' in locul tau as vorbi in versuri mereu, chiar si cand as cere o paine sau un ziar.

Cat despre Criszu, cum ii zici tu, n-am nimic cu el. Probabil e la fel de agreabil ca vara-miu care are idei asemanatoare dar in ciuda diferentelor ne avem bine si tinem unul la altul. Ne mai tachinam noi din cand in cand dar asta nu strica relatia. Deci n-am nimic cu omu' dar am ce am cu ideile statute, vechi, inbacsite care salasluiesc in mentalitatea adventistilor de mai bine de o suta de ani. Eu citind noul testament nu gasesc lucruri ca sa sprijine asemenea idei.
"Sabatul a fost facut pentru om, nu omul pentru sabat"
Pretioasa declaratie. Deci omul e mai important decat sabatul. Iar sexul nu e doar placere carnala si atat. Asta e doar la animale sau la oamenii care din punctul asta de vedere au ramas tot pe-acolo.
tom

[ #81471 ] Postby Crysz_AZS on Sat Jul 24, 2010 4:22 am

De-acord frate tom,dar am si eu o intrebare...E asa de greu ca o zi din 7 sa te abtii de la sex??Nu prea cred.Hai sa aratam putin respect fata Dumnezeu macar in Sabat.Ca de fapt asta e scopul lui:reflectia asupra divinitatii.Daca tie iti trebe sex in fiecare seara/zi si vineri seara/sambata e la fel - atunci cum sfintesti tu aceasta zi?Sabatul a fost facut pentru om,adevarat - dar mai e textul care spune 'Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-L, si daca-L vei cinsti neurmand caile tale, neindeletnicindu-te cu treburile tale si nededandu-te la flecarii, (Isa.58:13).So let's go back to the basics:pe langa odihna si oprirea din lucru poruncite in porunca a IV-a(Exod 20:9-11) iata ca Isaia - dupa o perioada in care Israel a cazut din nou in idolatrie - reaminteste poporului semnificatia acestei zile.
Crysz_AZS

[ #81472 ] Postby tom on Sun Jul 25, 2010 4:12 pm

Crysz_AZS wrote:De-acord frate tom,dar am si eu o intrebare...E asa de greu ca o zi din 7 sa te abtii de la sex??Nu prea cred.Hai sa aratam putin respect fata Dumnezeu macar in Sabat.Ca de fapt asta e scopul lui:reflectia asupra divinitatii.Daca tie iti trebe sex in fiecare seara/zi si vineri seara/sambata e la fel - atunci cum sfintesti tu aceasta zi?

Draga Crysz, aici nu e vorba de abtinere... Nimanui nu-i trebe sex in fiecare zi si seara.
Problema se poate pune altfel... Mie poate imi "trebe" dragoste (nu sex) chiar in sabat. Zici "hai sa aratam putin respect fata de Dumnezeu macar in sabat" !!! Pai un crestin trebe sa arate respect fata de Dumnezeu tot timpul! Afirmatia asta a ta ma obliga sa te incadrez intre aceia care cred ca relatiile intime sunt josnice si spurcate iar lui Dumnezeu nu-i plac, dar le tolereaza.

Dragostea nu e o "flecarie" ; textul tau din Isaia e nepotrivit.

Deruleaza topicul asta cu o pagina in urma (8) ; acolo am mai subliniat eu cate ceva.

Omule, revine-ti. Eu dupa cate stiu, nici macar in in legalismul vechiului testament nu se prevedea asemenea interzicere. Sau vrei sa fii mai fariseu decat fariseii?
tom

[ #81476 ] Postby zephyr on Tue Jul 27, 2010 2:18 am

tom wrote:
Crysz_AZS wrote:De-acord frate tom,dar am si eu o intrebare...E asa de greu ca o zi din 7 sa te abtii de la sex??Nu prea cred.Hai sa aratam putin respect fata Dumnezeu macar in Sabat.Ca de fapt asta e scopul lui:reflectia asupra divinitatii.Daca tie iti trebe sex in fiecare seara/zi si vineri seara/sambata e la fel - atunci cum sfintesti tu aceasta zi?

Draga Crysz, aici nu e vorba de abtinere... Nimanui nu-i trebe sex in fiecare zi si seara.
Problema se poate pune altfel... Mie poate imi "trebe" dragoste (nu sex) chiar in sabat. Zici "hai sa aratam putin respect fata de Dumnezeu macar in sabat" !!! Pai un crestin trebe sa arate respect fata de Dumnezeu tot timpul! Afirmatia asta a ta ma obliga sa te incadrez intre aceia care cred ca relatiile intime sunt josnice si spurcate iar lui Dumnezeu nu-i plac, dar le tolereaza.

Deruleaza topicul asta cu o pagina in urma (8) ; acolo am mai subliniat eu cate ceva.

Omule, revine-ti. Eu dupa cate stiu, nici macar in in legalismul vechiului testament nu se prevedea asemenea interzicere. Sau vrei sa fii mai fariseu decat fariseii?

De-acord cu tot ce s-a scris mai sus.
"Sunt ca o piesa de argint maiestrit lucrata intr'o lume plina de piese de aur... intzepatoare." Daniel BOROS

2008: Cel mai frumos an.
zephyr

Images: 35

[ #81482 ] Postby Crysz_AZS on Fri Jul 30, 2010 9:49 am

Si eu sunt de acord cu ce spui,tom.Dar dragostea poate fi aratata si in alte moduri decat prin sex.Un sarut,o imbratisare,o floare...ai de unde alege.Poate am sugerat indirect ca acest tip de relatii nu sunt privite cu ochi bun de catre divinitate.Imi cer scuze pentru asta.Nu cred deloc asta,ba chiar din contra(altfel am fi fost creati androgini sau asexuali).Cat despre afirmatia ta cu legalismul...intram intr-o cu totul alta polemica legata de VT vs NT.Sabatul a fost creat expres pentru aprofundarea relatiei dintre om si Dumnezeu,mai degraba decat pentru aprofundarea relatiei intre semeni(recte cuplu).Eu nu am raspuns NU acestei intrebari.Am spus doar ca trebuie sa fim atenti.Ca se poate intampla ca in anumite momente sa fi atras atat de tare de nevasta - de un gest,un zambet,o privire - incat sa nu poti rezista impulsului.Si atunci nu cred ca poate fi considerat un pacat(dar POATE - just MAYBE,not definitly - fi privit ca o ispita).Am mai spus,e greu de delimitat o pozitie clara in acest aspect,dat fiind ca scriptura nu se pronunta pro sau contra.Dar noi tocmai de aceea umblam pe aceasta cale stramta - suntem constienti ca un pas in directia gresita ne poate duce pe cai gresite.Avand in vedere ca respingi recomandarea lui Isaia,te indrept din nou spre sfatul lui Pavel:cine crede ca e pacat,sa nu faca,cine crede ca nu e pacat,poate alege sa faca.Mai clar decat atat nu pot sa ma exprim.
Crysz_AZS

[ #81485 ] Postby nehustan on Fri Jul 30, 2010 11:34 am

,,Moduri si...acorduri!,,

Dragostea e cea mai tare,
E dincolo de reflex,
O reprezentam c-o floare,
Nu vorbim aici de...sex!!

Dragoste e-mprastiata
C-un sarut la ...nimereala,
E-ntuneric...ne-am culcat,
Iar de sex,nici pomeneala!

Dragostea e acordata'n
Moduri clare--a-la-Crysz!
Ne imbratisam un pic,
Despre sex nu -i nici un ...iz!

Indirect pentru,,relatii,,
Sant nespus de multe cai;
Nu stiam;Divinitatea
Clipeste cu ochii rai?!

E greu de delimitat
O ,,pozitie,,uschita,
Cand nevasta-ti sta in prag
Si devine ...o ispita!!

C-o ocheada,aburind...
Te imbie cu cafea,
E fierbinte-i simti savoarea...,
(eu vorbeam acum de..ea!)

Printre picaturi de spirit,
Noi vorbim si credem cele,
Dar vre-un neuron va striga
S-auzim ce zic si...ele?!

Tu alegi,eu am ales,
Ca nu sexu-i pe loc prim,
Iar mai mult decat atat
Nu am rima sa exprim!

Din amonte in aval,
(sa nu ziceti ca nu-s om!)
Chiar si pe,, cheita sol,,
's acordat cu ,,brandul,,Tom!!

Am ziss!!
nehustan

[ #81737 ] Postby furtuna dragos on Wed Sep 01, 2010 6:39 am

faina poezia, dincolo de postarile expirate... :))
furtuna dragos

[ #81751 ] Postby nehustan on Fri Sep 03, 2010 12:43 pm

..de,fiecare cu ce i vine la...indemana!!
nehustan

[ #81756 ] Postby Paraschiva on Fri Sep 03, 2010 10:27 pm

Stimați frați și stimate surori, io zic că ar exista o modalitate de a face siecs vineri seara, fără a păcătui: dacă stimata soră nu-și scoate gogosarii de pe dânsa, în timp ce meditează intens și cu tot simțul răspunderii la ce-o să răspundă ea când o s-o aducă îngerul de urechi la bara de judecată și cântă cântări de laudă din cartea de cântări nouă 50+100, iar stimatul frate, chiar în condițiile date, e biruit fără voia lui de dragostea de națiune și interesele ei, în ciuda oricăror eforturi susținute și nu se liniștește nici cu duș rece, nici cu recapitularea lecțiunii de pe toată săptămâna, nici cu rugăciuni fierbinți și cântări de laudă disperate și dacă amândoi purced la acțiune îmbrăcați decent cu palton, căciulă și mănuși, cu lumina stinsă și având între ei plapuma și fro 2-3 perne, gândindu-se la patrie, la națiune și nevoia ei de a fi permanent reînnoită, io zic că ei și-au îndeplinit datoria de onoare către țară și atunci, ceea ce în alte condiții ar fi fost crimă, în aceste condiții devine virtute (unde mai pui că prin gogoșari, sora pare virgină, deci se păstrează puritatea absolută a momentului)!
Paraschiva

[ #81757 ] Postby anubis974 on Sat Sep 04, 2010 1:26 am

Ehehe mamaie da ce te faci daca stimatii frati nu stie ce e aia dragoste? Siecsul e miscare fizica si descarcare de energii dar ce te faci daca sororile vrea dragoste? Eu am auzit ca oamenii nu stiu sa-si iubeasca femeile. Ce alt motiv ar fi avut sa se impreuneze in sfanta Biblie cu ingerii? Si atunci daca barbatii e asa de interesati de futbol si de seminte si de bere si de cele sfinte incat tot ce pot sa-i faca ei sotiei din dotare tine de cativa plozi si miscare fizica, de ce militezi matale pentru o lume care nu exista? Sau sti matale ceva ce eu n-am aflat si te pomenesti ca ai facut fro descoperire stiintifica care zice ca exista barbati ce stie si intelege femeia in contra la ce zicea un bun prieten al meu? Fii amabila tanti ca te vad femeie cu experienta si lumineaza-ma si pe mine intr-ale pamantenilor !
"Parerea ta are nevoie de un preludiu ca sa ma poata satisface!" A
"Vidul advent este o gaura neagra din care extrem de putini s-au intors!" A
anubis974

[ #81758 ] Postby anubis974 on Sat Sep 04, 2010 1:31 am

tom wrote:

Tomitza dragule pana omul nu intelege cu ce se papa dragostea poti sa-i si desenezi ca axa nu se schimba ! Eu unul daca as fi om m-as abtine sapte zile (pe toata viata) de la siecs fara sa pierd nimic ;)
"Parerea ta are nevoie de un preludiu ca sa ma poata satisface!" A
"Vidul advent este o gaura neagra din care extrem de putini s-au intors!" A
anubis974

Previous

Return to El & Ea